Hekimhan Belediyesi Bin 180 Üreticiye Hayvan Yemi Dağıttı
Gündem, 15 Kasım 2024 01:45Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım hayvan besleyen üreticilere hayvan yemi dağıtma vaadini yerine getirdi. Hekimhan'da bin 180 üreticiye birer torba hayvan yemi dağıttı.

Hekimhan Atatürk Meydanında düzenlenen hayvan yemi dağıtım törenine Hekimhan Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Müdürü Mustafa Aslan, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım; "Biz yerelde yönetime gelmeden önce verdiğimiz sözler vardı.Üreticilere bir sözümüz vardı. Evinde Büyükbaş besleyen her üreticimize, hayvanın kışın içeride kaldığı sürece yediği dört torba yemden birini belediye olarak biz vereceğiz diye sözümüz vardı. Bugün bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Yemlerimizi Tarım kredi kooperatifi ile yaptığımız protokolle oradan aldık. Şimdiye kadar bin 180 kişi başvurdu önümüzdeki ay bu sayının artacağını düşünüyoruz. Bu desteğimiz 5 ay boyunca devam edecek” dedi.
Hekimhan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü yaptığı konuşmada; “Bundan iki hafta önce İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile beraber 35 ton arpa, 41 tonda buğday dağıttık. Kaymakamlığımız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve belediyemiz ile birlikte el ele vererek Hekimhan’da mağdur bir çiftçi, Hekimhan’da tarım yapmak isteyen fakat imkânı olmayan bir süreci ortaya koyacağız. Bu anlamda Hem Belediyemiz, hem de kamu kurumlarımız vatandaşlarımızın her bir derdini çözmek için cansiperane gayret gösteriyorlar. Bugün yem dağıtımı yapacağız çiftçilerimiz huzurla daha rahat bir şekilde hayvancılığa devam edecekler. Bu organizasyon için Hekimhan Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum ”diye konuştu.
Programın sonunda başvuruda bulunan bin 180 üreticiye birer torba yemleri teslim edildi. Yem dağıtımı her ay devam edecek.,
Haber: Emine Çavdar-Hekimhan Ekspres
Gündem, 15 Kasım 2024 01:45
Yorumlar (0)

Fetiyespor, Yeni Malatyaspor'a Gol Yağdırdı: 6-1

Kenger Sakızı Darende'nin Markasıdır

Haluk Levent konser sonrası fenalaştı

CHP Doğanşehir İlçe Başkanlığına Koca Seçildi

Malatya'da Huzur Operasyonu

Akçadağ'da Pilav Şenliği Düzenlenecek

Özalper Mahallesine Taziye Evi Yapılacak

Vali Yavuz: Üniversite Öğrencilerimizin Sorunlarını Sahipleneceğiz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, Öğrencilerle Buluştu

İtfaiye Teşkilatlarında Personel Sayısı Artırıldı

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kupasını Aldı

Yeşilyurtspor Son Dakikada Beraberliğe Ulaştı: 2-2

Vali Yavuz Tarihi Cem Evini Ziyaret Etti

Doğanşehir'de Tartışmalı İmar Planı Protestosu

AĞBABA, ÜRETİCİ BORÇLARININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

Geçit: Eğitime Desteğimiz Artarak Devam Edecek

MASKİ: 2.4 Milyar TL Değerinde Yatırımı Tamamladık

Sadıkoğlu: Basit usulle vergi devam etmeli

Arapgir'de Muhtarlar Toplantı Yapıldı

Turgut Özal Tıp Merkezi Pediatri Servisine Anlamlı Bağış

İnönü Üniversitesi Teknofest Yarışma Finallerinde

Keskin, Yeni Vergilendirme İçin Erteleme İstedi

Malatya'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne Kayhan Ay Atandı

Doğanşehir de Çilek Üretimi Yüz Güldürdü

Malatya’da iki yük treni çarpıştı: 1 yaralı

Özcan: Destek ödemeleri Malatya ekonomisine can suyu olacak

Battalgazi Toptaş Mahallesinin Yolu Asfaltlandı

Geçen ay Malatya'dan 81 Bin Yolcu Uçtu

Malatya Valiliği 122 Milyon Yardım Yaptı

Malatyalı Arıcılar Sahte Bal'dan Yakınıyor

Malatya'da Suç Oranları Azaldı

Kabuklu fındığın kilosu 320 lirayı gördü

Doğanşehir'de ki Ahır Yangınında 10 Hayvan Telef Oldu

12 DEV ADAM 24 YIL ARADAN SONRA YARI FİNALDE!

TSO Battalgazi'de Taziye Evi Yapacak

Yeşilyurt Belediyesi’nden Avrupa Arenasına!

Malatya'da Kaçakçılık Operasyonu

‘Yeşilyurt’ta Yaz Akşamları’ Coşkusu
