Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor
Gündem, 27 Mart 2025 10:39Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hasırcılar Mahallesi’nde yapımı devam eden taziye evi inşaatını yerinde inceledi. Seçim döneminde vatandaşlara verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Taşkın, kısa sürede tamamlanacak olan taziye evinin, bölgede önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini belirtti. Başkan Taşkın ayrıca, mahalledeki eski belediye binasının semt konağına dönüştürüldüğünü ve bu alanın sosyal faaliyetlerde aktif şekilde kullanılacağını ifade etti.
Battalgazi Belediyesi, mahallelerdeki sosyal ihtiyaçlara yönelik yatırımlarına devam ediyor. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hasırcılar Mahallesi'nde yapımı süren taziye evi inşaatında incelemelerde bulunarak projeye dair detayları paylaştı.
Taziye evi inşaatında açıklama yapan Başkan Taşkın, vatandaşlara önemli müjdeler vererek şunları söyledi:
"Bugün sizlerle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Battalgazi Belediyesi olarak göreve başlayalı bir yıl dolmak üzere. Bu süreçte şehrimizin birçok noktasına eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Geçen hafta Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi'ndeki Güneş Enerji Santralimizi inceledik. İnşallah bayramdan sonra santralimizi devreye alarak belediyemizin enerji ihtiyacının %30’unu karşılamış olacağız. Bunun yanı sıra seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Taziye Çadırlarından Kalıcı Yapılara Geçiş
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, vatandaşların yıllardır çadırlarda taziye kabul ettiğini ve bu durumun modern şehirleşme anlayışıyla bağdaşmadığını ifade ederek;
‘’Bugün seçim vaadinde bulunduğumuz taziye evleriyle ilgili Hasırcılar Mahallemizde başlatmış olduğumuz taziye evinin inşaatındayız. Seçim vaatlerimizden bir tanesi de Battalgazi’mize yakışan taziye evlerinin mahallelerimize kazandırılmasıydı. Maalesef bugüne kadar 104 mahallemizde bir tane dahi taziye evi yoktu. Artık taziye çadırlarından peyderpey uzaklaşacağız. Önceliğimiz, toplu yaşamın yoğun olduğu kalabalık mahallelerimiz olmak üzere Taziye evlerini tüm mahallelerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sözümüzde bulunduk, Hazırcılar Mahallemizde taziye evini başlattık. Nisan ayı sonuna kadar bu taziye evini açmayı planlıyoruz. Diğer belediyedeki arkadaşlarımız ve hayırseverlerimiz de el atarlarsa birkaç yıl içerisinde şehrimizin taziye evi ihtiyacı bitmiş olacak.’’dedi.
Eski Belediye Binası Semt Konağına Dönüştü
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, atıl durumda bulunan eski belediye binasının da değerlendirilerek vatandaşların hizmetine sunulacağını belirterek şunları söyledi:
"Eski belediye binamız atıl şekilde duruyordu. Bunu da geçen bir yıllık süre içinde hummalı bir çalışmayla semt konağına dönüştürmüş haldeyiz. İnşallah bundan sonra, Hasırcı Mahallesi'nde hem semt konağımız hem de taziye evimiz, Nisan sonu itibarıyla bitmiş olacak. Semt konağımızda mahallemizdeki birçok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacağız. Özellikle çocuklarımızın kütüphane ihtiyacını karşılamış olacağız. Mahallemizdeki Halk Eğitim Merkezi ile sürdürülecek kurslarla ilgili hazır bir mekânı Halk Eğitim’e sunmuş olacağız. Amacımız, mahalledeki ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimizin ve çocuklarımızın lise hazırlık kurslarına erişimini sağlamaktır. Bunun altyapısını oluşturduk. İnşallah bu çalışmalar Malatya’ya örnek olur. Hemşerilerimizin sabırla bizleri izlemesini talep ediyorum.

Gündem, 27 Mart 2025 10:39
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
