Keskin: Kalıcı işyerleri biran önce teslim edilmeli
Ekonomi, 31 Aralık 2024 11:53Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin esnaf ve sanatkarlar odası başkanları ve oda genel sekreterleri ile bir araya gelerek istişarede bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptığı görüşmede deprem bölgesindeki esnaf ve sanatkarın yaşadığı ve karşılaştığı sorunları arz ettiğini hatırlatan Başkan Şevket Keskin, 21 metrekarelik konteynerlerde esnafın ayakta durmakta zorlandığını belirttiğini kaydetti.
Malatya’da durumu iyi olanların şehri terk ettiğini ve onların tekrar geri dönmesini istediklerini de aktaran Keskin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, TOKİ ve Bakanlık müteahhitlerinin malzemelerini Malatya esnafından alması talebini ilettiklerini aktararak, bu durumun milletvekilleri ve Vali Seddar Yavuz tarafından da takip edilerek destek verilmesi çağrısında bulundu. Keskin, “Biz esnaf ve sanatkâr kurumları olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Malatya ayağa kalkacaksa önce ticaretin ayağa kalkması gerekiyor” dedi.
Esnaf ve sanatkarlar odalarında maddi sıkıntılara rağmen oda genel sekreterlerinin fedakârlık göstererek esnafın iş ve işlemlerini takip ettiğini belirterek, genel sekreterlere teşekkür eden keskin, 6 Şubat depreminden sonra Kerpiç Evlere taşınan MESOB’un bünyesinde faaliyet gösteren odalar için oda başkanlarının talebi üzerine CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın destek ve katkıları ile 10 tane konteynerin düzenlendiği ve 20 esnaf odasının yakın süreçte Ankara Çarşısı’ndaki yeni yerlerinde faaliyete başlayacağını kaydetti. Keskin, destek ve katkılarından dolayı CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya teşekkür etti.
Keskin, esnaflara kalıcı işyerlerinin yapılmasının ardından boşalacak olan Ankara Çarşısının Esnaf Odalarına tahsis edilmesi için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkârların sorun ve sıkıntıların çözümü için yaptıkları girişimlerin yanında Malatya’nın sorunlarını çözülmesi içinde her zaman girişimlerde bulundukları belirterek, bundan sonrada sorunları gündeme getirmeye devam edeceklerini kaydetti.
Ekonomi, 31 Aralık 2024 11:53
Yorumlar (0)

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor

CHP'li Milletvekilleri Darende'yi Ziyaret Etti

Taşköprü Sarımsağı 250 Liradan Satılıyor

Darende de 4 Bin 500 Dönüm Alan Sulanacak
