Geçit: Yeşilyurt İçin Önemli Kararlar Aldık
Gündem, 04 Aralık 2024 06:03Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında Aralık Ayı Toplantısını yaparak 2024 yılı çalışmalarını tamamladı. Başkan Geçit, 2024 yılında Belediye Meclisinin 13 toplantı ile 16 birleşim gerçekleştirdiğini, ilçenin kalkınması ve gelişmesi adına 366 kararın altına imza attığını söyledi.
Yeşilyurt İlçesinde alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra rezerv alanlar, kentsel dönüşüm, imar uygulamaları, yeni yaşam alanları, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitim, çevre, park ve bahçeler, tarım ile sportif yatırımlara ilişkin kararların alındığı Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2024 yılı toplantıları kapsamında son kez bir araya geldi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından ilk olarak 06 Kasım 2024 tarihli Kasım Ayı Toplantısının karar özeti kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Engelli olmak bir tercih veya kusur değildir. Hep birlikte hareket ederek engelleri kaldırmalıyız. Engellilere verilen değer ve kıymet bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösterir. Engelli evde saklanacak biri değildir, aksine sosyal ve ekonomik hayatın içinde olmalıdır. Belediye Meclisi olarak engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Dünya Engelliler Gününü kutluyorum, hayatımızın en kıymetli bireyleri olan engelli vatandaşlarımıza sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.” diye konuştu.
“Otistik Kafe ve Market Kuracağız”
Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını artırmak için 2025 yılında toplumda farkındalık oluşturacak projeler ve hizmetler hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Geçit, “Engelli kardeşlerimiz ve aileleriyle sık sık görüyoruz, onlarla yaptığımız görüşmelerde 2025 yılının ikinci yarısında ilçemizde Otistik kafe ve market kuracağımızın sözünü verdik. Otistik çocuklarımız ve ailelerinin çalışacakları kafeterya ve marketimizin tüm gelirlerini yine bu ailelerimize vereceğiz. Bunun yanı sıra yine 2025 yılında engelli kardeşlerimiz ile ailelerine sosyal tesislerimizde %20 indirim uygulayacağız.” İfadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Protokol İmzalanacak
Başkan Geçit’in konuşmasından sonra gündemdeki maddeleri tek tek görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında eğitim, spor ve kültürel projeleri kapsayan işbirliği protokolünün imzalanmasına karar verdi.
Yeşilyurt İlçesinde deprem yaralarının sarılması adına gerçekleşen rezerv yapı alanlarının imar durumu ve yapılaşma koşullarının uygun hale getirilmesi ve bu alanlarda yapılabilecek çalışmalar konusunda kararlar almaya devam eden Yeşilyurt Belediye Meclisi, üst ölçek planlara uygun olarak plan kriterleri ve şehircilik ilkeleri doğrultusunda hazırlanan Yakınca Mahallesi (Karlık Bölgesi) 1234, 1238, 1240 parsel numaralı Rezerv Yapı Alanlarını kapsayan, yaklaşık 69 Ha alana ilişkin 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı’nın onaylanmasına karar verdi. Toplantıda gündemdeki diğer imar maddeleri görüşüp onaylanırken, sekiz maddenin İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildikten sonra Aralık Ayı Toplantısı tamamlandı.
2024 yılında alınan tüm kararların hayırlı olmasını temenni eden Başkan Geçit, Yeşilyurt Belediye Meclisinde birlik ve beraberliğin hâkim olduğunu, saygı, sevgi ve hoşgörü ortamında gerçekleşen toplantılarda ilçenin bugünü ve yarınlarını ilgilendiren önemli kararların alındığını ifade etti. Belediye Meclis Üyeleriyle uyumlu ve koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Geçit, tüm toplantıları ‘şeffaf belediyecilik’ ilkelerinden yola çıkarak belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı yayınladıklarını sözlerine ekledi.
Yeşilyurt Belediye Meclisinin 2024 yılında 13 toplantı ve 16 birleşim gerçekleştirdiğini, bu toplantılarda 366 adet gündem maddesinin onaylandığını ifade eden Başkan Geçit, “Yeşilyurt’umuza daha iyi hizmetlerde bulunabilmek için meclis üyelerimizle birlikte önümüzde ki yılda da aynı şevk ve inançla çalışacağımıza inancımız tamdır. Aldığımız kararların, ülkemize, memleketimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye Meclis Üyelerimizle uyumlu, koordineli, birlik ve beraberlik içerisinde çalıştık. 2025 yılında da yine aynı şekilde çalışarak ilçemizin her alanda gelişmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. 2025 yılının ülkemize, şehrimize, ilçemize ve tüm hemşehrilerimize hâyırlar getirmesini temenni ediyoruz.” dedi.
Yeşilyurt Belediye Meclisi, 2025 yılının ilk toplantısını 8 Ocak 2025 Çarşamba günü saat 14:00’de gerçekleştirecek.
Gündem, 04 Aralık 2024 06:03
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
