BİLSAM Fotoğrafçılarının Arapgir Gezisi
Kültür & Sanat, 20 Kasım 2024 06:07BİLSAM (Bilim Sanat ve Kültür Derneği) Güz Dönemi Atölye çalışmaları kapsamında düzenlenen 'Fotoğraf Sunumu ve Gezi Atölyesi' kursiyerleri Yeşilyurt’tan sonra bu defa, sonbaharın eşsiz manzaralarını ve tarihi mekânları fotoğraflamak için Arapgir’in yolunu tuttu.
Usta gazeteci, gezgin ve fotoğraf sanatçısı Alişan Hayırlı’nın rehberliğinde gerçekleşen bu etkinlik, kursiyerlere Arapgir’in hem muhteşem doğası ve eşsiz tarihi mekânlarını gezme hem de fotoğrafçılık becerilerini geliştirme imkânı verdi. 16 öğrencinin katıldığı geziye Arapgir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mesut Kavas bizzat rehberlik yaptı.
İlk olarak 200 yıllık Millet Han’da sabah kahvaltısı yapıp Han’ı görüntüleyen gezi heyeti, daha sonra sırasıyla Asım Külah Kişisel Müzesi, tarihi Emiroğlu Konağı, Mir-i Liva Ahmet Bey Camii ve Kaşkaloğlu Konağı’nı gezip fotoğrafladılar. Öğlen yemeğinde Belediye Başkanı Cömertoğlu’nun misafiri olan BİLSAM Fotoğraf ve Gezi Kursiyerleri, öğlenden sonra Çanakkale Savaşı’nın kahramanı Orgeneral Cevat Çobanlı Konağı’nı gezdi. Konak gezisi sırasında duygulu anlar yaşayan kursiyerler, Çanakkale Zaferi’nin mimarı Arapgirli Cevat Paşa’nın hayatını daha yakından öğrenme fırsatını elde etti. Öğrenciler, Erol Hakan’a ait Arapgir merkezde son olarak çivisiz ayakkabı ya da tahta çivili ayakkabı olarak bilinen eski mesleklerden (Türkiye’de tek) el yapımı ayakkabı atölyesini ziyaret etti.

Gezi sırasında sonbahar renklerinin süslediği Arapgir merkezinin doğal manzarasını da görüntüleyen öğrenciler, Arapgir’in hem tarihi hem de turistik açıdan ne kadar zengin ve kadim bir şehir olduğuna şahitlik ettiler.
Şehir merkezindeki gezinin ardından heyet bu sefer yönünü Arapgir’in ilk kurulduğu vadi olan Eskişehir’e çevirdi. Eskişehir Vadisi’nde ilk ziyaret yeri Gümrükçü Osman Paşa Camii oldu. Paşalar Şehri Arapgir’in bir diğer tarihi camii olan Güğümcü Hüseyin Ağa Cami ziyaret edildikten sonra Eskişehir vadisindeki Tepte Çayı’nın sonbahar renklerine bürünmüş eşsiz güzelliği fotoğraflandı.
BİLSAM öğrencilerinin son uğrak yeri Arapgir ismiyle özdeşleşen Kozluk Çayı ve Kayaarası Kanyonu oldu. Öğrenciler Kozluk Çayı boyunca yürüyüp Kayaarası Kanyonu’nun başlangıç noktasına ulaştı. Kursiyerler, hem fotoğraf çekip hem de Kozluk Çayı’nın çınar ağaçları yapraklarıyla döşenmiş yollarında yürüdü, bir yandan da tablo gibi manzaranın tadını çıkardı.
Kursiyerler; hem öğretici hem de ilham verici bu geziden dolayı sonbaharın büyüleyici vaktinde kendilerine bu deneyimi sunan BİLSAM yetkililerine, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na ve rehberlik yapan Kültür Müdürü Mesut Kavas’a teşekkür etti.

Kültür & Sanat, 20 Kasım 2024 06:07
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
