Vali Baruş, Öğrencilerin Karne Heyecanını Paylaştı
Bilgi-Belge, 17 Ocak 2020 15:33Vali Aydın Baruş, Selahaddin Eyyubi İlkokulunu ziyaret ederek ilk karnelerini alan birinci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı.
Malatya’da 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle ilk, orta ve lise olmak üzere 170 bin 860 öğrenci karne aldı.
2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle Malatya Yeşilyurt Selahaddin Eyyubi İlkokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini verdikten sonra açıklamada bulunan Vali Aydın Baruş, öğrencilerin yarıyıl tatilinin ardından daha azimle başlayacaklarını söyledi.
Vali Baruş, "17 Ocak'ta başlayıp, 3 Şubat'ta sona erecek yarıyıl tatiline girmiş bulunuyoruz. Bugün Selahaddin Eyyubi İlkokulunda da, sevgili çocuklarımıza karnelerini vermek üzere bir araya geldik. Bu okulumuzun 607 öğrencisi var. Hepsi bugün karnelerini alacaklar. Yaklaşık 16 günlük bir istirahatten sonra ikinci döneme daha bir azimle başlayacaklar. Evlatlarımız burada, milletimizin değerlerini öğreniyorlar. Diğer taraftan okuma ve yazmayı öğreniyorlar. Hayata yeni bir başlangıç yapıyorlar. Bugün Malatya il genelimizde de 170 bin 860 çocuğumuz anaokulu, ilkokul ve lisede karnelerini alıyorlar. Çocuklarımızın dinlenmelerini tavsiye ediyoruz. Ailelerimizde çocuklarımıza bu dinlenme safhasında yardımcı olurlarsa ve onların bu dinlenme tatilini aynı zamanda yararlı faaliyetlerle geçirmelerini temin ederlerse çok daha faydalı olacaktır. Buradan bütün çocuklarımızın ve ailelerini tebrik ediyorum ve karnelerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Karne dağıtım töreni sonrası okuldan ayrılmak üzere dışarı çıkan Vali Baruş, öğrencilerle kartopu oynadı ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Karne dağıtım törenine Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Karne dağıtım töreninin ardından Rönesans Vakfı tarafından yaptırılan Erman Ilıcak Fen Lisesi Okulu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Baruş, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Bilgi-Belge, 17 Ocak 2020 15:33
Yorumlar (0)
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti
Vali Yavuz: Devlet Vatandaşın Yaralarını Dayanışmayla Sarar
MOTAŞ’A 30 YENİ ŞOFÖR KURA İLE ALINDI
Mehmet Akkaya, Zabıta Vakfı Başkanlığına Seçildi
BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLELERE BÜYÜK DESTEK
Yeni Malatyaspor 3. Lige Düşürüldü
Yeşilyurt'ta Tarhana Buluşması
'Malatya'da 5 CHP Belediyesinden 3'ünün Borcu Yok'
Kemaliye–Dutluca–Arapgir Yolu Genişletiliyor
CHP Battalgazi Teşkilatı Muhtarlarla Bir araya Geldi
Hastaneye 50 Adet Tekerlekli Sandalye Bağışlandı
Merhum Öğrenci Talha Taş Adına Kütüphane Açıldı
Anadolu Ajansı Malatya Bürosu Taşındı
Yerinde dönüşümde KDV eşitsizliği sürüyor
Geçit: İkizce Konutlarında Yaşam Kalitesini Artırıyoruz
4 Eğitim Sendikasından Kemal Özalper'e Destek Ziyareti
AĞBABA, ADLİ TIP BÖLGE BAŞKANLIĞINI SORDU
