Karayolları nerede, gören var mı?
Yaşam, 26 Kasım 2024 10:34Yollarımızda Malatya Büyükşehir belediyesine ait yardım ekibi gördüm. Darende Belediyesi ekipleri sahada. Peki karayolları nerede?

Ahmet ÇAKIR'ın Haber Yorumu:
Son 40 yılın en soğuk ve fırtınalı günlerini yaşayan Darende’de hayat durdu. Birçok mahalle yolu kapalı, birçok mahallede içme suyu sıkıntısı var, birçok köyde elektrik yok. Birçok mahalle ile bağlantı kesik. Doğuyu batıya bağlayan D-300 Devlet karayolunun durumu içler acısı.
Meteoroloji, günlerdir uyarı yapıyor ama “Biz kışa hazırlıksız yakalandık mı?” diyeceğiz. Gürün-Darende arası yüzlerce foto var elimde. Bir tane Karayolları aracı göremiyorum. Malatya-Darende-Çayırdüzü mevkinde yüzlerce araç mağdur ve yüzlerce görüntü var; bir tane karayolları aracı göremiyorum.
Nedendir bilinmez ama Karayolları sınıfta kaldı! Yollarımızda Malatya Büyükşehir belediyesine ait yardım ekibi gördüm. Darende Belediyesi ekipleri sahada. Peki karayolları nerede? Yine söylüyorum KARAYOLLARI SINIFTA KALDI.
Son yılların en fırtınalı kışı selamsız ve habersiz geldi. Tabiki metrolojinin uyarılarını yok sayarsak. Birçok mahallede elektrikler yok, içme suyu yok, yollar kapalı, iletişim yok. Kısacası vatandaşlarımızın işleri garanti yaradanla baş başalar. Biz hiçbir zaman afetlere hazır olmadık, olamayız da. Asrın felaketi depremlerde olduğu gibi yarınımız pamuk ipliğine bağlı. Karınca direğe tırmansa elektrik kesiliyor, inekler yola pislerse yollar kapanıyor, güneş sıcaklığını artırsa sularımız kesiliyor.
E ne yapalım kaderimiz bu! “Yaradan neylerse güzel eyler, ondan gelene boynumuz kıldan incedir” der liyakatli yöneticiler seçmezsek sonuçlarına katlanacağız. Bu arada görevini yapamayan Karayollarına; Darende Belediyesi, kaymakamlığımız ve duyarlı vatandaşlarımızın çalışmaları örnek olsun. Yollarda mahsur kalan yüzlerce canı kurtarmalarıyla.
Karayollarının kar yağışına hazırlıksız yakalandığı için çalışmalara katılmadığını düşünmek istiyorum. Ve kış boyunca inşallah Türkiye’nin en büyük kamu hizmetinde mahrum kalmayız diyelim.
Yaşam, 26 Kasım 2024 10:34
Yorumlar (0)

Şehit Ailesine Ziyaretler Yapıldı

Malatya'da 2 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

5 Kahraman Askerimiz Şehit Oldu

Malatyalı Milletvekili Emir Sahneden Düştü

Büyükşehir Belediyesi Muharrem İftarı Verdi

Yeşilyurt'ta ‘Anne-Çocuk Okuma Grupları’ Projesi

Büyükşehir Belediyesi Kapalı Sulama Tesisi Yapıyor

Yeşilyurt Belediyesi İmar değişikliklerini Kabul Etti

Akçadağ'a 25 Yataklı Hastane Yapılıyor

Yeni Malatyaspor 'Geçmiş' Dönemleri Yargıya Taşıyacak

Koçyiğit: 200 Milyon Kaynağın Olmadığını Fark Ettik

Bayraktar: Malatya'nın Elektrik Şebekesini Yenileyeceğiz

Baraj, gölet ve sulama tesislerinde suya girilmesi yasaklandı

Çilesiz Semt Pazarına Kütüphane Kurulacak

MASKİ: İçme suyuyla Tarla ve Bahçe Sulanamaz

Gevrek: FIFA dosyalarını çözülecek noktaya getirdik

Başkan Karadağ, Adil Gevrek ile Görüşmesini Anlattı

Bakan Bayraktar Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Malatya Şah İsmail Uçar'ı Kaybetti

Battalgazi'de Trambüs Kazası 4 Yaralı

Babacan: Tüm Hak Sahipleri Kuralara Dahil Edilecek

TOBB, Malatya'da 400 Milyona Okul Yaptırıyor

İnönü Üniversitesinin İlk Mezunları Buluştu

Gazeteci Kamuran Sezer'in Amcası Vefat Etti

MESVAK’ta Yeni Yönetim Kurulu Belli Oldu

Spor Akademisi Yaz Spor Okulları Açıldı

AĞBABA; ÜRETİCİNİN KASIMA KADAR DAYANACAK GÜCÜ YOK

Yeşilyurt’ta Geçici Elektrik Abonelik Başvuruları Başladı

Vali Yavuz : Malatya'nın Huzuru İçin Fedakarlık Ederiz

Malatya ve Çevresinde Kuvvetli Fırtına Bekleniyor

GAZETECİLİK M4D PROJESİ II. DÖNEM SONA ERDİ

Malatya Hayvan Pazarı Geçici Süreyle Kapatıldı

Flaş Haber TV'yi Malatyalı Kadın Aldı

Yeşilyurt Belediyesi Muharrem Ay'ı İftarı Verdi

TGC 2025 Sedat Simavi Ödülleri'ne başvurular başladı

Doğubeyleri Taraftarlar Derneği Kuruluyor

ŞKÖ'nün Yeri Kurtarıldı, Arazisini de Geri Verin

Malatya'da 8 Torbacı Daha Tutuklandı

Yeşilyurtlu Kadınlar Harput'u Gezdi
