AĞBABA, BİR KEZ DAHA MÜCBİR SEBEBİN UZATILMASINI İSTEDİ
Siyaset, 18 Kasım 2024 07:05CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Malatya ve deprem bölgesi illeri için mücbir sebep süresinin uzatılmasını istedi.
Ağbaba, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda konuyla ilgili yaptığı konuşmada; Deprem bölgesinde çalışma koşulları cazip hâle getirilmedi. Depremin üzerinden yirmi ay geçmesine rağmen hâlâ sorunlarımız çözülmedi. Organize sanayide faaliyet gösteren fabrikalar işçi bulmakta zorlanırken fabrika ise personel sıkıntısı nedeniyle tam kapasite çalışamıyor, fabrikalar ara eleman bulmakta zorlanıyor” ifadelerini kullandı.
DEPREM BÖLGESİNDE HAYAT NORMALE DÖNMEDİ
“Hayat Malatya ve deprem bölgesinde normale dönmüş değil” diyen Ağbaba, “Bu şartlarda, mücbir sebep 30 Kasım'da sona erecek. Malatya’da esnafın, tüccarın, tüm kesimlerin sürenin uzatılmasını istiyor. Esnaf vergilerinin, borçlarının affedilmesini beklerken 30 Kasım’da mücbir sebebin dolması Malatya açısından büyük problem yaratacak. Her türlü vergi, ceza, gecikme faizi ödeme süresini, SGK ve BAĞKUR prim ödemelerini erteleyen Mücbir Sebep uygulamasının sona erecek olması bu bölgelerde ciddi sıkıntılar yaratacak.” dedi.
TİCARET ODASI, ESNAF ODASI, MUHASEBECİLER ODASI SÜRENİN UZATILMASINI İSTİYOR
Büyük depremler yaşamış şehirlerimizdeki hiçbir işletmenin 20 aydır biriken vergi ve prim borcunu ödeyebilecek gücü yoktur. Olması da düşünülemez “ ifadelerini kullanan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 21 Metrekarelik konteynerlerde yaşam mücadelesi veren esnaftan prim borcunu ödemesini istemek vicdansızlıktır. Malatya olarak; İş yerleri tamamen teslim olup ticari hayat normale dönene kadar Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını talep ediyoruz. Ticaret odası, esnaf odası, büyük zorluklar çeken esnafların tamamı bu sürenin uzatılmasını istiyor. Depremin ardından ekonominin yükünü çeken en önemli mesleklerden biri de serbest muhasebeci ve mali müşavirler. Yüzlerce mali müşavirin sağlıklı koşullara sahip çalışma ofisi ve personelleri bulunmuyor. Böylesi bir ortamda mücbir sebep süresinin sona ermesi vergisel işlemlerin yürütülmesine imkân vermeyecektir” şeklide konuştu.
Siyaset, 18 Kasım 2024 07:05
Yorumlar (0)
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
Aile Mentorları Tarih Yolculuğunda Buluştu
