Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı
Asayiş, 20 Mayıs 2025 04:03Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında, Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; C.Başsavcısı Ömer Mete, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, Büyükşehir Genel Sekreter Yrd. Mustafa Katipoğlu ve ilgili kurum müdürleri katıldı. İlimizde bağımlılıkla ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan çalışmalar görüşüldü.
Bu kapsamda yapılan çalışmalar ve alınan kararlar şöyle açıklandı:
"İl Merkezi ve İlçelerimizde 4207 ve 4733 sayılı Kanun gereğince Nargile ve Sigara denetimine aralıksız devam edilecektir.
2025 yılı ilk dört aylık dönem içerisinde İl genelinde; 37.378 işletmeye tütün denetimi yapılmıştır.
43 İşletmeye kapalı alanda sigara içilmesinden dolayı 948.516 TL cezai işlem uygulanmış olup, 1 işletmeye de 4. ihlalinden dolayı 10 gün kapatma kararı çıkmıştır.
25 kişiye kapalı alanda sigara kullanımından dolayı 28.137 TL cezai işlem uygulanmıştır.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde madde bağımlılığı kapsamında 891 kişiye tedavi hizmeti verilmiştir.
İlimizde bulunan sigara bırakma polikliniklerine 2025 yılı ilk dört ayında 531 kişi başvurmuştur.
İnönü Üniversitesi ve AMATEM
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi AMATEM birimi, bağımlılık tedavisi kapsamında 2025 yılının ilk 4 ayında 69 kişiye tedavi hizmeti sunmuştur.
Bağımlılık tedavisi alan bireylerin rehabilitasyon sürecine yönelik destek mekanizmalarının artırılması gerektiği belirtilmiştir.
Uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretiyle mücadelede İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından;
2025 İlk dört aylık dönemde 19.955 önleyici kolluk devriyesi gerçekleştirildi.
İl Jandarma Komutanlığı, 165 yol kontrol devriyesi ile uyuşturucu madde tespiti çalışmalarına ağırlık verdi.
Uyuşturucu Madde Kapsamında Toz Esrar 2.871,00 gr, Eroin 5,00 gr, Sentetik Hap 166.288 Adet, Metemfatin 17.610,00 gr maddelere el konulmuştur.
Bağımlılık ile Mücadele koordinasyon kuruluna üye kurumların yapmış olduğu bilgilendirici eğitim, seminer grup çalışmaları, Öğrenci eğitimleri ve Velilere yönelik toplam 75.547 kişiye eğitim verilmiştir.
İl Tarım Orman Müdürlüğünce; 192.443 sigara paketi, 180.348 filtre, 225 sigara kâğıdı, 150 adet Rakı’ya el konulmuştur.
Bu kapsamda 2025 yılı ilk 4 aylık süreçte Valiliğimiz ve ilgili kurum ve kuruluşların yapmış olduğu faaliyetler, Sayın Valimiz Seddar Yavuz’un talimatları doğrultusunda bağımlılıkla mücadeleye yönelik yapılan çalışmalar kararlılıkla ve artırılarak devam edecektir."
Asayiş, 20 Mayıs 2025 04:03
Yorumlar (0)

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu

Sadıkoğlu: Ticari alanların teslim sürecini hızlandırın

Gazeteci Eray Özer, Google News’in algoritma değişikliğini anlattı

Gazeteciler Medya'nın Sorunlarını Tartışıyor

'Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar' konferansı sona erdi

Çubuk Makarna ile Köprü Yarışması Yapıldı

HEKİMHAN MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Aile Günü Kortej Yürüyüşü ve Festival Düzenlendi

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDE DAĞITTI
