Malatya'da 100 Çiftin Toplu Nikahı Kıyıldı
Yaşam, 16 Şubat 2025 06:21Malatya’da, 100 çift Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Konya ve Malatya İl Müftülüğü, Konya Mehir Vakfı ve Diyanet Vakfı iş birliğiyle Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplu nikah töreninde dünya evine girdi.
Malatya Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen nikah törenine, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ile İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan V. ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Vali Yardımcısı Sedat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, evlenecek çiftler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Nikah törenind ekonuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er "Güçlü bir şehir ancak güçlü bir toplumla mümkündür ve güçlü toplumların temelinde sağlam aile yapısı vardır. Ailenin korunması ve yaşatılması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Her yeni yuva, umut dolu bir başlangıçtır... Sevgiyle kurulan her aile, geleceğe bırakılan en kıymetli mirastır. Gençlerimizin gözlerindeki ışıltı, gönüllerinde süzülüp kelimelere dökülen duyguları, gerçekten hepimizi ziyadesiyle mutlu etti. Yuvanız bereketli, sevginiz daim olsun. Ömür boyu mutluluklar diliyorum" dedi.

Yavuz: “Evlilik, Toplumumuzun Temel Taşıdır”
Malatya Valisi Seddar Yavuz ise evlilik kurumunun, medeniyet değerlerinin yaşatılmasında önemli bir yeri olduğunu belirterek, Anadolu’nun irfan merkezlerinden biri olan bu şehrin, ülkemizin farklı illerindeki gençlerin evlenmesine de vesile olmasının takdir edilmesi gereken bir husus olduğunu vurguladı. Yavuz "Evlilik toplumunmuzun temel taşıdır. Ailenin yaşatılması, aynı zamanda devletin yaşatılması demektir. Bu topraklarda bağımsız bir şekilde hür yaşamak için en önemli kurum ailedir" diyerek çiftleri tebrik etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da devletin aile yapısını korumak adına önemli adımlar attığını ifade ederek, "Bu yıl aile yılı değerli kardeşlerim sevgili yavrularımız evlatlarımız geleceğimiz inşallah gençlerimizin çocuklarımızın hem nicelik olarak hem de nitelik olarak onların daha iyi noktalara gelmesi ile geleceğimiz daha da zenginleşecek. Bizim zenginliğimiz genç nüfusun genç nüfusumuzun azalmaması lazım böyle bir tehlike var bu tehlikeyi inşallah hep birlikte millet olarak devlet olarak el birliğiyle aşacağız inşallah bütün tedbirler bu yönde alınıyor. Devletimiz kurumlarımız bakanlıklarımız el birliğiyle aileyi koruma noktasında ailemizi geliştirme noktasında elimizden geleni yapıyoruz vasıflarınız derneklerimiz sivil toplum kuruluşları müthiş bir farkındalık oluştu müthiş bir duyarlılık oluştu inşallah bu yıl bu duyarlılığı daha da arttıracağız. Diyanet işleri Başkanlığı olarak 90 bin camimiz var bu camilerimizde bir cuma günü 22 milyon insan bizim hutbeleri dinliyor, bu yıl inşallah aile konusunda çok daha fazla hutbe hazırlayacağız çok daha fazla kürsülerden mihraklardan girişen faaliyetlerinin içine aile kurumumuzu koyacağız inşallah" diye konuştu.
Konuşmaların tamamlanmasının ardından çiftlere takı töreni düzenlendi.
Tören, halk dansları gösterisi ve eğlence programı ile devam etti. Programın sonunda, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi ve toplu nikah ve düğün töreni sona erdi.


Yaşam, 16 Şubat 2025 06:21
Yorumlar (0)
MAGİNDER Gazetecilerin Basın bayramını kutladı
Ziraat Odaları TMO'nun Kayısı alımı yapmasını bekliyor
Malatya da Er ve Baran Ailelerinin mutlu günü
Kale de 'Turna Balığı' Yarışması yoğun ilgi gördü
TGK Basın Meslek Yasasını hazırladı
Bakan Murat Kurum'un artık Malatya'da bir caddesi var
Malatya’nın Baba Yiğitleri...
Malatya'da Kuru kayısı rekoltesi 100 bin tonu aşıyor
Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Toplantısı Ankara’da tamamlandı
İngiltere'den Arapgir'e geldi, otel satın aldı
33 Yıl önce Özal'ı Yılın Devlet Adamı seçtiğimiz binada bir Malatyalı
ALTIN BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU!
13. Arguvan Türkü günleri konseri büyük ilgi gördü
Malatyalı iş insanı İbrahim Güngör vefat etti
Yeşilyurtspor, Çorluspor ile final oynayacak: 3-4
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı rahmetle anıyoruz
Malatya’da güzel gelişmeler yaşanıyor...
Beydağı Kayak Merkezi olur muydu?
Türkocağı Başkanından 23 Nisan da, MGC'ne Anlamlı hediye
TGK’dan, medya sektörünün sorunları ve çözüm önerileri!
Ali Haydar Bozkurt Malatya içinde bir hayal kurmaz mı?
Malatya Kernek Parkına Teleferik Geliyor
Türkiye’nin Milyarder İş Adamı Malatyalılar!
Meyvecilik Arazisi Artık Büyükşehir'in
BBC WORLD MALATYA'DA, ONAR KÖYÜ’NDE…
Vali Yavuz: Malatya'ya Bu Yıl 700 Bin Turist Bekliyoruz
Veli Ağbaba: Samimilerse Kürecik Üssünü Kapatsınlar
'Yapay zeka gazetecilerin yerini alamaz'
Malatya'da 5 Torbacı Daha Yakalandı
Alkış: Gaziantep’e Malatyalı Yatırımcılar Gidiyor
Milletvekili Babacan Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti
Zafer Partisi İl Yönetimi MGC'ni Ziyaret Etti
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
