BİK. 32. Dönem 9. Genel Kurul Toplantısı başladı
Gündem, 18 Şubat 2025 14:39Basın İlan Kurumunda yapılan Toplantının ilk oturumunda gündem belirlenerek Yönetim Kurulu’nun tekliflerine ilişkin sunum yapıldı. Üyeleri belirlenen İlan İşleri, Hukuk İşleri ve Mali İşler Komisyonları çalışmalarına başladı.

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 9. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç’ın konuşmasıyla başladı.
Konuşmasının başında Resmi İlan Fiyat Tarifesi zam oranı teklifinin onaylanarak yürürlüğe girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkılınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve güçlü destekleri dolayısıyla İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a şükranlarını sundu.
33. Dönem Genel Kurulunda görev yapacak Basın Grubunun 9 üyesi ile Tarafsızlar Grubunda yer alacak İlan Prodüktörleri Temsilcisinin belirlendiği seçimleri geçtiğimiz ay gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erkılınç, “Seçim sürecinde sağduyuyu hakim kılan 10 üyemizi Kurumum ve şahsım adına özellikle kutluyorum. Bu bir hizmet yarışıdır ve kazanan basınımız olmuştur. Yeni dönemde aramızda yer almayacak üyelerimize bugüne kadar yaptıkları hizmetler dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyor, bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.
Genel Müdür Erkılınç, seçimle gelen üyelerin yanı sıra Hükümet Grubunu temsil edecek isimlerin atamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılarak kararın Resmî Gazete’de yayımlandığını; Basın Grubunun 5 üyesi ile Tarafsızlar Grubunun 13 üyesinin ise ilgili kurum ve kuruluşların aldıkları karar doğrultusunda belirlendiğini söyledi.
Erkılınç, Çorum ve Konya’da düzenlenen toplantılarda gazete ve internet haber sitesi temsilcileriyle bir araya gelip sektörün sorunlarına yönelik çözüm önerilerini kendileriyle doğrudan paylaşma imkânı bulduklarını kaydederek, “Gazete tanımına uymayan, sadece resmî ilan almayı amaçlayan yayınlar ile ziyaretçi trafiklerinde manipülasyon yapan internet haber sitelerine yönelik Kurum olarak etkin şekilde mücadelemizin süreceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak, üstlendiği sorumlulukları yerine getiren ve işini düzgün yapan yayınlarımızı korumak hem kanuni görevimiz hem de vicdani mesuliyetimizdir” şeklinde konuştu.
Genel Müdür Erkılınç, konuşmasının sonunda Yönetim Kurulu’nun Genel Kurul’un onayına sunduğu teklifler hakkında bilgiler verdi.
Gündem, 18 Şubat 2025 14:39
Yorumlar (0)

Hasan Basri Karataş Vefat Etti

Karakaya'dan Malatya'ya İçme Suyu Arayışı

Bursaspor Maçı Malatya'da Oynanacak

Battalgazili Muhtarlar Sorunlarını Anlattı

Konak'ta Hasar Alan Köprü Onarıldı

Yeşiltepe ‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ İle Şenlendi

Saray Mahallesi Saray Çarşısı Olurken

Sarıgül: Malatya Basını 2.5 Yıldır Konteynırda Çalışıyor

Vali Yavuz Kırsal Mahalle Muhtarlarını Bilgilendirdi

Malatya Depremden Sonra Ekonomi Depremi de Yaşadı

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 7 Kişi Tutuklandı

Başkan Geçit: Yeşilyurt'ta Kırsalın Çehresi Değişiyor

Babacan: Komisyon da şehit yakınları ve Gazileri Dinledik

Sarıgül: CHP güneşinin Malatya’dan doğduğunu görüyorum"

Büyükşehir Nikah Ücretini 250 Liraya İndirdi

Tehlike Yaratan Beton Mikseri Emniyete Çekildi

ZAFER BAYRAMI AYAK TENİSİ TURNUVASI

Battalgazi Belediyesi’nden Ailelere Kırtasiye Desteği

Yeşilyurt'ta Aile Şenlikleri Düzenlendi

Malatya'da Bir Zamanlar Esansçılar

Hekimhan'daki Dipsiz Göl Yaygın Basında

Erbakan: Malatya da Depremlerin Yaraları Sarılmadı

Yavuz: Deprem ülkemizin değişmez bir gerçeğidir

'Sanat Sokak'ta Etkinliği Düzenlendi

Kuluncak'dan Elazığ'a Doğalgaz Boru Hattı

Ahmet Taş'a Veda

Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu

Yeşilyurt'ta Esrar Ele Geçirildi

Darende de İçme Suları Tehlike Saçıyor!

Malatya da Yaşlı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ağbaba: Şire Pazarındaki Takas Yolsuzluktur

Doğanşehir Kaymakamı Deprem Konutlarını İnceledi

AK Parti 24 Yaşında

Milletvekili Sarıçiçek Yaylasını Gezdi

YILMAZOĞLU: MEMUR GEÇİNEMİYOR

Kaçak Hafriyat Dökülen Alanlar Temizleniyor

2’nci Ordu Komutanlığına Korgeneral Topaloğlu Atandı

Arapgir Belediyesi Arsalarını İhale ile Sattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylül Ay'ında Gelecek
