BÜYÜKŞEHİR'İN MASKE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

Sağlık, 21 Nisan 2020 08:15

Malatya Büyükşehir Belediyesi korona virüs salgınına karşı, çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.Malatya Büyükşehir Belediyesinde görevli 200 ekip tarafından Malatya genelindeki hanelere maske dağıtımı devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR'İN MASKE DAĞITIMI DEVAM EDİYOR

 

170 BİN HANEYE 1 MİLYON 500 BİN MASKE DAĞITILIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesinde görevli 200 ekip tarafından Malatya genelindeki hanelere maske dağıtımı devam ediyor.

Korona virüs salgını sonrasında kurum ve kuruluşlara maske dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde 170 bin haneye toplam 1 milyon 500 bin maske dağıtımı gerçekleştirecek.

Dünya genelinde birçok ülkede maske sıkıntısı yaşanırken Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın girişimleri sonrasında Malatya genelinde, kamu kurum ve kuruluşlarına, Esnaflara ve son olarak her haneye ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 200 ayrı ekip ile maskeler vatandaşların evlerine ulaştırılıyor

Büyükşehir Belediyesi 444 51 44, 153 ve 185 hattı ile vatandaşlardan gelen taleplerin değerlendirilmesi sonrası vatandaşların ihtiyacının giderilmesi sağlanıyor.

Ekipler, ayrıca Ramazan ayının yaklaşmasından dolayı evlere imsakiye de bırakıyor.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KASAP ESNAFINA MASKE DAĞITTI

Malatya Büyükşehir Belediyesi korona virüs salgınına karşı, çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Malatya’daki kasap esnaflarına korona virüs salgınından dolayı maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve yetkililere maske dağıtımı için çok teşekkür eden Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Alaattin Çalışkan; “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan her zaman bizlere destek olmuştur. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel jestinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kasap Esnafından Başkan Gürkan’a teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bizleri düşünerek göndermiş olduğu maskelerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. “Bizler hijyen kurallarına dikkat ederek çalışmalarımız sürdürüyoruz. Başkanımız da bizleri düşünerek maske göndermiş tekrar kendilerine teşekkür ediyoruz” dediler.

BAŞKAN GÜRKAN MİNİBÜSÇÜ VE TAKSİCİ ESNAFINA MASKE DAĞITTI

Malatya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs ile ilgili almış olduğu tedbirlerin yanı sıra acil ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkan vatandaşlara verilmek üzere ev ev maske dağıtımına başladı.

Malatya genelinde vatandaşlara ulaşım noktasında hizmet veren minibüsçüler ve taksici esnafına Büyükşehir Belediye Binasını önünde düzenlenen program ile maske dağıtımı gerçekleştirildi.

Maske dağıtım programına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Genel Sekreteri Cemal Noğay, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri, minibüsçü ve taksi esnafları da eşlik etti.

İnce: Türkiye’de bir ilke imza atması Malatya olarak bizler için gurur vericidir.

Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce; “Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman şoför esnafımızın ve Malatya’daki tüm esnaflarımızın zor zamanlarında yanında olmuştur.

Minibüsçü ve taksici esnaflarımızı buraya davet ederek ve bu anlamlı hediyeyi esnafa takdim etmesi, şoför esnafına vermiş olduğu önemi göstermektedir.

Malatya’da 10 milyon adede yakın üretim yaparak tüm esnafa ve vatandaşlara dağıtım yaparak Türkiye’de bir ilke imza atması Malatya olarak bizler için gurur vericidir.

Çok kısıtlı bütçelerle büyük işlere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve esnaflarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Cebine akaryakıt ve mazot parası koyarak büyük bir kamu hizmeti yapan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerde sağlıkçılar ve bu maskeleri üretenler kadar alkışı hak ediyorsunuz.”

Keskin: İşte esnafa destek budur

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımıza, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, bütün çalışanlarımıza korona virüs salgınına karşı yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türkiye’de ilk defa Sayın Cumhurbaşkanımızın maske ve sağlık ünitelerini üretimi noktasında seslenişinde ilk ses veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın maske üretiminde öncülük etmesiyle birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil fabrikaları üretime başlamıştır. Ülkemiz için, devletimiz için, bayrağımız için biz varız diyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımızın kapalı olduğu müddetçe Belediyeye ait iş yerlerinden kira alınmayacağını belirten Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ‘İşte esnafa destek budur” şeklinde konuştu.

Maskenin insan sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden Keskin, “Herkese sesleniyorum, Bu işi ciddiye alalım, bu iş çok büyük, dünya ateş üstünde, dünya bir sağlık savaşı veriyor. Ne olur ihtiyacınız ve mecburiyetiniz yoksa sokağa çıkmayın evinizde kalın. Hala sokaklara bakıyorum ana baba günü, maskesiz gezen insanlar var, ne olur geleceğimiz, ülkemiz, anne babamız ve çocuklarımız için evde kalalım. Büyükşehir Belediye Başkanımıza maske dağıtımdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan: Bu bir milli meseledir

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bütün esnafımızı en içten dileklerimle selamlıyorum. Allah’tan niyazımız ve temennimiz, korona virüs salgının bir an önce ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı terk etmesidir. Tüm insanlığın bundan kurtulmasıdır.

Evde kalarak bu virüsü daha ileriki aşamaya taşıyıp mutasyona uğratarak insanımızın ve insanlığın tehlike boyutunun altına düşmesini ve bilim adamlarımızın virüs ile ilgili aşı çalışmalarında başarılı olmalarını diliyorum.

Bu bir milli meseledir. Bu mesaj Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin mesajıdır. Bu milli mesele de, milletimizin bir olma olgusunun en güzel temayüz ettiğinin göstergesinin fotoğrafı olması lazım.

Bizim günlük yaklaşık 300 bin taşıma kapasitemiz vardı. Büyükşehir Belediyemiz, Halk otobüslerimiz, minibüsçülerimiz ve taksilerimiz yani nüfusun yarısı 300-350 bine yakını, bu virüs çıktıktan sonra taşıma kapasitesi 8 bin ile 13 bin bandında seyrediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile 2 Nisan tarihinde video konferans ile bir görüşme yaptık. Görüşme sonrasında Sayın Valimiz ile birlikte Malatya’da faaliyet gösteren tekstil sektörü temsilcileri ile görüşmeler yaparak Malatya’nın maske üretiminde merkez olması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın görüş ve taleplerini ilettik. Malatyalı müteşebbislerimiz bu doğrultuda hızlı bir şekilde çalışmalarına başladılar.

Ayrıca yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Sağlık ve Ticaret Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk.

Bu görüşmeler sonrası alt yapı malzemesi ve lojistik destek konusunda gerekli destekler temin edildi. Malatya’da bu alanda faaliyet gösteren müteşebbislerimiz bu işe dâhil oldu. Bu anlamda bütün müteşebbislerimizi tebrik ediyorum, kutluyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımıza yazmış olduğum mektupta gerekli görüşmeleri yaparak, çalışmaları başlattığımızı belirttim. Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri arayarak çalışmalarımızı yakinen takip ettiğini ve bizim şahsımızda Malatyalı hemşerilerimize selam ve teşekkürlerini ilettiler. Bizler de müteşebbislerimizi arayarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşekkürlerini ilettik. İnşallah onları da belgelerle tescil edeceğiz.

Korona virüsünü el ele vererek birlikte yeneceklerini ifade eden Gürkan, “Bilim Kurulunun ve yetkililerin almış olduğu kurallara titizlikle uyacağız. Hemşerilerimizin zorunlu haller dışında evlerinde kalmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce tarafından minibüsçü ve taksici esnaflarına maske dağıtıldı.

Sağlık, 21 Nisan 2020 08:15

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI  ETKİNLİĞİ

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu