Battalgazi Belediyesi İhtiyacı olan Elektriği Kendisi Üretecek
Ekonomi, 19 Mart 2025 07:04Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi’nde bulunan Güneş Enerji Santrali (GES) şantiyesinde incelemelerde bulundu. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Taşkın, GES tesisinin bayramdan sonra faaliyete geçeceğini ve belediyenin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75’inin karşılanacağını bildirdi.

970 kW Gücündeki GES’te Sona Yaklaşıldı
Battalgazi Belediyesi tarafından Hacıhaliloğluçiftliği Mahallesi'nde yapımı süren, 20 dönümlük alan üzerine kurulu 970 kW gücündeki saha tipi GES’in kurulum aşamasında sona yaklaşıldı. Elektriksel kayıpları en aza indirerek daha verimli bir sistem oluşturmak amacıyla 800 volt mimarili bir güneş enerji santrali kuruldu. Projede 1.975 adet 585 watt bifacial panel ve 4 adet 330 kW inverter kullanıldı.
Tesisin bağlantı hattı kurulumu tamamlanma aşamasına gelirken, trafo köşkleri yerleştirildi ve tel çit imalatı tamamlandı. Panel yerleşiminin ise iki gün içinde bitirilmesi planlanıyor.
Enerji İhtiyacının %100’ü Karşılanacak
Şantiyedeki çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, faaliyete geçecek GES tesisi ile belediyenin enerji ihtiyacının büyük oranda karşılanacağını ifade ederek; “Belediye olarak enerjide önemli adımlar atıyoruz. Güneş enerji sistemiyle belediyemizin ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 75’ini karşılanacak. Tesisin hemen yanındaki 50 dönümlük alanda da yine bir santral projemiz daha var. 2026 yılında yeni bir GES sahası yatırımı yapacağız ve bu yeni yatırımla ihtiyacın yüzde 100’ünü karşılamış olacağız. 2026 yılı belediyemiz için önemli bir tarih olacak ve belediye olarak enerji ihtiyacımızın tamamını kendi GES tesislerimizden karşılamış olacağız. Belediyemiz sürdürülebilir enerji yatırımlarıyla örnek bir belediye olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.” şeklinde konuştu.
Battalgazi’ye Yeni Yatırımlar Geliyor
Battalgazi Belediyesi’nin sadece enerji yatırımlarıyla değil, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak projelerle de çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Başkan Taşkın, “Enerji alanında önemli bir yatırımı hayata geçirirken, ilçemize değer katacak diğer projeleri de vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Kilit Taşı Fabrikası’nın kurulumu sayesinde belediyemizin öz sermayesiyle yeni yollar ve kaldırımlar yaparak bütçemizi daha verimli kullanacağız. Bununla birlikte, insanımıza doğrudan dokunan yatırımları da ihmal etmiyoruz. İlçemizin en yoğun bölgelerinden biri olan Gelinciktepe’de inşa ettiğimiz Kadın Yaşam Merkezi gibi projeler, halkımıza önemli katkılar sağlayacaktır.”dedi.
Ekonomi, 19 Mart 2025 07:04
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
