AĞBABA, BİR KEZ DAHA MÜCBİR SEBEBİN UZATILMASINI İSTEDİ
Siyaset, 18 Kasım 2024 07:22CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Malatya ve deprem bölgesi illeri için mücbir sebep süresinin uzatılmasını istedi.

Ağbaba, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuyla ilgili yaptığı konuşmada; Deprem bölgesinde çalışma koşulları cazip hâle getirilmedi. Depremin üzerinden yirmi ay geçmesine rağmen hâlâ sorunlarımız çözülmedi. Organize sanayide faaliyet gösteren fabrikalar işçi bulmakta zorlanırken fabrika ise personel sıkıntısı nedeniyle tam kapasite çalışamıyor, fabrikalar ara eleman bulmakta zorlanıyor” ifadelerini kullandı.
DEPREM BÖLGESİNDE HAYAT NORMALE DÖNMEDİ
“Hayat Malatya ve deprem bölgesinde normale dönmüş değil” diyen Ağbaba, “Bu şartlarda, mücbir sebep 30 Kasım'da sona erecek. Malatya’da esnafın, tüccarın, tüm kesimlerin sürenin uzatılmasını istiyor. Esnaf vergilerinin, borçlarının affedilmesini beklerken 30 Kasım’da mücbir sebebin dolması Malatya açısından büyük problem yaratacak. Her türlü vergi, ceza, gecikme faizi ödeme süresini, SGK ve BAĞKUR prim ödemelerini erteleyen Mücbir Sebep uygulamasının sona erecek olması bu bölgelerde ciddi sıkıntılar yaratacak.” dedi.
TİCARET ODASI, ESNAF ODASI, MUHASEBECİLER ODASI SÜRENİN UZATILMASINI İSTİYOR
Büyük depremler yaşamış şehirlerimizdeki hiçbir işletmenin 20 aydır biriken vergi ve prim borcunu ödeyebilecek gücü yoktur. Olması da düşünülemez “ ifadelerini kullanan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 21 Metrekarelik konteynerlerde yaşam mücadelesi veren esnaftan prim borcunu ödemesini istemek vicdansızlıktır. Malatya olarak; İş yerleri tamamen teslim olup ticari hayat normale dönene kadar Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını talep ediyoruz. Ticaret odası, esnaf odası, büyük zorluklar çeken esnafların tamamı bu sürenin uzatılmasını istiyor. Depremin ardından ekonominin yükünü çeken en önemli mesleklerden biri de serbest muhasebeci ve mali müşavirler. Yüzlerce mali müşavirin sağlıklı koşullara sahip çalışma ofisi ve personelleri bulunmuyor. Böylesi bir ortamda mücbir sebep süresinin sona ermesi vergisel işlemlerin yürütülmesine imkân vermeyecektir” şeklide konuştu.
Siyaset, 18 Kasım 2024 07:22
Yorumlar (0)

Yeşilyurt Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin ‘Kurban Bağış’ İstedi

Malatya Etnospor Kültür Festivali’ne katıldı

100. Yıl Parkı Çevresinde Güvenlik Denetimleri Yapılıyor

‘Nezaket Okulları’ Yıl Sonu Etkinliği Düzenledi

Büyükşehir 200 Adet Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Meydancık Mahallesi İçme Suyuna Kavuştu

Deprem Çalıştayı Sonuç Raporu Yayınlandı

Malatya'da 15 Torbacı Tutuklandı

Eşini öldüren Koca: Her iki kurşun eşime isabet etmiş

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU
