Gençler Konak’tan Horata’ya Doğa Yürüyüşü Yaptı
Yaşam, 13 Mayıs 2025 06:11Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından Konak Mahallesinde bir doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Doğaya duyarlılığı artırmak, gençler arasında kaynaşmayı sağlamak ve sınav öncesi motivasyonu arttırmak amacıyla düzenlenen yürüyüş, Konak’tan başlayarak Horata’da son buldu. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yürüyüşte gençler, doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı bulurken doğanın eşsiz güzelliklerini fotoğraf kadrajlarına sığdırmanın yanı sıra müzikli eğlencelerle de keyifli anlar yaşadılar.
Yürüyüşün sonunda Horata’da gençlerle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er “Gençlerle bir araya gelmenin verdiği enerjiden büyük memnuniyet duyuyorum. Şehrin geleceği şekillenirken gençlerin fikirlerine ve enerjilerine ihtiyacımız var. Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi bünyesinde oluşturan ‘Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış’ projesinin çalışmalarını önemsiyor ve sizleri destekliyorum. Geleceğe veya şehre dair alacağınız kararların bizler de inşallah uygulayıcısı olacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin yararlanabileceği bazı hizmetlere de değinen Er “Ücretsiz dijital dershane hizmetimiz ile dershane formatındaki çalışmaları evinizde yapabileceksiniz. Bunun için 5 GB internet hediyemiz olmaktadır. 2000 öğrencimize ücretsiz sınava hazırlık kurslarımız bulunmaktadır. Özellikle gençlerin ekonomik ve sosyal olarak hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz Genç Kart Projesi her zaman gençlerimizin yanında olduğumuzun bir işareti. Belediyemizin imkânları el verdikçe bizler de siz gençlerimizin her zaman yanında olacağız ve sizlerin çözüm ortağı olacağız” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Gençlik Meclisi’nin çalışmalarının her zaman destekçisi olduğunu söyleyen Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar “Bu destek siz gençler için çok kıymetli. Sizlerin fikirlerini, düşüncelerini önemseyen ve sizlerle iletişime açık bir başkanımız var. Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış Projesi bu yaklaşımdan dolayı hayata geçirildi” dedi.
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Anıl İnce “Doğa yürüyüşünde Başkanımızın maddi ve manevi yanımızda olması bizi çok mutlu etti. Bizleri önemseyen ve her zaman destekleyen tavrı olmuştur. Bizlerde gençlik enerjisi olarak yanında olduğumuzu belirterek kendisine Gençlik Meclisi olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Bir fikrim var’ diye düşündüklerinde Belediye Başkanının kendilerini dinlediklerini söyleyen İnce “Katılımcı Belediyecilik Vizyonunda Genç Bakış proje üyeleri olarak yerel yönetimde söz sahibi olmak istediğimizi başkanımıza beyan etmiştik. Başkanımız şimdiye kadar bizleri destekledi ve bundan sonra da bizlere desteğinin devam edeceğine inancımız tam” dedi.
Konuşmaların ardından gençlerden gelen soruları cevaplayan Er, program sonunda gençlere yapılan yemek ikramı sonrası toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.
Yaşam, 13 Mayıs 2025 06:11
Yorumlar (0)

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu

Sadıkoğlu: Ticari alanların teslim sürecini hızlandırın

Gazeteci Eray Özer, Google News’in algoritma değişikliğini anlattı

Gazeteciler Medya'nın Sorunlarını Tartışıyor

'Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar' konferansı sona erdi

Çubuk Makarna ile Köprü Yarışması Yapıldı

HEKİMHAN MAL MÜDÜRLÜĞÜ KAPANIYOR

Aile Günü Kortej Yürüyüşü ve Festival Düzenlendi
