AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan Malatya'da
Gündem, 22 Şubat 2025 05:24AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, deprem sonrası yürütülen çalışmaları yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.

İlk olarak Malatya Valiliği’ni ziyaret eden AFAD Başkanı Vali Pehlivan, Vali Seddar Yavuz ve ilgili kurum müdürleriyle ile bir araya gelerek il genelindeki son durum hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulundu.
Valilik ziyaretinin ardından, AFAD Başkanı Pehlivan, Vali Seddar Yavuz ile birlikte Malatya Merkez (Bakırcılar Çarşısı) inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak, sahada hızla devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
AFAD Başkanı Vali Pehlivan, Vali Yavuz ile birlikte, 541 Konuttan oluşan Yakınca TOKİ Konutları’nda ikamet eden Gürbüz ailesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunup, sıcak yuvalarında ikamet etmeye başlayan tüm depremzede ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu ömürler dileyerek, devletin her zaman vatandaşlarının yanında olduğunu vurguladı.
Aile ziyaretinin ardından AFAD Başkanı Vali Pehlivan, Vali Yavuz ile birlikte, Türkiye’nin en büyük inşaat şantiyesi olan İkizce TOKİ Konutları’na geçerek, örnek daireleri ve inşaat alanlarını yerinde inceleyip yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İncelemelerin ardından AFAD Başkanı Vali Pehlivan, Vali Yavuz ile birlikte AFAD toplantı salonunda düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.
Toplantıya Vali Seddar Yavuz, AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Milletvekilli İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Vali Yardımcısı Abdulselam Bıçak, Merkez İlçe Kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Afet Koordinasyon Toplantısında konuşan Vali Seddar Yavuz “ AFAD Başkanlığı görevine atanan Vali Ali Hamza Pehlivan’a hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, özellikle İlimizin inşasında emeği geçen tüm kurum temsilcilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
6 Şubat depremleri büyük bir felaket olarak tarihe geçti ve hepimizin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Bu süreçte, ülkemiz büyük fedakârlıklar göstererek 11 şehri yeniden ayağa kaldırmak için yoğun bir çaba içine girmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve aziz milletimizin desteğiyle, bu zorlu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz.
Hep birlikte, vatandaşlarımızın sıcak yuvalarına ve iş yerlerine kavuşması için var gücümüzle çalışacağız. Özellikle şehrimizde yürütülen çalışmalar kapsamında, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamlarımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ve STK temsilcilerimiz sürece önemli katkılar sunmuştur. Devletimizin tüm imkânlarıyla bu süreci en iyi şekilde yönetmeye devam edeceğiz.
2025 yılı, şehrimiz için yeni bir başlangıç olacaktır. Hep birlikte dayanışma içinde hareket ederek şehrimizi ayağa kaldıracağız. “ dedi.
Toplantı; İlimiz’de yaşanılan depremler sonrası gelinen aşama, yürütülen çalışmalar ve atılması gereken adımlar hakkında değerlendirme ve istişarelerde bulunulmasıyla son buldu.
Ziyaret ve incelemelerini tamamlayan AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan, İlimizden ayrıldı.
Gündem, 22 Şubat 2025 05:24
Yorumlar (0)

Malatya'da 'Sigara Bırakma Polikliniği' Açıldı

Sadıkoğlu: Hasar Tespitlerinin Tamamlanmasını Bekliyoruz

BATTALGAZİ’DE AİLE YILI ŞENLİKLERİ SÜRÜYOR

BAŞKAN ER ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ

Keskin: Zincir Marketlerden Uzak Durun!

Malatya'da Siber Güvenlik Eğitimi Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Topsöğüt'lüleri Dinledi

Şahin: Akçadağ'da Kapalı Sistem Sulamaya Geçilmelidir

Erdemir'in Peletleme Tesisi Neden Açılmadı?

Malatya Valisi Yavuz İnşaatları Denetledi

Arapgirli Mucit Hüseyin Cahit Fırat vefat etti

Yeşilyurtspor 150 Milyonluk Bütçe ile Şampiyonluk Hedefliyor

Yeşilyurtspor Orduzu'daki Tesislere mi Taşınacak?

Malatya Yeşilyurtspor Yönetimini Yeniledi

Zirai Don Araştırma Komisyonu Malatya'da Toplandı

Malatya Polis Evi Hizmete Girdi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Yeşilyurt'ta Kırsal Mahallelerin Yollarına Ağırlık Verilecek

Yağışlardan Çöken Evdeki 3 Kişi Yaralandı

AĞBABA; MALATYA'DA YEREL YÖNETİMLER ÇAKILDI

Ölmeztoprak: Sulama da Sorun Yaşamak İstemiyoruz

Fidanel: Yerinde Dönüşüm Süresi Uzatılsın

Sadıkoğlu: Mücbir sebep süre uzatımı yetersiz

Büyükşehir Glütensiz Kafe Projesi’ni hayata geçiriyor

Malatya'ya Bir Buğday Pazarı Daha Yapılıyor

AK Parti 10. Yargı Paketi'ni Meclis Başkanlığına sundu

Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi Verildi

Geçit: Yeşilyurt'un Ulaşım Alt Yapısını Güçlendiriyoruz

Taşkın: Dinlemeye değil, Çözmeye Geldik

Yeşilyurt Kaymakamı Baytak Şube Müdürü Olarak Atandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

ARAPGİR MYO'DA MEZUNİYET COŞKUSU

Valilik Uyardı: Ön Borçlandırma İşlemleri Ücretsizdir!

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Malatya'da Kutlandı

Tecde Mahallesinin Sokakları Asfaltlanıyor

Başkan İsmet Bayram TESKOMB yönetiminde

Doğa Harikası: Çır Şelalesi

Milletvekili Ölmeztoprak, DSİ. Yatırımlarını İnceledi

AK Parti Malatya İl Yönetimi Toplandı
