Malatya'da Üniversite Güvenlik Toplantısı Yapıldı
Asayiş, 29 Nisan 2025 12:14Malatya da Üniversite Güvenlik Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. İlhan Erdem, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutan V. Kıd. Alb. Cihan Çetin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Mustafa Katipoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanlığı Temsilcisi İsmet Biratlı ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda, üniversite öğrencilerinin barınma, ulaşım, güvenlik ve sağlık gibi temel ihtiyaçları çerçevesinde yaşadıkları sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı.
Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmada, “Evlatlarımızın huzur ve güven içerisinde eğitim görmeleri için gerekli tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz. Ailelerin bize emaneti olan çocuklarımıza sahip çıkmak en önemli görevlerimizden biridir. Şehrimizin tüm aktörlerinin de aynı anlayış ve sorumlulukla hareket ederek öğrencilerimize sahip çıkacağına olan inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.
Vali Yavuz, ayrıca Yurtların bulunduğu bölgelerde üst geçit, alt geçit ve durakların aydınlatmalarının titizlikle takip edilmesi, özellikle kız yurtları, kampüs içi ve çevresinde polis devriyelerinin denetimlere devam ederek, güvenlik önlemlerinin aksatılmadan sürdürülmesi, belediyelerimiz tarafından sahipsiz sokak köpeklerinin toplatılarak, barınma merkezlerinde rehabilite edilmesi için etkin bir şekilde çalışmaların devam etmesi gerektiğini belirtti.
Öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim hayatlarını sürdürmeleri için yurt müdürlerinin öğrencilerle sürekli iletişim halinde olmalarının önemine dikkat çeken Vali Yavuz, ildeki diğer yöneticilerin de ders saatleri dışında öğrencilerle sohbet toplantılarında bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemeleri ve destek olmaları gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, öğrencilerin psiko-sosyal destek hizmetlerinden daha etkin faydalanabilmeleri için gerekli çalışmaların artırılacağı, yurtlarda verilen yemek hizmetlerinin düzenli olarak denetlenmeye devam edileceği belirtildi.
Toplantıda alınan kararlarla birlikte, üniversite öğrencilerinin barınmadan ulaşıma, güvenlikten sağlığa kadar her alanda huzur ve güven içerisinde eğitimlerini sürdürebilmeleri için tüm kurumlar koordineli bir şekilde titizlikle çalışmaya devam edecektir.
Asayiş, 29 Nisan 2025 12:14
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
