ÇARŞI'DA İŞYERLERİNİN İLK ETABI NİSAN’DA TESLİM EDİLECEK
Gündem, 26 Mart 2025 16:44AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Çarşı projesinde, Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı ve 46. ile 53. Adalarda toplam 800 bağımsız bölümün yer aldığı ilk etabın Nisan ayı içerisinde teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. Milletvekili Ölmeztoprak, Doğanşehir ve Akçadağ’da devam eden çalışmalar ile Hekimhan’da rezerv alanda yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler de paylaştı.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztopak, Asrı Afeti olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Malatya’da yürütülen çalışmalarda gelin son aşamayı değerlendirdi.
Milletvekili Ölmeztoprak, 6 Şubat 2023’te yaşadığımız asrın felaketinin ardından, Malatya’mızda yürüttüğümüz yeniden imar, inşa ve ihya süreci tüm hızıyla devam ediyor. Dirençli ve Kimlikli Şehircilik anlayışıyla, yani yerel ve yöresel değerlerini kaybetmeden, global mimari ve mahalle kültürünün imar bütünlüğüne uygun bir mimari anlayışını koruyarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut eliyle yürütülen çalışmalarda projelerin yapımında ve devamında süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz. Bu süreç, Malatya’mızın hafızasının, ticaretinin, sosyal hayatının ve mahalle ruhunun da yeniden canlandırılmasını esas alması bakımından büyük önem arz ediyor.
MALATYA MERKEZ ÇARŞISI
Malatya Çarşı projesinde, Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı ve 46. ile 53. Adalarda toplam 800 bağımsız bölümün yer aldığı ilk etabın Nisan ayı içerisinde teslim edilmesinin planlandığını açıklayan Ölmeztoprak; “Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yeniden inşa edilen Malatya Merkez Çarşımız, modern ve dirençli yapısıyla şehrimizin ticari belleğini ayağa kaldırıyor. Merkez 1. ve 2. etapta toplam 6.410 bağımsız bölüm yer alıyor: 3.745 dükkan, 2.106 ofis, 559 konut. 71 blokta temel işleri tamamlandı, 47 blokta kaba inşaat bitti, 10 blokta cephe işleri, 12 blokta ise ince işler sona erdi. 2025 Nisan ayında Şire Pazarı, Kuyumcular Çarşısı ve 46. ile 53. Adalarda toplam 800 bağımsız bölümün teslimi planlanıyor. Peynircilere ait olan alanlar için çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 2026 yılına kadar da Çarşımızın tamamının teslim edilmesi hedefleniyor. Çarşımız; sabah kepenk sesleri, esnaf selamları ve çay eşliğinde kurulan dostluklarla Malatya’nın hafızasını yeniden yazacak” ifadelerine yer verdi.
Malatya’da Asrın Afetinden en fazla hasar alan Doğanşehir, Akçadağ ve Yeşilyurt ilçelerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Milletvekili Ölmeztoprak şu ifadelere yer verdi;
DOĞANŞEHİR
Doğanşehir ilçemizde Doğu, Yeni ve Erkenek Mahallelerinde toplam 28,5 hektarlık alanda, 1.024 konut, 509 ticari birim, 5 fırın ve 18 ofis inşa ediliyor. Organik yerleşim anlayışıyla kurgulanan projede mahalle kültürü, sosyal ilişkiler ve tarihi izler ön planda tutulmaya çalışılıyor. Bu projeyle, yaşanabilir, dirençli ve kimliğini koruyan bir Doğanşehir hedefleniyor. Rezerv yapı alanlarında Doğu ve Yeni mahallelerinde 23,97 hektar, Erkenek Mahallesinde ise 4,56 hektarda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Doğu ve Yeni mahallede 898 konut, 389 ticaret birimi, 5 fırın ve 18 ofis inşa edilecek. Erkenek Mahallesi’nde ise 126 konut ve 120 ticari birim inşa edilecek.
AKÇADAĞ
Akçadağ ilçemizde ise 12,15 hektarlık alanda hayata geçirilen rezerv yapı projesi kapsamında, 303 konut, 155 ticari birim, 4 fırın ve 30 ofisten oluşan modern bir yaşam alanı oluşturuluyor. İlçemizin sosyoekonomik yapısına uygun olarak, afetlere dirençli ve sosyal dokuyu destekleyen bir planlama uygulanıyor. Bu projeyle çevreyle uyumlu, organik yerleşim anlayışıyla kentsel dokuya önem verilen bir yaşam alanı kurguluyoruz. Modern şehircilik ilkeleriyle, afetlere dirençli ve sosyal bütünlüğü destekleyen yeni bir Akçadağ inşa etmeye gayret ediyoruz. Ulaşım ihtiyaçlarına duyarlı, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gözeten bir planlama anlayışıyla hareket etme gayreti içerisindeyiz. Her adımda, hemşehrilerimizin taleplerini merkeze alan, hemşehrilerimizin huzurla yaşayacağı, sağlıklı ve güvenli bir ortam inşa etmeyi amaçlıyoruz.
HEKİMHAN
Hekimhan ilçemizde de 1,89 hektarlık rezerv yapı alanında, Selçuklu mirası Taşhan’ın merkezinde yer aldığı, tarihî ve kültürel kimliği gözeten bir yaşam alanı inşa ediliyor. 48 konut ve 182 ticari birimle, mimari hafızaya önem veren yeni bir mahalle hayat buluyor.
KULUNCAK
Kuluncak ilçemizde de 3,12 hektarlık alanda 36 konut, 66 ticari birim ve 24 ofisle yeni bir merkez kuruluyor. Genişletilen yollar, katlı otoparklar, yeşil alanlar ve rekreasyon bölgeleriyle hem fiziksel hem de sosyal anlamda dönüşüm sağlanıyor.
Hekimhan ve Darende ilçelerinde çarşılarının da yeniden inşa edileceğini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, “Kültürel kimliği gözeten yaşam alanları inşa edilmeye çalışılıyor. Mimari hafızaya önem veren projelerimiz ile iş yerlerimizi, konutlarımız, yükseliyor, bir yandan teslimatlar devam ediyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un da ifade etiği gibi 2026 yılında deprem yaralarının sarılmadığı, mağdur olan tek bir hemşehrimiz kalmayacak” dedi.
Ölmeztoprak, “Tüm bu projelerde; geçmişi koruyan, bugünü yaşanabilir kılan ve geleceğe umutla bakan bir şehircilik anlayışıyla çalışıyoruz. Üretim, ticaret, kültür, mahalle, komşuluk ve aidiyet yeniden inşa ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi: “Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz, halka hizmeti Hakk’a hizmet bilen bir medeniyetin mensuplarıyız.” Bu anlayışla; daha güçlü, daha dirençli ve daha müreffeh bir Malatya için tüm kadrolarımızla sürekli sahadayız, milletimizin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” ifadeleri ile sözlerini tamamladı.
Gündem, 26 Mart 2025 16:44
Yorumlar (0)

