Beylerderesi'ne 422,5 Metrelik yeni viyadük projesi onaylandı
Siyaset, 05 Mart 2025 09:58AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İkizce’de artan nüfus ve trafik yoğunluğuna çözüm bulmak için planlanan 422,5 metrelik yeni viyadük projesinin onaylandığını açıkladı.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 6 Şubat depremleri sonrası yeni bir yaşam alanına dönüşen, Yeşilyurt ilçesi İkizce bölgesinde yapılan deprem konutlarını inceledi.
Toplam 27 bin 636 konut yapımının planladığı İkizce’de 9 bin 155 konutun yapımının tamamlandığını belirten Milletvekili Ölmeztoprak, bölgedeki faaliyetlere ilişkin yaptığı değerlendirmede; “6 Şubat asrın felaketi sonrası İkizce, yeni yerleşim alanı olarak belirlenmiş ve Yeşilyurt bölgemizde depremzede hemşehrilerimiz için büyük bir dönüşüm süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, bölgemizde inşa edilen TOKİ deprem konutlarını ve sosyal donatı alanlarını yerinde inceledik. İkizce’mizde toplam 35 etap halinde yürütülen projede; 27 bin 636 konut, 627 dükkan ve 5 cami ihale edildi. Bugüne kadar 9 bin 155 konutun yapımı tamamlandı kuraya teslim edildi. Bölgemizdeki imar ve inşa çalışmaları sadece konutlarla sınırlı kalmıyor. Sosyal donatı alanları, hastane, aile sağlığı merkezi, parklar ve rekreasyon alanlarıyla burada yaşanabilir bir şehir inşa ediliyor. Malatya 6 Şubat depremlerinde yapı stoğu en çok zarar gören illerden biriydi. Malatya’mızda yürütülen imar çalışmaları, konutların yapımı gerek İkizce gerekse çalışma yürütülen diğer bölgelerde şehrin dokusunun, ruhunun, sosyolojisinin korunması büyük önem taşımaktadır. Sayın Bakanınız Murat Kurum’un “2026 yılına girdiğimizde deprem mağduriyeti yaşamış hiçbir vatandaşımız kalmayacak” sözü doğrultusunda, bizlerde bu hedefe ulaşılabilmesi kapsamında şehrimizde yapılan her çalışmayı titizlikle takip etmeye devam ediyoruz. Dolayısıyla İkizce’de devam edecek imar ve inşa faaliyetleri buradaki yeni yapılanmanın 4-5 yıl veya 10 yıl sonra nasıl gelişeceği konusunda da bir işaret fişeğidir” dedi.
VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK
İkizce bölgesindeki kamulaştırma kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Ölmeztoprak, isteyen vatandaşların dükkan ve konut gibi taleplerin karşılanması için diyaloglara devam edildiğini, kamulaştırma bedellerinin de bağımsız bir SPK kuruluşu tarafından belirlenecek olmasının sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
Milletvekili Ölmeztoprak; “İkizce’mizde altyapısı güçlü, sosyal donatılarıyla tamamlanmış yeni bir yerleşim alanı kuruyoruz. Bunu yaparken hemşehrilerimizin taleplerini esas alıyor, hiçbir mağduriyetin yaşanmaması için her adımı titizlikle planlıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, “Vatandaşımız ne istiyorsa yapılacak, ne istemiyorsa yapılmayacak” diyor. İkizce’nin bir bölümünde meskûn mahal olarak kullanılan alanlar bulunuyor. Evleri, ahırları ve dükkânları ile burada yaşayan hemşehrilerimizin haklarının korunması, taleplerinin karşılanması temel önceliklerimiz arasında. Sayın Bakanımız ve Sayın Bakan Yardımcımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, bu bölgedeki konut ve ticaret alanlarıyla ilgili tüm taleplerin değerlendirilmesi, kamulaştırma sürecinde ve dükkan ve konut gibi taleplerin karşılanması için yine mağduriyet yaşanmaması için diyaloglar devam ediyor, kararlar alınıyor. Bakanlığımız teknokratlarıyla yaptığımız görüşmelerde de bu sürecin detaylarını ele alarak hemşehrilerimizin mağdur edilmemesi için gerekli adımların atılmasına gayret ettik. Kamulaştırma bedellerinin bağımsız bir SPK kuruluşu tarafından belirlenmesi, sürecin hakkaniyetli ve şeffaf şekilde yürütülmesi açısından büyük önem taşıyor.
Vatandaşların yol, elektrik ve taşınma sürecinde mağduriyet yaşamaması için kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirten Ölmeztoprak, “İkizce’de devasa bir şantiye alanı ve devasa bir çalışma var. Mevcut meskûn mahalde yaşayan hemşehrilerimiz bir şantiye alanının içinde çalışmalar devam ederken elektrik, su ve yol gibi temel ihtiyaçlarının aksamaması adına yapılan toplantılarda alınan kararları takip edecek, inşallah sürecin olumlu ilerlemesi için gayret göstereceğiz. Taşınma sürecinde de herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması için kapsamlı bir yol haritası oluşturuyoruz ve bu süreçte tüm aşamalar adım adım takip edilerek uygulanması sağlanacak” dedi.
VİYADÜK PROJESİ ONAYLANDI
İkizce’de artan nüfus ve bölgenin trafik yoğunluğuna çözüm bulmak için planlanan 422,5 metrelik yeni viyadük projesinin onaylandığını açıklayan Milletvekili Ölmeztoprak, “İkizcemiz’de yeni bir şehir inşa edilirken, ulaşım altyapısının da güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Beylerderesi üzerindeki Köprü Projesi, bu ihtiyaca cevap vermek için hayata geçirildi. Projemiz kapsamında; 422,5 metre uzunluğunda yeni bir köprü inşa edilecek. İkizce TOKİ Konutları ile Beylerderesi Viyadüğü arasındaki 3,7 km’lik bağlantı yolu tamamlanacak. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından güzergâh planları onaylandı. Yeni köprü, İkizce Mahallemize doğrudan geçiş sağlayacak. Artan trafik yoğunluğu dikkate alınarak kalıcı bir ulaşım çözümü sunulacak. Bu sürecin her aşamasını takip ediyor, Malatya’mız için en iyi çözümü hayata geçirmek adına çalışıyoruz. İyi niyet ve samimiyet ile şehrimizin gelişmesi için gayret ediyoruz” dedi.
Siyaset, 05 Mart 2025 09:58
Yorumlar (0)

