Sadıkoğlu: Ticari alanların teslim sürecini hızlandırın
Ekonomi, 17 Mayıs 2025 23:43Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi veren firmalarımız zaten iş daralması yaşarken 12 Nisan’da yaşadığımız zirai don da tuzu biberi oldu. Ticari alanların inşa ve teslim süreci hızlandırılmalı” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, öğretmenevi bölgesinde başlayacak inşa çalışmaları dolayısıyla yan sokağa taşınan konteyner çarşıyı ziyaret etti.
İki sıra halinde konumlandırılan konteynerlerdeki esnafı ziyaret ederek, mevcut eksikleri ve talepleri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat depremleri şehrimize ekonomik olarak derin yaralar açtı. Özellikle şehir merkezinde bulunan çarşımızdaki işletmeler büyük sıkıntılar yaşadı, yaşamaya da devam ediyorlar. Çarşının tamamında devam eden inşa çalışmaları nedeniyle esnafımızın çoğu konteynerlerde hizmet veriyor. Birçoğu bu süreçte birkaç kez yer değiştirmek zorunda kaldı. Konteynerlerde ayakta kalma mücadelesi veren firmalarımız zaten iş daralması yaşarken 12 Nisan’da yaşadığımız zirai don da tuzu biberi oldu. Ticari alanların inşa ve teslim süreci hızlandırılmalı. Öğretmenevi bölgesinde başlayacak inşa çalışmaları dolayısıyla buradaki esnafımızın konteynerleri yan sokağa taşındı. Zaten işleri ciddi ölçüde daralan esnafımız, bu tür yer değişmeleri nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Burada 60 civarında esnafımız yer alıyor. Zeminde ciddi sıkıntı var, su ve internet sorunu yaşıyorlar. WC sağlıklı değil. Ziyaretimizde mevcut eksikleri ve talepleri dinledik, ilgili kurumlara ilettik, takipçisi olacağız. Samimi karşılamaları için çarşı esnafımıza teşekkür ediyor, kalıcı iş yerlerinin en kısa sürede tamamlanarak konteynerlerde faaliyet yürüten esnafımızın bu zorlu süreci geride bırakmasını diliyorum” dedi.
Ekonomi, 17 Mayıs 2025 23:43
Yorumlar (0)

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu

Gazeteci Eray Özer, Google News’in algoritma değişikliğini anlattı

Gazeteciler Medya'nın Sorunlarını Tartışıyor

'Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar' konferansı sona erdi

Çubuk Makarna ile Köprü Yarışması Yapıldı

HEKİMHAN MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Aile Günü Kortej Yürüyüşü ve Festival Düzenlendi

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ FİDE DAĞITTI
