Başkan Yıldırım'ın Hekimhan'da Dönüşüm Hazırlığı
Haber, 07 Aralık 2024 22:29Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, ilçe merkezinin tamamen Kentsel Dönüşüm Projesiyle yenilenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurarak, ilçe merkezinin y6enilenmesi için göreve hazır olduklarını bildirdi.

VAHAP GÜNER/ÖZEL HABER
Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, ilçe merkezindeki binaların 50 yıllık hatta daha da yaşlı binalardan oluştuğunu, deprem bölgesinde yer aldığını ifade ederek Hekimhan ilçe merkezinin tamamamının yıkılarak yeniden yapğılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurduğunu belirterek "İlçe merkezindeki binaların yüzde 80'inin Belediyemize ait olduğunu biliyoruz. Binalarımız yaşlı ve depreme dayanıklı değildir. Ayrıca Hekihan'da fay hatlarınoında geçtiği bilim adamlarınca ifade edilmektedir. İlçe merkezimizim tamamen yenilenmesi ve planlşı, projeli binaların yeniden yapılması için Kentsel Dönüşüm projesi hazırladık ve Bakanlığa başvurduk. GTelen bir heyet ilçede incelemeler yaptı ve ksein kararın verilmesini bekliyuoruz" dedi.
"HEKİMHAN'DAKİ BİNALARI DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRMELİYİZ"
Hekimhen ilçe merkezindeki binaların büyük ölçüde 50 yılönce yapıldığını kaydeden Başkan Yıldırım "Belediyemize ait binalarda, vatandaşlara ait binalar da depreme dayanıklı değildir. Düzenli bir planı ve projeleri de yoktur. Son depremlerde hasar aldıklarını da biliyoruz. İlçe merkezimizdeki tüm binaların yenilenmesi için kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Yeni bir plan hazırladık, kentsel dönüşümle Hekimhan'ı yeniden inşa edeceğiz. Modern bir ilçe yapmak istiyoruz. Çarşısıyla, tarihi eserleriyle, parklarıyla, yeşil alanıyla ve meydanıyla yeni bir Hekimhan düşünüyoruz. Şehircelik Bakanlığı başvurumuzu ilk etapda olumlu karşıladı. Sok kararı bekliyoruz. Geleceğin Hekimhan'ını bu günden kurmalıyız. Hekimhan olarak biz hazırız" diye konuştu.
HEKİMHAN'I HEYECAN SARDI
Hekimhan'ı yenileme projesi ilçede heyecan uyandırırken, vatandaşlarda Başkan Yıldırım'a destek veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projeyi uygun görürse Hekimhan ilçe merkezi rezerv alan ilan edilerek ilçe merkezi TOKİ Emlak Konut eliyle yenilenecek.
Haber, 07 Aralık 2024 22:29
Yorumlar (0)

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor

CHP'li Milletvekilleri Darende'yi Ziyaret Etti

Taşköprü Sarımsağı 250 Liradan Satılıyor

Darende de 4 Bin 500 Dönüm Alan Sulanacak

Büyükşehir Sulama için 250 Bin Metre Boru Dağıtıyor

Hekimhan'da İlk Kreş Törenle Açıldı

Sanayi Sitesi Kura Çekimi 23 Ekim'de Yapılacak

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Abdullah Kiğılı: Devlet tekstili gözden çıkardı

Kale İlçesinde Morg ve Gasilhane Yapıldı

Darende Aslantaşların Taşınmasına İtiraz Etti

Tarım Müdürü Kadın Çiftçileri Ziyaret Etti

Vali Seddar Yavuz, Öğretmen Akademisini Açtı

Malatya'da 27 Bin 786 Kişi İş Arıyor

Yeşilyurt Belediyesinin Bütçesi 4 Milyar 327 Milyon TL.

Battalgazi Belediyesi Bütçesini Belirledi

Bugün 16 Ekim 'Uluslararası Jeoetik Günü'

Büyükşehir 3 Bakanı Fahri Hemşeri Yaptı

Dr: Vahap Şahin: Malatya Sorunlarla Uğraşıyor

CHP Malatya İl Başkanlığına Barış Yıldız Seçildi

Yeni Çarşı da Son Durumu Mimarlar Değerlendirdi

CHP Malatya İl Kongresi Yapılıyor

Akçadağ Gürkaynak Kanalizasyona Kavuşuyor

Deprem Çalıştayının Özet Raporu Yayımlandı

Şirketlerin kurumsallaşması için imzalar atıldı

Arguvan Belediyesi Öğrencilere Beslenme Yardımına Devam Ediyor
