Keskin: Malatya'yı Görmeden Karar Vermeyin
Ekonomi, 02 Aralık 2024 07:12Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem bölgesindeki mücbir sebep halinin sona erdirilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keskin, deprem sonrası şehirlerin karşılaştığı zorlukların yeterince göz önüne alınmadığını ifade ederek, esnafların ayakta durmasının imkânsız hale geldiğini belirtti.

Keskin, “Çökmüş bir şehirdeki esnafı, İstanbul ve Ankara’daki vergi ve prim uygulamalarıyla aynı şartlarda tutmak doğru değildir. Deprem bölgesindeki, büyük çoğunluğu konteynerde faaliyet gösteren esnafları bu şartlara tabi tutmak, iki ayağı kırılmış bir sporcuyu alçılı olarak diğer sporcularla eşit şartlarda maraton koşusuna sokmaya benziyor.” dedi.
"Esnaf Ayakta Nasıl Duracak?"
MESOB Başkanı Keskin şunları ifade etti; “Hükümetimiz tarafından ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinde şehri çökmüş olan ve halen kalıcı işyerleri ile evlerine taşınamamış olan esnaf nasıl ayakta duracak? Malatya’da halen 1 tane bile kalıcı işyeri teslim edilmiş değildir. Devlet, 79 bin konut ve işyerinden sadece şimdiye kadar 19 bin konut teslim ederken, kalıcı konut ve işyerlerini tamamlamak için 2025 yılının sonuna tarih verirken, konteynerde faaliyet gösteren esnafın 2023 ve 2024 yılı vergilerini silinmesini beklerken, tüm vergi uygulamalarında normale dönülmesi üzücüdür, umutları kırıcı adımlardır.”
"24 Ay Taksit Esnafa Çözüm Değil"
Başkan Keskin, “24 ay taksit şartı getirilmiş olması deprem bölgesindeki esnaf için bir kolaylık değildir. Deprem olmasaydı zaten esnaf borcunu takır takır ödüyordu. Şimdi sermayesini, işyerini ve evini kaybetmiş bu insanlara, 6 Şubat gibi asrın felaketi hiç yaşanmamış gibi hemen normal uygulamaya geçilmesi ile nasıl umut vermiş oldunuz? Ayrıca; taksit imkanı için başvuruda bulunan bir esnafın mevcut uygulamaya göre 50 bin TL’yi aşan borcu için teminat göstermesi gerekiyor, peki bu sorun nasıl aşılacak? Esnaf, geçici konteynerini teminat gösterse kabul edecek misiniz? Çünkü elde başka bir şey kalmadı.” İfadelerini kaydetti.
"Mehmet Şimşek'i Malatya’ya Davet Ediyorum"
Keskin sözlerini şu şekilde noktaladı; “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’i Malatya’ya davet ediyorum. Çökmüş bir şehirde ayakta nasıl durulduğunu gözleriyle görmelerini istiyorum. Sayın Bakan’ın, hem işyerini, hem sermayesini, hem de evini kaybetmiş olan on binlerce esnafın beklentisi olan 2023 ve 2024 yılı vergilerinin silinmesi yönünde adım atmasını bekliyoruz.”
Ekonomi, 02 Aralık 2024 07:12
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
