Milletvekili Ölmeztoprak Kadın Girişimcilerle Buluştu
Siyaset, 05 Mart 2025 07:08AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Kent Konseyinde açılan meslek edindirme kurslarını ziyaret ederek, kadın girişimcilerle bir araya geldiler.
Yeşilyurt Kent Konseyi’nde, girişimci kadınları desteklemek, kadınların ev bütçelerine katkı sunmalarının önünü açmak ve kişisel gelişimlerini desteklemek adına açılan meslek edindirme ile hobi amaçlı kurslar yoğun ilgi görüyor. İlçe Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle açılan kurslarda alanında deneyimli usta öğreticilerden teorik ve pratik eğitimler alan kursiyerler, boş zamanlarını kaliteli hale getirirken diğer taraftan meslek sahibi olarak iş yeri açma noktasında ciddi bir deneyim kazanıyorlar. Kursiyerler ayrıca bin bir emekle ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini satarak aile ekonomisine katkı sunuyorlar.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ile birlikte Yeşilyurt Kent Konseyini ziyaret ederek, meslek edindirme kurslarına katılan kadın girişimcilerle bir araya gelip, sohbet etti. El emeği göz nuru eserleri inceleyen Milletvekili Ölmeztoprak, yapılan çalışmaların kıymetli olduğunu ifade edip, kursiyerleri tek tek tebrik etti.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan ise, Yeşilyurt Belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları sosyal ve kültürel projelerin yanı sıra gastronomi alanında yaptıkları hizmetler, yemek yarışmaları ve yöresel ürünler için aldıkları coğrafi işaret tescil belgeleri hakkında AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e bilgiler paylaştı.

Milletvekili Ölmeztoprak’a ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, “ İlçemizin dört bir tarafında faaliyetlerine devam eden kültür ve sanat merkezlerimizin yanı sıra Yeşilyurt Kent Konseyimizde açtığımız meslek edindirme ile hobi amaçlı kurslarımıza hemşerilerimizin sosyal hayatlarını kaliteli hale getiriyoruz. İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle hareket ederek birçok alanda vatandaşlarımıza hizmet ve proje üretiyoruz. Hemşehrilerimizin sosyalleşmesi ve meslek edinmesi bizler için önemli. Yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturuyoruz. Kent Konseyimizle bu anlamda çok güzel ve başarılı hizmetlerin altına imza atıyoruz. Kurslarımızın yanı sıra gastronomi alanında etkin çalışmalar yürüterek ilçemizin kültürel ve tarihsel değerlerinin yaşatılması ve bugünden geleceğe taşınmasında önemli hizmetler üretiyoruz. AK Parti Milletvekilimiz Sayın İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak hanımefendi ile birlikte kurslarımızı ziyaret ederek kursiyerlerimizin çalışmalarını yerinde inceledik. Her biri ayrı bir değer taşıyan çok güzel el emeği göz nuru eserlerin ortaya çıktığını görmek hepimizi mutlu etti. Kursiyerlerimiz bir yandan burada yeni arkadaşlıklar edinip sosyal hayatlarını renklendirirken diğer taraftan boş vakitlerini değerlendirip aile bütçelerine katkı sunacak imkanlara kavuşuyorlar. Yeşilyurt Belediyesi olarak sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz. Kent Konseyimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Ziyarette AK Parti Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı Yurdanur Mut ile AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.
Siyaset, 05 Mart 2025 07:08
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
