'Depremler Sonrasında Malatya 6 Ay Geri Kaldı'
Gündem, 11 Mayıs 2025 05:226 Şubat depremlerinden sonra Malatya'nın geride kaldığı tartışmalara neden olsa da, "Malatya neden geri kaldı?" sorusuna cevap arandı. Ancak kimse doğruyu söyleme konusunda bir tespitte bulunamadı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapılan Başkanlar toplantısında Malatya'nın neden geri kaldığını Bakanın bizzat açıkladığını ifade etti. Bakan Özhaseki bu toplantıda ne söylemişti?

Kısa adı BİLSAM olan Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin "Deprem Sonrası Malatya ‘Fırsatlar ve Riskler’ konulu söyleşi programına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, Malatya'nın ayağa kaldırılması konusunda geri kalındı gibi eleştirileri değerlendirirken yaşadığı bir anıyı anlattı:
"6 Şubat 2023 Depremlerinden sonra Malatya'nın süratle ayağa kaldırılması gerekiyordu. Ben 31 Mart 2024'de göreve seçildik. Bir yıldan fazla süre geçmişti, 2024'ün Haziran ayı olduğunu sanıyorum,Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki partili Belediye Başkanlarını Bolu'da sanıyorum topladı. Orada deprem bölgesinde yapılan çalışmaları anlattı ve il il yapılan çalışmalara oranlarda vererek gösterdi. Hatay'da çalışmalar, şu seviyede, Kahramanmaraş'ta bu noktadayız, Adıyaman'da şöyleyiz, Adana ve Gaziantep'de durum bu. Malatya'ya gelince arkadaşlar 6 ay geriden geliyoruz dedi. Şok olmuştuk, Bakan Malatya'nın 6 ay geriden geldiğini Belediye Başkanlarına açıkladı, orada olanlarla bu tespiti dinledik.
"SEBEBİNİ SORDUK"
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. İlhan Geçit, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye bunun nedenini sorduklarını belirterek şöyle devam etti:
"Bakanımız Özhaseki Malatya'daki bu gecikmeye açıklık getirdi. Malatya neden gecikmiş diye bana soracaksınız. Evet 6 Şubat'tab sonra hızla Malatya'da çalışmalara başladık. Büyükşehir Belediyesi Malatya Çarşısının planlamasını biz yapalım dediler ve bizden talepte bulundular. Bizde olur dedik, siz yapınız, hatta maddi destekde de bulunduk. Ancak aradan aylar geçince hiçbir çalışma yapılmadığını gördük. Biz el atmak zorunda kaldık ve Malatya Çarşsınında ilk temelleri attık gecikme bundan meydana gelmiştir. İşte bu nedenle Malatya'da gecikmelerin olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz."
"BELEDİYEDE GÖREVE BAŞLAYINCA LİSE MEZUNLARI MÜDÜRLÜK YAPIYORDU"
TIP Camiasından geldiği için Belediyelerle pek işi olmadığını ve bu nednle de Belediyelere hemen hemen hiç gitmediğini anlatan Başkan İlhan Geçit, Yeşilyurt Beleidyesinde göreve başladığındaki bürokrasi konusundaki tespitlerini de anlattı:
"Yeşilyurt Belediyesinde göreve başladım, personeli ve ekibi tanımak istiyorum, bazı arkadaşlar değişimden bahsediyorlardı. Baktım ve izledim Belediye'de Mühendislerin de olduğu 8 Müdür vardı ama iş yaptırılmıyordu. Yerlerine Lise mezunları Müdürlük görevine getirilmiş bu işleri yapıyorlar. Hatta imzacı Müdürler diye de birşeyler söyleyenler oldu. İlk işimiz seçimlerde söylediğimiz gibi, Hasan Atay'ı, Sabri Akın'ı ve Erkan Özgür'ü dediğimiz görevlere atadım. Diğer kenarda duran 8 Müdürüe de görevlerini verdik, hep birlikte iyi bir ekip olarak Yeşilyurt için çalışıyoruz" diye konuştu.
Gündem, 11 Mayıs 2025 05:22
Yorumlar (0)

Saray Mahallesi Saray Çarşısı Olurken

Sarıgül: Malatya Basını 2.5 Yıldır Konteynırda Çalışıyor

Vali Yavuz Kırsal Mahalle Muhtarlarını Bilgilendirdi

Malatya Depremden Sonra Ekonomi Depremi de Yaşadı

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Başkan Geçit: Yeşilyurt'ta Kırsalın Çehresi Değişiyor

Babacan: Komisyon da şehit yakınları ve Gazileri Dinledik

Sarıgül: CHP güneşinin Malatya’dan doğduğunu görüyorum"

Büyükşehir Nikah Ücretini 250 Liraya İndirdi

Tehlike Yaratan Beton Mikseri Emniyete Çekildi

ZAFER BAYRAMI AYAK TENİSİ TURNUVASI

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelere Kırtasiye Desteği

Yeşilyurt'ta Aile Şenlikleri Düzenlendi

Malatya'da Bir Zamanlar Esansçılar

Hekimhan'daki Dipsiz Göl Yaygın Basında

Erbakan: Malatya da Depremlerin Yaraları Sarılmadı

Yavuz: Deprem ülkemizin değişmez bir gerçeğidir

'Sanat Sokak'ta Etkinliği Düzenlendi

Kuluncak'dan Elazığ'a Doğalgaz Boru Hattı

Ahmet Taş'a Veda

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu

Yeşilyurt'ta Esrar Ele Geçirildi

Darende de İçme Suları Tehlike Saçıyor!

Malatya da Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ağbaba: Şire Pazarındaki Takas Yolsuzluktur

Doğanşehir Kaymakamı Deprem Konutlarını İnceledi

AK Parti 24 Yaşında

Milletvekili Sarıçiçek Yaylasını Gezdi

YILMAZOĞLU: MEMUR GEÇİNEMİYOR

Kaçak Hafriyat Dökülen Alanlar Temizleniyor

2’nci Ordu Komutanlığına Korgeneral Topaloğlu Atandı

Arapgir Belediyesi Arsalarını İhale ile Sattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül Ay'ında Gelecek

Yaşam Merkezi’nde Hayvanlarla Rehabilitasyon Başladı

Arapgir Belediyesi Arsalarını İhale ile Sattı

Arapgir Belediyesi Arsalarını İhale ile Sattı

Yeşilyurt'ta Kadınların Yıl Sonu Sergisi Açıldı

İHA Malatya Temsilciliğine Hasan Eryılmaz Atandı

Babacan: Toplumun Her Kesimi Dinlenecek
