KUZEY KUŞAK YOLU ULAŞIMA AÇILIYOR
Ekonomi, 23 Ocak 2025 10:48Malatya'da trafik sorununu çözmeye yönelik önemli projelerden biri olan 13 kilometre uzunluğundaki Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya trafiğini rahatlatacak olan Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmalar tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.
Malatya için önemli yol akslarından olan Kuzey Çevre Yolu, Kuzey ve Güney Kuşak Yolları bir bir hizmete girmeye başlıyor. Malatya’daki trafik sorununu çözecek akslardan biri olan Kuzey Kuşak Yolu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında hizmete açılacak.
13 bin metrelik Kuzey Kuşak Yolu açılıyor
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmaları yerinde inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Başkan Er, “Malatya trafiğini rahatlatacak olan Kuzey Kuşak yolu Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ karayollarını birbirine bağlamaktadır. Toplamda 13 kilometre uzunluğunda ve 4 şerit olarak planlanan yol şehir içi ulaşımını rahatlatmasının yanında şehirlerarası ulaşımda da Malatya’yı önemli ölçüde rahatlatacaktır” dedi.
Altyapı ve Üstyapı çalışmaları tamamlandı
Kuzey Kuşak Yolunda asfalt ve yol açma çalışmalarının yanında altyapı ve üstyapı alanlarında da önemli çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Er, “Kuzey Kuşak Yolunda ayrıca yol yapım çalışmaları haricinde de çok kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışmaları ekiplerimiz tarafından yapıldı. Yapılan bu çalışmalar kapsamında 38 bin 166 metreküp taş duvar inşa edilerek güvenli bir yok aksı oluşturuldu. Yol güzergâhı boyunca 13 adet menfez yapılarak güvenli su geçişleri sağlanmış oldu. Ayrıca bu çalışmaların yanı sıra 17 bin 286 metrekare kaldırım, 11 bin 480 metre bordür ve 154 adet aydınlatma direği ile Kuzey Kuşak Yolu, modern ve güvenli bir hale getirildi” dedi.
Başkan Er konuşmasının devamında, “Kuzey Kuşak Yolu’nda MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 1205 metre uzunluğunda yağmursuyu, 3150 metre uzunluğunda içmesuyu ve 3175 metre uzunluğunda ise kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirdiğini” ifade etti.
Ekonomi, 23 Ocak 2025 10:48
Yorumlar (0)
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Vali Yavuz’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Küba'da sivrisinek ısırıklarından 33 kişi öldü
Kurum: Kahramanmaraş yeniden ayağa kalkıyor
Ölmeztoprak: Malatya'nın Sorunlarının Takipçisiyiz
Ağbaba: İşyerleri Teslim Edilmeden Mücbir Sebep Bitirilemez
Başkan Sami Er: Bizim Gizli Ajandamız Yok
'Deprem komşuluk ilişkilerini zedeledi'
Öğrencilere Satranç Turnuvası düzenlendi
MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK KADEM’İ ZİYARET ETTİ
Derya Şafak: Mescid-i Aksa ümmetin evidir
Yeşilyurt'ta 'Önem' Projesine Coşkulu Şenlik Desteği
Maldia Derneği Hastaneye Tekerlekli Sandalye Bağışladı
Av.Deniz Çakır CHP Yüksek Disiplin Kuruluna Seçildi
CHP Parti Meclisine 3 Malatyalı Yüksek Oyla Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HİZMETLERİNİ TANITIYOR
Doğanşehir'de Domuz Avı Başladı
TÜRK DÜNYASI 1. SU ÇALIŞTAYI AFYON'DA YAPILDI
Yeşilyurtspor, Osmaniye'den Puansız Dönüyor: 2-0
Battalgazi, Kahta'dan 3 Puanla Dönüyor: 2-1
Engüzekliler Abdal Musa Lokmasında Bir Araya Geldi
Yalova Malatyalılar Derneği Şehitler İçin Mevlüt Okuttu
Milli Voleybolcu Wargas Malatya’da Ehliyet Sınavına Girdi
Yeni Malatyaspor Ligden Çekiliyor
Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesine Destek İstedi
Yeni Malatyaspor, Adana'da Sahaya Çıkmadı
Depremin Ardından Göç Edenler mi Daha Mutlu, Kalanlar mı?
Malatya Esenlik Helal Gıda Fuarına Katıldı
Büyükşehir Zabıtası Gıda Denetimine Çıktı
