Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir
Spor, 08 Nisan 2025 21:07CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Bölgesel Amatör Futbol Ligi 3. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Yeşilyurtspor kulübümüz dünyada eşi benzeri görülmemiş bir futbol rezaleti ile karşı karşıya bırakılıyor. TFF Malatya Futbolundan elini çekmelidir" dedi.

Malatya Yeşilyurtspor'a karşı bir skandalın sergilendiğini kaydeden Malatya Milletvekili Veli Ağbaba "Başarılı bir sezon geçiren ve grubunda lider olan Malatya Yeşilyurtspor Kulübümüzün rakibi ikinci sıradaki Siverek Belediyespor kulübü ile ilgili alınan karar skandaldır. 02.02.2025 tarihinde oynanması gereken 18.haftada Kahramanmaraş Onikişubatspor maçı başlamadan, Siverek Belediyespor’lu oyuncuların rakip oyunculara saldırısı sonrasında, K. Maraş Onikişubat Futbol kulübü oyuncuları maça çıkmamış, darp raporu almışlardır. Türkiye Futbol Federasyonu, Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun (AFDK) 10.03.2025 tarih ve 32 sayılı kararı ile Siverek Belediyespor kulübü, K. Maraş Onikişubat spor karşısında 3-0 hükmen yenik sayılmıştı. Siverek Belediyespor Kulübü’ne ceza verildikten sonra, Siverek Belediyespor kulübü yöneticilerinin, içerisinde AKP’li üst düzey bürokratlarında olduğu ve sosyal medyada yer alan boy boy resimleri ile ziyaretleri sonrasında, Türkiye Futbol Federasyonu 04.04.2025 tarihinde toplanarak bir ay önce hükmen yenildiğini açıkladığı Siverek Belediyespor kararını gerekçe göstermeden iptal etmiştir" diye konuştu.
"SPORA SİYASET KARIŞTIRILMIŞTIR"
Ağbaba açıklamasında "Bu hukuksuz kararı Malatyalı hemşerilerim adına kabul etmiyoruz. Bu karar eliyle spora siyasetin karıştığı teyit edilmiştir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Malatyamızın takımlarının yanında olmaya devam edeceğim. Yeşilyurtspor ile ilgili süreci sonuna kadar takip edeceğimi, tüm Malatyalı hemşerilerimizin bilmesini isterim. Yeni Malatyaspor'u göz göre göre kurtlar sofrasına atan TFF'nin Yeşilyurtspor'un önünü kesmesi asla kabul edilemez. TFF'nin düşmanca tavır sergilediği Malatya futbolundan elini çekmesini istiyoruz.
Siz ne yaparsanız yapın Yeşilyurtspor’umuz hak ettiği şampiyonluğu alacaktır." ifadelerini kullandı.
Spor, 08 Nisan 2025 21:07
Yorumlar (0)

Özel: Malatya'da 75 Bin Kişi Hala Konteynır da Yaşıyor

Ali Kapısı Derneği Aşure Etkinliği Düzenledi

Vali Yavuz: Malatya'da 120 Bin ve İşyeri Yapıyoruz

Sadıkoğlu: Nefes kredisinde limit artırılmalı

Gevrek: Ortada para yok, sadece laf var

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın ile Anlaştı

Malatya'da 10 Torbacı daha Tutuklandı

'Malatya Emin Adımlarla Ayağa Kalkıyor'

Malatya'da Genel Tarım Sayımı Eğitimleri Başladı

15 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLER MALATYA’DA

MALATYALI HASAN DURAK

Onar Köyü’nde Muharrem Ayı Lokması Dağıtıldı

Depremzede Sporculardan 5’i bir yerde Şampiyonluk

Yeşilyurt Belediyesi, Kırsalda Yolları Onarıyor

Ballıkaya'da İmam Hüseyin Kurbanı ve Aşure Yapıldı

'Altay Kışlası Kırmızı Çizgimiz'

NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

BATTALGAZİ’DE MAHALLE YOLLARI YENİLENİYOR

BATTALGAZİ BELEDİYESPOR'DA ORHAN BARMAN DÖNEMİ

Esen: Dönüşüm için teşvikler genişletilmeli

Malatya'da Kuru Kayısı İhracatı İlk Kez Düştü

Süper Lig ve 1. Lig maçlarına kimlik kartıyla girilebilecek

Polis Bir Kadını Dolandırılmaktan Kurtardı

AK Parti Meclis Grup Toplantısı Yapıldı

2. Ligin ve 3. Ligin Fikstür Çekimi Yapıldı

Yeni Malatyaspor'da 'Kara Para' Aklama İddiası

Yeni Malatyaspor Kongresinin İptali İçin Dava Açıldı

Gevrek '100 Milyon Dolarlık Kara Para' İddiasını Komik Buldu

TÜRKİYE YÜKSEK HIZLI TRENİ SEVDİ

Eksi 11 Derecede Kayısı Ağaçlarını Bu Basit Yöntemle Kurtardı

Ulaştırma Bakanlığı Yıldıztepe'ye Verici Kule Yapacak

Darende de Kara Leylek Kurtarma Operasyonu

Malatya da Geleceğin Doktorları Mezun Oldu

Malatya'da Dağ Keçileri Sürü Halinde Görüldü

Malatya Şehidini Karşıladı

Sadıkoğlu: Nefes kredisi, nefes aldırmalı

'ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BİRLİK' PROJESİ ARAPGİR’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şehit Olan Asker Sayısı 12'ye Yükseldi!

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı
