İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor
Eğitim, 16 Nisan 2025 13:51Malatya İnönü Üniversitesi 50. Kuruluş Yıldönümünü coşku ve yoğun katılımla kutladı. YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar "İnönü Üniversitesi bugün sağlık hizmetlerinde de Türkiye’nin ve dünyanın saygı duyduğu bir kurumdur" dedi.
İnönü Üniversitesinde düzenlenen kutlama programına Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Büyükşehir Belediye Başkan V. Ramazan Ayhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Baro Başkanı Av. Onur Demez, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, çeşitli üniversitelerden rektörler, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, STK Temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün torunu ve İnönü Vakfı Genel Başkan Yrd. Gülsün Bilgehan, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Program kapsamında Vali Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde açılışı gerçekleştirilen “İnönü Üniversitesi 50. Yıl Fotoğraf Sergisi”ni gezerek eserler hakkında bilgi aldı.
YÖK BAŞKANI ÖZVAR, İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİNİ ÖVDÜ
Törende ilk olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşma yaptı. Prof.Dr. Özvar "Ülkemiz yükseköğretim tarihinde derin izler bırakmış, köklü ve saygın bir bilim yuvası olan @inukurumsal 'ın 50. kuruluş yıl dönümü programına katıldık. 1975 yılında kurulan ve kısa sürede bölgesinde bilim, kültür ve eğitim merkezi hâline gelen @inukurumsal bugün sağlık hizmetlerinde de Türkiye’nin ve dünyanın saygı duyduğu bir kurumdur. Özellikle Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Karaciğer Nakli Enstitüsü, sağlık alanında gerçekleştirdiği öncü çalışmalarla üniversitemizin uluslararası ölçekte tanınmasını sağlamıştır. Üniversitemiz, Malatya-Boston iş birliği ile çapraz karaciğer nakillerinde dünya tıbbına yön veren bir merkez haline gelmiş, 5'li, 6'lı ve 7'li çapraz karaciğer nakillerini dünyada tek yapan kıymetli hocamız Enstitü Müdürü @profsezaiyilmaz liderliğinde toplam 4.015 çapraz karaciğer nakliyle küresel öncü konumuna erişmiştir"dedi.
VALİ YAVUZ: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMALI
Malatya Valisi Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi’nin 50 yıllık köklü geçmişine vurgu yaparak, üniversitenin bilimsel ve toplumsal katkılarına dikkat çekti. Vali Yavuz konuşmasında, “Tarihe damgasını vurmuş büyük bir milletin evlatlarıyız. Bugün artık Bilim Sanayi ve Teknoloji yolculuğunda hele de dijital çağda asla geri kalmak istemiyoruz. Bu yüzden Devletimiz devamlı üniversitelere yatırım yapıyor. Hem üniversite sayısını arttırıyor hem de araştırma projelerine her daim destek veriyor.
Malatya özü itibariyle ilk defa devlet teşkilatının Ortaya çıktığı kadim bir şehirdir. Tarih boyunca büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir olmak üzere başta üniversitelerimizin ve diğer alanlarda göstermiş olduğu başarılar hepimizi gururlandırıyor. Hemşehrimiz olan rahmetli İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın ülkemize büyük hizmetleri olmuştur. Her 2 büyük lidere de Allah'tan rahmet diliyorum.
6 Şubat depremi sadece şehrimiz için değil, ülkemiz açısından büyük bir yıkıma sebep olmuştur. Sadece binalarımız yıkılmamış. Geleceğimize dair umutlarımıza da zarar vermiştir. Ancak bir milletin büyüklüğü ya da bir kurumun dayanıklılığı, böylesine büyük meydan okumalar ve sınavlar karşısında gösterdiği dirençle ölçülür Aziz Türk milleti tarih boyunca büyük meydan okumalar ve sınavlar karşısında her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmuş, farklılıklarını zenginliğe dönüştürmüş, acıları paylaşmış ve omuz omuza vermiştir. 50. Yılında Üniversitemize özellikle tıp alanında göstermiş olduğu başarılarından dolayı teşekkür ederim.
Diğer alanlarda da ivme kazanan başarılı çalışmalarına devam edeceğine inanıyorum. Ayrıca Sayın YÖK Başkanımızla konuşurken de üniversitemizin bir araştırma üniversitesi olması gerektiği hususundaki görüş ve kanaati beni memnun etti. Çünkü şu anki altyapısı ve yetişmiş akademik personeliyle ve elbette hayırsever iş insanlarının destekleriyle İnönü Üniversitesi bir araştırma üniversitesi olarak da yoluna devam eder diye temenni ediyorum. Sayın YÖK Başkanımıza, şehrimize ve üniversitemize vermiş olduğu destek ve katkıları dolayısıyla bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ödül ve plaket takdimine geçildi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitenin geçmiş dönem rektörlerine plaket ve hatıra parası takdim etti.
Büyükşehir Belediye Başkan V. Ramazan Ayhan tarafından İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a plaket sunuldu.
YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından, üniversite bünyesindeki 3 farklı akademisyene plaket verildi.
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ ile İnönü Vakfı Genel Başkan Yrd. Gülsün Bilgehan ise, anlamlı bir jestle programa katkı sunanlara hatıra parası ve özel armağanlar takdim etti.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, üniversite tarafından düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.
Programın sonunda Vali Seddar Yavuz tarafından, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a günün anısına hatıra parası ve çini takdim edilerek teşekkür edildi.
İnönü Üniversitesi’nin 50. kuruluş yıl dönümünde düzenlenen program, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve takdirle karşılandı.





Eğitim, 16 Nisan 2025 13:51
Yorumlar (0)
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
