MAGİNDER: Mücbir Sebep Kapsamı Genişletilmelidir
Ekonomi, 12 Ocak 2025 07:05Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği ( MAGİNDER) yönetim kurulu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ette. MAGİNDER Başkan Vekili Giray Gültekin "Mücbir sebep yasası hayal kırıklığı yarattı. 2.5 milyon ciro şartı kabul edilemez ve yeniden düzenlenmelidir" dedi.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği ( MAGİNDER) yönetim kurulu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Malatya basınının önemine işaret eden MAGİNDER Başkan Vekili Giray Gültekin "6 Şubattan bu yana Malatya da depremin büyük yıkım ve hasarlara neden olduğunu hala anlatamıyoruz. Basının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz ve sizlerin gününüzü kutluyoruz" dedi.
MGC Başkanı Vahap Güner'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "MAGİNDER'de görev yapan yöneticilerimizi kutluyoruz. Malatya için sorumluluk alarak gönüllü ve fedakar bir şekilde çalışıyorlar. Malatya'da her alanda birlik ve beraberlik olmalıdır. İş dünyasının veya kurumlarının bir arada olamasını özlüyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz" diye konuştu.
MÜCBİR SEBEP YASASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI
Ziyarette 31 Mayıs’a kadar ciro bazlı uzatılan mücbir sebep haliyle ilgili değerlendirmede bulunan MAGİNDER Başkan Vekili Giray Gültekin, sürenin Van’da olduğu gibi uzun süreler ve ciro bazlı olmadan uzatılması gerektiğini söyledi.
Karar alınırken esnafların görüşlerinin alınmadığını söyleyen Gültekin, şu ifadelere yer verdi;
“Deprem bölgesindeki işverenlerin görüşü alınmadı. Şehir ayağa kalkmadan, esnaf iş yerlerine kavuşmadan 6 ay uzatılması yetersiz. Sürenin şehir ayağa kalkana kadar uzatılması gerekiyor. Bu süre 2 veya 3 yıl olabilir. Esnafın kendini toparlaması lazım. 20 binin üzerinde esnafın iş yeri yıkıldı. Bunlar nasıl ödeme yapacak. Konteynerde insanlar iş yapamazken, bir de bu ödemeleri yapması zor. Yüzde 80’inin kapsıyor diyorlar ama öyle değil. Yıllık 2.5 milyon TL deniyor ve bu rakam küçük bir rakam. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Siz Van’a 5 yıl diyorsanız burada da aynı hak verilmeli. Van’da yıkım bu kadar değildi. Malatya’da büyük yıkım var. Sıkıntılar çok büyük”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya’nın yer aldığı deprem bölgesindeki mükelleflerin yüzde 80'ini kapsayacak şekilde küçük ve orta ölçekli işletmelerin mücbir sebep halinin 31 Mayıs'a kadar uzatılması kararını aldı. Şimşek, bu konudaki yetkisini kullanarak, söz konusu mükelleflerden 2022 yılı sonu itibarıyla cirosu 2,5 milyon liranın altında olanların mücbir sebep halinin 31 Mayıs'a kadar uzatılmasını kararlaştırdı.

Ekonomi, 12 Ocak 2025 07:05
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI

