TSO: Kadına karşı Şiddete karşı etkin mücadele edilmelidir
Yaşam, 25 Kasım 2024 00:50TOBB Malatya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hilal Acı, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Acı "Şiddetin tamamen ortadan kalkması için, her alanda sürdürülebilir ve kapsamlı bir mücadeleye ihtiyaç vardır" dedi.
TOBB Malatya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hilal Acı yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Bugün, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bu vesilesiyle, kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, bu insanlık suçuna karşı kararlı duruşumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
Kadına yönelik şiddet, yalnızca bireysel bir sorun değil; toplumsal, ekonomik ve kültürel boyutları olan küresel bir insan hakları ihlalidir. Her yıl milyonlarca kadın, fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddete maruz kalmakta, hayallerini, özgürlüğünü ve hatta hayatını kaybetmektedir. Şiddet; bir kadının yaşamını değil, aynı zamanda bir toplumun geleceğini de karartmaktadır.
Kadın girişimciler olarak biliyoruz ki, kadınların güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve ekonomik bağımsızlık, şiddeti önlemenin en önemli yollarından biridir. Güçlü kadınlar, güçlü aileler ve güçlü toplumlar demektir. Bu nedenle bizler, kadınların eğitimine, istihdamına ve girişimcilik yoluyla ekonomiye katılımına destek olmayı, bu mücadelede bir çözüm yolu olarak görüyoruz.

Ancak yalnızca ekonomik adımlar yeterli değildir. Şiddetin tamamen ortadan kalkması için, hukuki düzenlemelerden toplumsal farkındalık kampanyalarına kadar her alanda sürdürülebilir ve kapsamlı bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Bu mücadelede, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve özel sektör olarak hep birlikte hareket etmeliyiz.
TOBB Malatya Kadın Girişimciler Kurulu olarak, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak güçlenmesini ve şiddetten uzak bir yaşam sürebilmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kadına şiddeti bir toplum meselesi olarak görüyor, bu mücadelede herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz.
Unutulmamalıdır ki, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak yalnızca kadınların değil, hepimizin ortak sorumluluğudur. Hep birlikte, adaletin ve eşitliğin hakim olduğu bir dünyayı inşa edebiliriz. Şiddetin olmadığı, kadınların korkmadan, özgürce yaşayabildiği bir Türkiye için dayanışma içinde olmayı sürdüreceğiz.
Kadınların güçlendiği, şiddetin sona erdiği ve herkes için eşit bir geleceğin mümkün olduğu bir dünya dileğiyle, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm toplumun bu konuda duyarlılık göstermesini temenni ediyoruz.
Saygılarımızla…”
Yaşam, 25 Kasım 2024 00:50
Yorumlar (0)
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi
Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi
Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu
ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI
Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor
Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor
Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin
Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın
Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1
Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2
Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0
Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3
KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU
Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor
BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ
Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır
Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil
MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor
Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi
Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
