Yeşilyurt'ta ‘Muhtarlar Akademisi’ Eğitimi Yapıldı
Gündem, 11 Aralık 2024 04:58Yeşilyurt Belediyesi ile Turgut Özal Üniversitesi, yerel yönetimler, kamu ve kuruluşlar ile meslek örgütleriyle sürekli iletişim halinde olan mahalle muhtarlarının daha verimli hizmetler sunabilmelerine destek sunmak ve yeni mevzuatlarla ilgili bilgilendirmek amacıyla ‘Muhtarlar Akademisi’ eğitim programını gerçekleştirdi.

Muhtarların vatandaş odaklı hizmet anlayışını geliştirerek, daha etkin ve verimli bir şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Muhtarlar Akademisi, Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi Konferans Salonunda başladı.
Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan eğitim programında Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Cumali Aydoğan, Asım Taş ve Taha Yasin Ateş tarafından; Büyükşehir ve Belediye Kanunları, Resmi Yazışmalar, Muhtarlık ve Muhtarlık Kurumu ile Etkili İletişim konularında sunumlar yapıldı. İki gün sürecek eğitim programının ardından mahalle muhtarlarına, düzenlenecek törenle katılım sertifikaları takdim edilecek.
Muhtarlar Akademisine katılarak eğitim çalışmalarını takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.İlhan Geçit, Muhtarlık Akademisinin yerel yönetimlerin en temel yapı taşlarından biri olan muhtarlık müessesesinin güçlendirilmesi, yerel yönetim anlayışının derinleştirilmesi ve toplumsal iletişimin daha etkili bir şekilde sağlanması adına büyük önem taşıdığını söyledi.
Mahalle muhtarlarının demokrasinin ve yerel yönetimlerin yapı taşları olduğunu söyleyen Başkan Geçit, “Vatandaşlarımıza kamu hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasında bizlerin de en büyük destekçisi muhtarlarımızdır. Bizler her koşulda muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek onlarla daima diyalog halindeyiz. Muhtarlarımız, mahallelerinde devletimizin tüm kurumlarının temsilcisi, kent yönetiminin sahadaki en önemli paydaşıdır. Yeşilyurt’u yeniden inşa ve ihya döneminde mahalle muhtarlarımızla koordineli ve işbirliği halinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Muhtarlarımızın deneyim ve tecrübelerinden üst seviyede yararlanamaya özen gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri mahalle muhtarlarımıza belediyemizin kapıları her zaman sonuna kadar açık olmuştur. Muhtarlarımız bizlerle çok rahat iletişime geçip, mahallelerin sorunlarını bizlere aktarıp, çözümün en büyük paydaşı olmuşlardır. Sahadaki çalışmalarımızın planlamalarını ve çalışma takvimini muhtarlarımızla birlikte yaparak, hizmetlerimizin hemşehrilerimize daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de muhtarlarımızla iş birliği içinde çalışmaya ve ilçemiz için birlikte hizmet üretmeye devam edeceğiz. Turgut Özal Üniversitemizle işbirliği halinde düzenlediğimiz Muhtarlar Akademisi programımızda muhtarlarımıza farklı konu başlıklarında eğitimler verip, onların deneyimlerinin ve tecrübelerinin artmasına katkı sunmaya çalışıyoruz. Öğrenmenin yaşı yoktur, eğitimler hayatımıza çok güzel değerler katar. Muhtarlık Akademisinin hayata geçmesinde desteklerini eksik etmeyen Turgut Özal Üniversitemizin Öğretim Görevlilerine, Muhtarlık İşler Müdürlüğümüze ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Gündem, 11 Aralık 2024 04:58
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
