Tutdere: Adıyaman-Malatya olarak bir elmanın iki yarısı gibiyiz.
Siyaset, 15 Mayıs 2025 14:01Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere " Adıyaman, Malatya ile kardeş şehir. Adeta bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Malatya’da çok sayıda Adıyamanlı hemşerimiz yaşıyor. Sosyal ve kültürel anlamda güçlü bir işbirliği içindeyiz" dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, CHP malatya İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları ve çok sayıda partili tarafından karşılabnan Başkan Tutdeere açıklamalarda bulundu.
Ziyarette konuşma yapan İl Başkanı Barış Yıldız, açıklamasında; “Komşu ilimiz Adıyaman’ın sosyal demokrat Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’yi Malatya’da misafir etmekten onur duyuyoruz. Son seçimlerde partimizin Türkiye genelinde birinci parti olması hepimiz için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu süreçte en çok sevindiğimiz illerden biri de uzun yılların ardından CHP yönetimine geçen Adıyaman’dır.” ifadelerine yer verdi.
Adıyaman ile Malatya arasındaki kardeşlik ilişkilerinin altını çizen Yıldız, “Adıyaman, Malatya’nın gerçek anlamda kardeş şehridir. Sincik, Kahta, Çelikhan ve merkez köyleriyle Malatya arasında yoğun ticari, sosyal ve sağlık temelli ilişkiler mevcuttur. İki şehir adeta iç içe geçmiş bir yapıya sahiptir. Bu yüzden komşu ilimizin belediye başkanını ağırlamak bizim için büyük mutluluk.” Dedi.
Yıldız, Adıyaman’daki belediyecilik çalışmalarının Malatya’da da ilgiyle takip edildiğini vurgulayarak; “Adıyaman’da hayata geçirilen başarılı projelerin Malatya’ya da olumlu etkileri olduğunu görüyoruz. Çok sayıda hemşehrimizden, ‘Keşke Malatya’da da CHP kazansaydı’ temennilerini duyuyoruz. Bu da bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Umuyoruz ki bir sonraki yerel seçimde Malatya da Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine kavuşacaktır.” ifadelerle belirtti.
Başkan Tutdere: "Adıyaman ve Malatya bir elmanın iki yarısıdır"
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek hemşehri dayanışmasının ve bölgesel işbirliğinin önemine dikkat çekti. Başkan Tutdere, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ve partililer tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.
Başkan Tutdere, yaptığı konuşmada, “Değerli İl Başkanım, kıymetli belediye başkanlarımız hepinizi saygıyla selamlıyor, bu samimi karşılama için teşekkür ediyorum. Adıyaman, Malatya ile kardeş şehir. Adeta bir elmanın iki yarısı gibiyiz. Malatya’da çok sayıda Adıyamanlı hemşehrimiz yaşıyor. Sosyal ve kültürel anlamda güçlü bir işbirliği içindeyiz. Bu dayanışmanın gelecekte daha da büyüyerek devam edeceğine yürekten inanıyorum.” dedi
6 Şubat depremlerine de değinen Tutdere, bu büyük felaketin ardından şehirlerin yeniden ayağa kalkması için verilen mücadeleye dikkat çekerek; “Adıyaman ve Malatya olarak, depremin yaralarını birlikte sarıyoruz. Hep birlikte bu şehirleri yeniden ayağa kaldırmak ve afete dirençli kentler haline getirmek için çalışıyoruz. Bu noktada Malatya İl Örgütü’nün sahadaki çalışmalarını takdirle takip ediyorum. Depremin bizden aldığı binlerce canın hatırasına sahip çıkmak, onların aziz anısına borcumuzu yerine getirmek için mücadele ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Başkan Tutdere, adaylık sürecine de değinerek, “6 Şubat öncesinde Adıyaman milletvekiliydim. Ancak halkımızın talebi ve Genel Merkezimizin takdiriyle milletvekilliğinden istifa ederek belediye başkan adayı oldum. Meclisteki sandalye sayımız azaldı belki ama bu sorumluluğu kıymetli siyaset büyüğümüz Sayın Veli Ağbaba’ya emanet ettik. O mecliste, biz sahada kentlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Hep birlikte yıkımın ağır tablosunu hafifletecek, dayanışmayla yeniden umut inşa edeceğiz.” Dedi.
Siyaset, 15 Mayıs 2025 14:01
Yorumlar (0)

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu

Sadıkoğlu: Ticari alanların teslim sürecini hızlandırın

Gazeteci Eray Özer, Google News’in algoritma değişikliğini anlattı

Gazeteciler Medya'nın Sorunlarını Tartışıyor

'Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar' konferansı sona erdi

Çubuk Makarna ile Köprü Yarışması Yapıldı

HEKİMHAN MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Aile Günü Kortej Yürüyüşü ve Festival Düzenlendi
