Bakandan Malatya'ya Hızlı Tren Açıklaması
Gündem, 23 Mart 2025 01:26Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da Hızlı Tren konusunda açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, demir yollarında iyileştirme çalışmaları yaptıklarını Malatya'yı hızlı trenle buluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya'da bulunan demir yollarında iyileştirme çalışmaları yaptıklarını, kenti hızlı trenle buluşturmak için gayret ettiklerini söyledi.
Bakan Uraloğlu, AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Geleneksel Vefa İftarı programına katıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti milletvekilleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Devletin depremlerden sonra Malatya'da birçok projeyi hayata geçirdiğini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu:
"Sizlere, 53 kilometre uzunluğunda Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun sözünü verdik. Şimdiye kadar 38 kilometrelik bölümünü bitirdik ve hizmete açtık. Geri kalan yaklaşık 15 kilometrelik bölümünü yıl sonuna kadar bitirme iddiası koyduk. Ola ki ufak tefek aksaklıklar olur, önümüzdeki senenin hemen başında inşallah bitirerek hizmete açacağız. Kuzey Çevre yolunu tamamlamış olacağız. Malatya'mızda bölünmüş yol uzunluğu sadece 36 kilometreydi, biz bunu 471 kilometreye çıkardık. Sıcak karışımlı kaplamalı yolumuz yoktu, onu da 350 kilometre seviyeye getirdik. Birçok yolumuzu beraberinde yaptık. Demir yollarını özellikle mevcut hatları yeniden iyileştirdik. Elbette Malatya'mız daha çoğuna layık, daha çok olanını talep ediyoruz. Malatyalı yöneticilerimizle beraber Malatya'yı hızlı tren ağlarıyla buluşturma noktasında gayret ediyoruz. Çalışmalarımız var.Gerek Malatya gerek Malatya-Sivas gerekse de Malatya-Narlı üzerinden Akdeniz'e ulaşan demir yolu projelerimizi bitirdik. Bunları inşallah beraber takip ederek hayata geçirme gayreti içerisinde olacağız."
Gündem, 23 Mart 2025 01:26
Yorumlar (0)

Yavuz: Hastanelerde Halkla İlişkiler Uzmanları Görevlendirilmeli

Yıldız: Mücbir Sebep Süresi Uzatılmalı

Kılıç: İstanbul öz, Malatya üvey evlat mı?

Yerli Tütün Kaçak Oldu... Artık Tütün Satmak Cezalar Getiriyor

MGC'den Sağlık Müdürü Karaca'ya Ziyaret

Sadıkoğlu, Malatya’nın sorunlarını Bakanlara Anlattı

Büyükşehir'den Açıklama: Her türlü yasal imkan kullanılmıştır

MEZARLIKLARDA BAHAR VE BAYRAM TEMİZLİĞİ

'Don felaketi Malatya'ya Acının Katmerlisini Yaşattı'

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı
