En Çok Konuşulan Siyasetçiler Raporu!
Siyaset, 13 Mart 2025 05:33MTM Medya Takip Merkezi’nin internet, sosyal medya, televizyon ve yazılı basını kapsayan 10 bini aşkın kaynak üzerinden yaptığı araştırmaya göre; Şubat 2025’te medya ve sosyal medyada en fazla konuşulan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Ay boyunca toplam 8 milyon 931 bin haber ve paylaşımda yer alan Erdoğan’ı, 4 milyon 247 bin konuşulma ile MHP lideri Devlet Bahçeli ve 2 milyon 884 bin konuşulma ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takip etti.
Söz konusu araştırma, konuşulan isimlerin yanı sıra konuşulma nedenlerini de ortaya koydu. Buna göre; siyasetçilerin gündemde kalma nedenlerinin siyasi polemikler, ekonomik gelişmeler ve yerel yönetim performansları olduğu görülüyor.
İşte o araştırma ve öne çıkan çarpıcı sonuçlar:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaşadığı polemikle gündemin merkezine oturdu. Özel’e yönelik "Ayaklarını denk al" çıkışı, hem destekçileri hem de karşıtları tarafından geniş yankı uyandırdı. Erdoğan’ın ekonomi politikaları ve dış ilişkilerle ilgili açıklamaları da medyada sıkça yansıma buldu. Kalp kapakçığı operasyonu geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 4 milyon 247 bin kez konuşularak listenin ikinci sırasına yerleşti. Bahçeli’nin Öcalan’a çağrısı, TÜSİAD’a yönelik eleştirileri, sağlık durumu ve İmralı sürecindeki telefon trafiği; kendisiyle ilgili en çok konuşulan konular arasında yer aldı.
Listenin üçüncü sırasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplam 2 milyon 884 bin kez konuşuldu. Ön Seçim sürecine hazırlanan İmamoğlu hakkında açılan soruşturmalar, siyasi yasak davası ve sahte diploma iddiaları, sosyal medyada geniş kitleler tarafından çokça koşuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2 milyon 720 bin konuşulma sayısıyla listede dördüncü sıraya yerleşti. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklamaları, geniş kitleleri doğrudan etkilediği için büyük ilgi gördü.
CHP Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Özgür Özel, toplam 2 milyon 480 bin kez konuşularak listenin beşinci sırasına oturdu. Erdoğan’a yönelik sarf ettiği "Ne yapacaksın, tank mı yollayacaksın?" sözleri, siyasi tansiyonu daha da artırdı. Muhalefet cephesinde Özel’in bu söylemi güçlü bir çıkış olarak değerlendirilirken, iktidar kanadı tarafından eleştirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 1 milyon 920 bin konuşulma ile listede altıncı sırada yer aldı. Ekonomiye dair yaptığı açıklamalar, iş dünyasında ve basında geniş yankı uyandırdı.
Ekonomi yönetiminin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise toplam 1 milyon 725 bin kez konuşuldu. Vergi düzenlemeleri ve döviz kuru konusundaki açıklamaları, özellikle finans çevrelerinde ve sosyal medyada bolca tartışıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 milyon 621 bin konuşulma ile eğitim politikaları, müfredat değişiklikleri ve öğretmen atamalarıyla öne çıktı. Eğitim sendikalarının bazı kararlarını eleştirmesi, Tekin’in adının sıkça gündeme gelmesine neden oldu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, toplam 1 milyon 538 bin kez konuşularak listenin dokuzuncu sırasına yerleşti. Yavaş, yerel projeleri ve olası cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili spekülasyonlarla da gündemde kaldı. Son olarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise 1 milyon 526 bin konuşulma ile en çok konuşulan siyasetçiler listesinin onuncu sırasına yerleşti. Tunç’un yargı reformu ve adalet sistemiyle ilgili açıklamaları, hukuk çevreleri ve basında geniş yankı uyandırdı.
Haber:Medya Takip Merkezi
Siyaset, 13 Mart 2025 05:33
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