Malatya için 93 milyar TL’lik büyük yatırım

Pütürge Tepehan'daki Yangın Söndürüldü

Birlikten güç doğdu, yeni Malatya için az kaldı

Birlikten güç doğdu, yeni Malatya için az kaldı

Vahap Munyar, Özgür Özel İle Malatya Görüşmesini Yazdı

YEŞİLYURTSPOR MUTLAKA LİGE KATILMALIDIR

Bir Zamanların Malatya'sı...

Özgür Özel, Ağbaba'ya Geçmiş Olsun'a Geldi

Narmikan Folklor Ekibi Türkü Festivali’nde Göz Doldurdu

Çoban: Yeşilyurtspor'u Dağıtacak Duruma Getirdiler

Ağbaba: 3 Yıldır Bir Esnafa İşyeri Teslim Edilemedi

Başkanlar Yama Dağına Çıktı

Yaygın Basın Malatya'da Yapılan İnşaatları Gezdi

Doğanşehir'de Orman Yangını

Ticaret Borsası Aşure Günü etkinliği düzenledi

İsviçre'den 5 Öğrenci ,Arguvan'da Etüt Merkezinin Temelini Attı

Arguvan Türkü Festivali Coşkusu Avrupa'ya Ulaştı

Yeşilyurt Belediyesi Basketbol Kursu Açtı

Doğu Anadolu'nun En Başarılı Milletvekilleri

'Sarı Bir Umut Resmet' Yarışması İlgi Gördü

Büyükşehir Tarımsal Sulama Projelerini Hayata Geçiyor

Arguvan İsaköy'de Kütüphane Açıldı

Arguvan 17. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Başlıyor

Darende'de Vatandaşın Çadırı Yandı

Malatya'dan 4 Öğrenci Baykar Fen Lisesine Yerleşti

Battalgazi Belediyesinden Refakatçilere Destek

BATTALGAZİ’DE ASFALT SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

DAİMFED Ticaret Kompleksi Projesini AK Partiye Anlattı

Vali Seddar Yavuz Açıkladı: Parkı Yeniden Düzenliyoruz

Kenger Sakızı Fiyatı Altını Solladı

Malatya'da 16 Bin 500 Kırsal Konut Yapılıyor

'Koruyucu ailelere devlet her türlü desteği sağlıyor'

TGC 2025 Basın Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yılında anlamlı sergi

Kredi kartı faizlerinde yeni dönem

Yaz Okulu’na Katılan Öğrencilerin Coşkusu

Dijital Tekellere Karşı Gazetecilik Mücadelesi

Başkan Geçit: Trafik Akışını Rahatlatıyoruz

Darende'de Ozan Anıtı
