Zafer ve Çöşnük'de Yeni Binalar Yükseliyor
Gündem, 10 Aralık 2024 12:40Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde devam eden 26. ve 37. rezerv alan projelerini yerinde inceleyerek şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğiyle yürütülen projelerin ilerleyişine dair açıklamalarda bulunan Başkan Taşkın, vatandaşlara sürece destek verme çağrısında bulundu.
Battalgazi Belediyesi, Malatya’nın yeniden inşası ve vatandaşların daha güvenli, modern yaşam alanlarına kavuşması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde hayata geçirilen rezerv alan projeleri, Battalgazi’nin deprem sonrası toparlanma sürecindeki önemli adımlardan birini oluşturuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen bu projelerde, hem konut hem de ticari alanların inşası hızla ilerliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde değerlendirdi ve projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
"Vatandaşlara Güvenli Konut İçin Rezerv Alan Çağrısı"
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, rezerv alanlarında karşılaşılan küçük sorunların, ilgili firmalarla iş birliği içerisinde çözüleceğini vurguladı ve vatandaşlara çağrıda bulunarak, az hasarlı daire sahiplerinin rezerv alan kampanyasına katılmalarını istedi. Başkan Taşkın:“Devletimizin sunduğu bu imkân, dünyada eşi benzeri olmayan bir fırsattır. Çöşnük Mahallesi rezerv alanında modern inşaat teknolojileriyle yapılan 749 konutun inşaatı hızla ilerliyor. Bu yapılar, çift katlı bodrum ve fore kazık gibi zemine uygun teknolojilerle inşa ediliyor. Hemşehrilerimizin, depreme maruz kalmış binalarda ısrar etmek yerine, bu modern ve güvenli konutlarda oturmayı tercih etmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Zafer Mahallesi'nde 676 Konut ve 65 Dükkân İnşası Sürüyor
Zafer Mahallesi’ndeki 26. bölgede toplamda 676 konut, 65 dükkân ve 3 depo inşaatı hızla devam ediyor. Başkan Taşkın, çalışmaların modern mühendislik teknikleriyle titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekerek, projenin belirlenen takvime uygun şekilde ilerlediğini ifade etti.
Çöşnük Mahallesi’nde 749 Konutluk Proje
Çöşnük Mahallesi’ndeki 37. bölgede ise 749 konut, 20 dükkân ve 1 fırın inşaatı sürüyor. Başkan Taşkın, bölgedeki yapıların zemine uygun modern teknolojilerle inşa edildiğini ve 2025 yılı Aralık ayında tamamlanmasının planlandığını açıkladı. “Hemşehrilerimizle birlikte bu süreci hızlandırabiliriz. Alanları ne kadar hızlı boşaltırsak, inşaatlar da o kadar hızlı tamamlanır.” dedi.
Sorunlar Yerinde Çözülüyor
İncelemeler sırasında şantiye yetkilileriyle sahayı gezen Başkan Taşkın, inşaat sürecinde karşılaşılan sorunların belediye ve ilgili kurumlarca hızla çözüme kavuşturulacağını belirtti. "Sahadaki çalışmaları yakından takip ediyor, yerinde dinliyor ve belediye olarak çözüm odaklı bir şekilde hareket ediyoruz. Diğer kurumlarla ilgili konularda ise köprü görevi üstleniyoruz." ifadelerini kullandı.
Proje Müdürü Hakan Nalçacı: “Hedefimiz Projeyi Zamanında Tamamlamak”
Zafer Mahallesi’ndeki inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren Güçar İnşaat Proje Müdürü Hakan Nalçacı, 26. bölgede 676 konut, 65 dükkân ve 3 depo inşaatının devam ettiğini belirtti. “Şu an 1. Ada dediğimiz bölgede kazı çalışmalarımız sürüyor. Toplamda 23 bloktan oluşan bu alanda çalışmalarımızı belirlenen süre olan 400 iş günü içinde tamamlamayı planlıyoruz. Allah’tan bir aksilik olmazsa önümüzdeki yılın sonunda projeyi teslim etmeyi hedefliyoruz.” dedi. Çöşnük Mahallesi’ndeki 37. bölgeye de değinen Nalçacı, burada 749 konut, 20 dükkân ve 1 fırın inşaatının modern inşaat teknikleriyle sürdüğünü ifade etti. Nalçacı, bölgedeki çalışmaların sorunsuz ilerlediğini ve hedeflerinin planlanan sürede projeyi tamamlamak olduğunu vurguladı.
Zafer ve Çöşnük Mahallelerinde devam eden rezerv alan projeleri, Malatya’nın yeniden yapılanması sürecinde önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Çalışmalar tamamlandığında, bölge sakinleri daha sağlam, modern ve güvenli yapılarda yaşamlarını sürdürebilecek.
Gündem, 10 Aralık 2024 12:40
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
