Malatya Valiliği Don Afeti İçin Olağanüstü Toplandı
Ekonomi, 13 Nisan 2025 21:37Malatya genelinde etkili olan don afeti ve kar yağışının ardından kayısı ve diğer ağaçlarda meydana gelen hasar tespitleri başlarken Malatya Valisi Seddar Yavuz başkanlığında acil durum toplantısı yapılarak alınacak tedbirler görüşüldü.
Malatya Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada "İlimizde Meydana Gelen Don Afeti Nedeniyle; Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Büyükşehi Belediye Başkanı Sami Er, İle İlgili Kurum, Kuruluş ve Paydaşların Katılımıyla Durum Değerlendirmesi Toplantısı Gerçekleştirdik. Bütün Üreticilerimize Geçmiş Olsun Dileklerimi İletiyorum" dedi.
Vali Seddar Yavuz şunları belirtti:
"Değerli Hemşehrilerim, 11 Nisan 2025 günü akşam saatlerinde ilimiz merkezi ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve gece -6 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları nedeniyle, ülkemizin önemli ihraç ürünlerinden olan ve ilimiz ekonomisinin temel direği konumundaki kayısı başta olmak üzere diğer meyve ağaçlarımız don olayından olumsuz etkilenmiştir.
Depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu zorlu süreçte, çiftçilerimizin alın teriyle büyüttüğü ürünlerin zarar görmesi, hepimizi derinden üzmüştür.
Valiliğimiz koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı ekipler sahada hasar tespit çalışmalarına bugünden itibaren titizlikle başlamıştır.
Ayrıca bugün saat 14.00’te Valilik Makamında, kayısıyla ilgili tüm kurum, kuruluş ve paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenlenecek; don afeti sonrası durum değerlendirmesi ve izlenecek yol haritası belirlenecektir. Zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu süreçte çiftçilerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Toplantıda Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilerek üreticilere destek verilmesi için gerekli başvuruların yapılması kararlaştırıldı.

Ekonomi, 13 Nisan 2025 21:37
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
