EĞİTİM SEN Malatya'da 30’uncu yaşını Kutladı
Eğitim, 20 Ocak 2025 17:27Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) Malatya Şubesi 30.yılını yoğun bir katılımla kutladı. Düzenlenen gece de Ünlü müzisyen Dil Tengi de sahne aldı.

Eğitim-Sen Malatya Şubesinin ev sahipliğinde Anemon Otelde düzenlenen yemekli programa yoğun katılım oldu. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, sendika yöneticileri ile kalabalık bir öğretmen topluluğu katıldı.
“MAARİF MODELİ UYGULAMASI İLE GERİCİLİĞİN SON NOKTASINA ULAŞILMIŞTIR.”
Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda uyguladığı ÇEDES ve MESEM projelerini eleştirerek " AKP iktidarı da ÇEDES, MESEM gibi projelerle cemaatlerin okullara sokulmasını sağladı. Maarif modeli uygulaması ile gericiliğin son noktasına ulaşılmıştır. İlimiz okullarından Şehriban Günata’da yaşanan olaylar bunun en vahim örneklerindendir. Her kademede seçmeli ve zorunlu dil dersleri uygulaması, STK adı altında cemaatçi ve milliyetçi yapılarla protokoller imzalanarak sınıflara kadar girmişlerdir. Bize düşen bu gerici eğitim anlayışının karşısında, evrensel uygulamalar üzerinden laik, bilimsel, kamusal ve anadilde eğitim ilkelerimize sıkı sıkıya sahip olmak ve mücadele etmektir." dedi.
Geceye katılan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise Türkiye'de demokrasinin ve laikliğin korunmasında Eğitim Sen’in verdiği mücadelenin önemli olduğunu söyledi. Milletvekili Ağbaba "Eğitim Sen’de örgütlenmek, zaman zaman bedel ödemeyi de göze almak demektir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ve daha önce maalesef bu darbe girişimi Eğitim Sen gibi muhalif birlikleri, örgütlü sendikalarımızı susturmak için bir aracı olarak kullandı. Dolayısıyla TÖS'ten başlayıp TÖBDER'lere bugün Eğitim Sen’e kadar bu mücadelede var olan, bedelini ödeyen herkese selamlarımızı, saygılarımızı sunuyoruz. Çünkü onlar sadece kendi gelecekleri için değil, Türkiye'de demokrasinin, laikliğin korunmasını, Cumhuriyet’in korunmasını anlamında büyük bedeller ödediler. Türkiye'de her zamankinden daha zor koşullarda geçiyoruz. 31 Mart seçimlerinde Türkiye İttifakı 22 yıl sonra ilk kez Cumhur İttifakı'nı geride bırakarak birinci parti oldu. Maalesef bunu hazmedemeyen iktidar çeşitli ayak oyunlarıyla seçim ve sandıkla kazanamadığı belediyelerimize el koymaya, kayyum atamaya çalışıyor.” diye konuştu.
Gece de Muğla'dan gelen Ünlü müzisyen Dil Tengi gurubu da sahne aldı. Halayların çekildiği gece de öğretmenler Eğitim-Sen'in 30. Yaşını kutladı.
Eğitim, 20 Ocak 2025 17:27
Yorumlar (0)

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak

MASKİ: İçme suyuyla Tarla ve Bahçe Sulanamaz

Gevrek: FIFA dosyalarını çözülecek noktaya getirdik

Başkan Karadağ, Adil Gevrek ile Görüşmesini Anlattı

Bakan Bayraktar Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Malatya Şah İsmail Uçar'ı Kaybetti

Battalgazi'de Trambüs Kazası 4 Yaralı

Babacan: Tüm Hak Sahipleri Kuralara Dahil Edilecek

TOBB, Malatya'da 400 Milyona Okul Yaptırıyor

İnönü Üniversitesinin İlk Mezunları Buluştu

Gazeteci Kamuran Sezer'in Amcası Vefat Etti

MESVAK’ta Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Açıldı

AĞBABA; ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK

Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı

Vali Yavuz : Malatya'nın Huzuru İçin Fedakarlık Ederiz

Malatya ve Çevresinde Kuvvetli Fırtına Bekleniyor

GAZETECİLİK M4D PROJESİ II. DÖNEM SONA ERDİ

Malatya Hayvan Pazarı Geçici Süreyle Kapatıldı

Flaş Haber TV'yi Malatyalı Kadın Aldı

Yeşilyurt Belediyesi Muharrem Ay'ı İftarı Verdi

TGC 2025 Sedat Simavi Ödülleri'ne başvurular başladı

Doğubeyleri Taraftarlar Derneği Kuruluyor

ŞKÖ'nün Yeri Kurtarıldı, Arazisini de Geri Verin

Malatya'da 8 Torbacı Daha Tutuklandı

Yeşilyurtlu Kadınlar Harput'u Gezdi

BATTALGAZİ’DE ‘YERİNDE DÖNÜŞÜM’E 755 BAŞVURU

Malatya Iğdır Kayısısını Beğendi

ARAPGİR'DE UMKE TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
