Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu
Siyaset, 19 Mayıs 2025 08:51Malatya Turgut Özal Üniversitesinin düzenlediği “Gelecek Buluşmaları” etkinliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve ÜNİDES Öğrenci Toplulukları İşbirliği ve Destek Programı kapsamında başarı elde eden öğrencilere belgeleri takdim edildi.
 
                        
MTÜ Battalgazi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Gelecek Buluşmaları” etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Üniversitenin tanıtım filmi ve Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın biyografi sunumu sonrasında kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, üniversitenin vizyonu, projeleri ve öğrenci başarısı üzerine önemli açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Recep Bentli: “Proje Kültürü ile İlk 10 Üniversite Arasındayız”
Rektör Prof. Dr. Recep Bentli konuşmasında, genç ve dinamik bir üniversite olarak kısa sürede önemli başarılar elde ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bugün burada hem öğrencilerimiz hem de danışman hocalarımız adına gurur verici bir tabloyla karşı karşıyayız. TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında 114 öğrencimizin projeleri desteklenmeye hak kazandı. Türkiye genelinde üniversiteler sıralamasında yaklaşık 50. sıradayız ancak öğrenci başına düşen proje sayısında Türkiye’de ilk 10 içerisindeyiz. Bu başarıda öğrencilerimizin azmi kadar, danışman hocalarımızın rehberliği de büyük pay sahibi. Tüm emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum.”
Deprem sonrası yürütülen projelere de değinen Bentli, “1001çağrısı ile 45 milyon TL'ye yakın bir bütçeyle toplam 23 projeyi hayata geçirdik. Malatya’da ilk kez düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarı ile de önemli bir ilki gerçekleştirdik. Bu etkinlik, üniversitemizin araştırma ve geliştirme vizyonununen somut göstergesidir.” dedi.

Ahmet Aydın: “Türkiye Yüzyılını Siz İnşa Edeceksiniz”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ise söyleşisinde kendi hayat hikayesinden hareketle öğrencilere seslendi. Eğitim hayatında yaşadığı zorlukları ve azmiyle nasıl Türkiye’nin üst düzey yöneticileri arasına girdiğini paylaşan Aydın, gençlere hitaben şu mesajları verdi:
“Bir Anadolu kasabasından çıkıp Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği, şimdi de Bakan Yardımcılığı görevine kadar geldim. Bu başarı tesadüf değil; azim, çalışma ve sabrın eseridir. Bugün Türkiye, ekonomik gücüyle, savunma sanayisiyle, dış politikadaki etkinliğiyle dünyanın gündemini belirliyorsa, bu 20 yıllık büyük bir emeğin sonucudur. Şimdi sıra sizde. Türkiye Yüzyılı'nı sizler inşa edeceksiniz.”
Gençlere teknoloji bağımlılığına karşı dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan Aydın, zaman yönetimi ve kişisel gelişimin önemini vurguladı. Çalışma hayatında ruh sağlığı, mobbing ile mücadele ve genç istihdamı konularında da güncel bilgiler paylaşan Aydın, devletin sunduğu teşvik ve destek programlarına da değindi.
Başarı Belgeleri Gururla Takdim Edildi
Etkinliğin son bölümünde TÜBİTAK 2209-A ve ÜNİDES programları kapsamında başarı elde eden öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Törende Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Arapgir Meslek Yüksekokulundan öğrenciler sahneye davet edildi.
Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, Adıyaman Üniversitesi Rektörü ve protokol üyeleri tarafından belgeler öğrencilere teslim edildi. Tören sonunda öğrenciler ve akademisyenlerle toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Siyaset, 19 Mayıs 2025 08:51
Yorumlar (0)
 
                        Malatya'da 11. Kitap Fuarı Törenle Açıldı
 
                        MTSO heyeti Bursa'da Fabrikada İnceledi
 
                        BATTALGAZİ'DE ÇOCUKLARI SİNEMAYLA BULUŞUYOR
 
                        Yeni Malatyaspor'da Cemil Tonguç Dönemi
 
                        AK Parti Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışladı
 
                        Çilesiz Kütüphanesi Törenle Açıldı
 
                        Malatya’da Tren, Tırla Çarpıştı
 
                        Malatya'da Taksi Sürücüleri Eğitildi
 
                        Sürgü Baraj Gölü’nde Yılın ilk alabalık bereketi
 
                        Genç Meclis Üyeleri Malatya'da Tramvay İstedi
 
                        CUMHURİYET KUPASI FUTSAL TURNUVASI TAMAMLANDI
 
                        Kısa Film Yarışması Başvuruları 1 Kasım’da Başlıyor
 
                        Araştırma Hastanesi'nde Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi
 
                        Yırtılan Atatürk Posteri Değiştirildi
 
                        Suriye’nin yeniden imarında Türk firmalar etkin rol üstlenecek
 
                        Gaz Lambası Işığında Okudu, Kitap Işığı Oldu
 
                        DOĞANŞEHİR DE BİR BAŞARI HİKAYESİ
 
                        11. MALATYA ANADOLU KİTAP VE KÜLTÜR FUARI AÇILIYOR
 
                        Arapgir Malatya'dan Ayrılmayı Tartışıyor
 
                        Malatya Yeşilyurtspor Kupadan Elendi: 3-1
 
                        Cumhuriyetin 102. Yılı Malatya’da Coşkuyla Kutlandı
 
                        Onar Köyünde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
 
                        Başkan Fatma Şahin Metro İle Destan Yazıyor
 
                        Başkan Yıldırım: Cumhuriyet özgürlük, eşitlik ve adalettir
 
                        Geçit: Cumhuriyet, Bağımsızlığımızın En Büyük Teminatıdır
 
                        Başkan Er: Cumhuriyet Umudu Yeniden Yeşertmektir
 
                        CHP ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNDU
 
                        Ağbaba: Cumhuriyet Bu Toprakların En Büyük Devrimidir
 
                        Sergilenmeye Değer Ödülü Aldı
 
                        BATTALGAZİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU
 
                        Sadıkoğlu: Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun
 
                        Malatya’da 29 Ekim Coşkusu
 
                        Darende de Patates Üretiminde Rekor Hasılat
 
                        Turgut Özal Tıp Merkezinde Doktora Saldırıya Tepki
 
                        YAMA DAĞI GÜZ MEYVELERİ
 
                        Başkan Er Mevlana Orta Okulunu Ziyaret Etti
 
                        ARGUVAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
 
                        BATTALGAZİ’DE KIŞ ÖNCESİ YOĞUN ASFALT ÇALIŞMASI
 
                        Gülistan Teyze Asfalt İstedi, Belediye Kolları Sıvadı
 
                        