Doğanşehir'in Doğal Evi Tamamlandı
Gündem, 20 Aralık 2024 23:45İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğanşehir Belediyesi, TOYGAR derneği ve gönüllülerin desteği ile Doğanşehir'de bölge ekolojisine uygun geleneksel mimari tarzda doğal bir ev yapımı tasarımı ve uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan evin bölgeye uyumlu olduğu belirtildi.
Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram "06 Şubat 2023 günü yaşanan depremler nedeni ile ilçemizin ve bölgemizdeki onbir şehrin hem altyapısı hem de üst yapısı ağır hasar almıştır. Deprem sonrasında en önemli sorunların başında maalesef barınma sorunu gelmiştir. Yaşanan depremlerden önemli dersler çıkarmak zorundayız. Yaşadığımız depremler bizlere afetlere dirençli kentleri imar etmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Bu nedenle dirençli kentler oluşturmak yerel yönetimler için vazgeçilmez unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Dirençli kent oluşturmak hem altyapının hem de üst yapının bölgenin koşullarına göre inşa edilmesi ile başlar. Bu noktada en önemli adım ise temel yaşam alanları olan evlerin doğru inşa edilmesi ile başlamasıdır" dedi.
İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğanşehir Belediyesi, TOYGAR derneği ve gönüllülerin desteği ile Doğanşehirde bölge ekolojisine uygun geleneksel mimari tarzda doğal bir ev yapımı tasarımı ve uygulaması sonucunda yapılan evin bölgeye uyumlu olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Bayram "Doğal yapı olarak geliştirilen bu bina ekoloji ve bölge kültürü ile son derece uyumludur. Bu tarz yapıların tasarlanması ve geliştirilmesi hem kırsal hem de kentlere örnek olacağını değerlendiriyoruz. Günümüzde barınma maliyeti artmakta ve barınma sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanısıra iklim değişikliği ile mücadele de önemlidir. Hem ucuz maliyetli evler inşa ederken hem de iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sunmak projeye değer katmaktadır. Proje, sürdürülebilir kentleşme için önemli bir adım iken düşük maliyetle evler yaparak daha düşük maliyetlerle barınma sorununa çözüm geliştirmiş olmakta oldukça önemlidir. Proje, sürdürülebilir kentleşmenin yanısıra kent dirençliliğinin artırılması, insan sağlığının korunması ve enerji verimliliği açısından da hem önemli hem de katma değer taşımaktadır.
Projemizin Doğanşehir ilçemizden başlayarak tüm Anadolu’ya ve hatta ülkemizin her bölgesine örnek teşkil edeceğini ön görüyoruz.
Projenin hayata geçmesinde katkı sunan İTÜ akademisyenlerinden Doç.Dr. Sema ALAÇAM’a, Doğanşehir Belediyesi proje ekibine ve tüm gönüllülere canı gönülden teşekkür ediyorum. Projemizin Doğanşehirimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim" diye konuştu.
Gündem, 20 Aralık 2024 23:45
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