Malatya Huzurevi Projesi Hazırlanıyor

Malatya Valilik Binası Hizmete Açılıyor

Saray Mahallesi Projesi Göz Kamaştırdı

Rize Gazetecileri Ağırlıyor

Mersin’de 8 Yerel Gazeteye İlan Şoku!

Gaziantep Hemşeri Dernekleri Festivali Başlıyor

BABACAN, 'TERÖRSÜZ TÜRKİYE KOMİSYONU'NA SEÇİLDİ

Kuzey Çevre Yolu 2026 Haziran'da Ulaşıma Açılacak

Hekimhan'da 36 Çocuklu Muhtar

Darende 72. Zengibar Güreşlerine Hazırlanıyor

HEKİMHAN'IN BATACAĞINDAN KORKULUYOR

'Ses ver Kader' Filminde 5 mahkûmun deprem hikâyesi beyaz perdeye geliyor

Munyar: Malatya’da 6’ncı Bölge teşvikleri sürmeli

Gani Şavata Keban'da Film Çekiyor

Deprem Nedenli Göçün Malatya Ekonomisine Etkisi

KÜLTÜRLER NEMRUT’TA BULUŞTU

Başkan Geçit, 'Köy Evleri’ Projelerini İnceledi

Battalgazi Belediyesi Çim Üreterek Yeşillendiriyor

Öğrenciler, Malatya'da Kültürler Sofrası Kurdu

Gazi Gazetecilerden Medya-İş Ziyareti

Veli Ağbaba, Milli Savunma Bakanını İstifaya Çağırdı

Ağbaba: Yerli Tütüne Uyuşturucu Muamelesi Yapılıyor

Malatya için 93 milyar TL’lik büyük yatırım

Pütürge Tepehan'daki Yangın Söndürüldü

Birlikten güç doğdu, yeni Malatya için az kaldı

Vahap Munyar, Özgür Özel İle Malatya Görüşmesini Yazdı

YEŞİLYURTSPOR MUTLAKA LİGE KATILMALIDIR

Bir Zamanların Malatya'sı...

Özgür Özel, Ağbaba'ya Geçmiş Olsun'a Geldi

Narmikan Folklor Ekibi Türkü Festivali’nde Göz Doldurdu

Çoban: Yeşilyurtspor'u Dağıtacak Duruma Getirdiler

Ağbaba: 3 Yıldır Bir Esnafa İşyeri Teslim Edilemedi

Başkanlar Yama Dağına Çıktı

Yaygın Basın Malatya'da Yapılan İnşaatları Gezdi

Doğanşehir'de Orman Yangını

Ticaret Borsası Aşure Günü etkinliği düzenledi

İsviçre'den 5 Öğrenci ,Arguvan'da Etüt Merkezinin Temelini Attı

Arguvan Türkü Festivali Coşkusu Avrupa'ya Ulaştı

Yeşilyurt Belediyesi Basketbol Kursu Açtı
