Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı
Gündem, 09 Nisan 2025 23:39Malatya'da düzenlenecek olan Kariyer Fuarı hazırlıkları kapsamında, Vali Seddar Yavuz başkanlığında İpekyolu İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantı, Malatya’daki üniversiteler ve ilgili kurumların iş birliğinde, fuarın detaylarını ele almak üzere Malatya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya Vali Yavuz’un yanı sıra; İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Vali Yardımcıları Reşit Özer Özdemir ve Talat Tabur, Battalgazi Belediye Başkan Yrd. İsmet Sarıgül, Yeşilyurt Belediye Başkan Yrd. Cavit Aslan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanı H. Süha Hotar, ilgili kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, “Bugün, Malatya için önemli bir etkinlik olan Kariyer Fuarı hazırlıkları kapsamında bir aradayız. Kamu kurumlarımız arasında iş birliğini ve koordinasyonu daha etkili hale getirmek, fuarın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için gereken adımları atmak amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz.
Öğrenciler, üniversiteden mezun olanlar ve iş dünyası arasındaki koordinasyonu sağlayan organizasyonlar, kariyer planlama süreçlerini daha etkili ve sürdürülebilir kılmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda firmaların sahip olduğu birikimin insan kaynağına aktarılması, gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla teşvik edilmekte ve bu sayede hem bireylerin kariyer yolculuklarına katkı sağlanmakta hem de ülkemizin geleceğine değer katılmaktadır.
Gerçekleştireceğimiz bu çalışmada, kamu kurum ve kuruluşlarımızın bugüne kadar yapmış oldukları faaliyetleri değerlendirmek ve bundan sonra yapılacak çalışmaları gözden geçirmek istiyoruz. Bu etkinliğin, şehrimizin tanıtımına ve özellikle deprem sonrasında sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerin yeniden canlanmasına katkı sağlaması açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Türkiye genelinde değerlendirildiğinde ise, başta iş dünyası olmak üzere tüm paydaşların bu sürece katkı sunmaları büyük önem taşımaktadır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da özellikle genç istihdamına ve kariyer planlamasına yönelik projelere verdiği destek, bu tür organizasyonların ülke genelinde yaygınlaştırılmasında önemli bir motivasyon kaynağıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen bu sürecin bir parçası olmak, bizleri ayrıca sorumluluk sahibi kılmaktadır.
Kariyer fuarının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için tüm şehrin bu ortak hedef doğrultusunda kenetlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle söz konusu etkinliği yalnızca bir üniversite faaliyeti olarak değerlendirmek doğru olmayacaktır. Tüm şehir dinamiklerinin bu sürece sahip çıkması, iş birliği ve dayanışma içinde hareket etmesi beklenmektedir. Özellikle iş dünyamızdan verilecek destek, bu organizasyonun değerini artıracak, anlamını daha da pekiştirecektir.
Bu vesileyle, başta İnönü Üniversitesi Kariyer Merkezi olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür ediyor, diğer üniversitelerimizin rektörlerine ve değerli katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü istişare toplantımızın, yalnızca bir organizasyonun planlamasıyla sınırlı kalmayıp, gençlerimizin geleceğini şekillendiren daha geniş bir vizyonun başlangıcı olmasını temenni ediyor; kamu kurumlarımız, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte güçlü bir dayanışma içerisinde bu süreci yürüteceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum” dedi.
Toplantı, katılımcı kurumlar arasında kurulacak iş birliklerinin çerçevesinin belirlenmesi, görev dağılımlarının netleştirilmesi ve fuar süresince yürütülecek çalışmaların eşgüdüm içerisinde hayata geçirilmesi yönünde karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi. Malatya’nın yeniden yapılanma sürecinde gençlere umut, iş dünyasına ise nitelikli insan kaynağı sunmayı hedefleyen bu organizasyonun, şehrin ortak akılla hareket etme kültürünü daha da pekiştireceği vurgulandı.

Gündem, 09 Nisan 2025 23:39
Yorumlar (0)
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Üniversiteler Tanıtım ve Kariyer Günlerine Yoğun İlgi
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
