İstanbul Arnavutköy’de 'Malatya Tanıtım Günleri' başladı
Kültür & Sanat, 15 Kasım 2024 20:34İstanbul Arnavutköy Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri, Arnavutköy Şehir Parkı’nda törenle başladı. Malatya’nın kültürel zenginliklerinin, yöresel lezzetlerinin ve geleneksel el sanatlarının tanıtılacağı Malatya Günleri Pazar günü sona erecek.
Arnavutköy Şehir Parkında düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri'ne katılım yüksek oldu. Açılış törenine Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun yanı sıra, eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, Arnavutköy Malatyalılar Dernek Başkanı Ersin Beyhan, (MADEF) Malatya Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Doğu ve Güneydoğu Platformu Başkanı Selim Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri, etkinlik alanında stantları gezerek Malatya’nın yöresel ürünlerini inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti. Etkinlikte, Başkan Mustafa Candaroğlu tarafından katılımcılara etli bulgur pilavı, ayran ve Malatya’nın meşhur kayısısı ikram edildi.
Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, yaptığı konuşmada "Depremlerde Malatya ağır hasar aldı yaralar sarılıyor. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bizim bu etkinlikteki amacımız kültürlerin birbiriyle birleşmesi ve nesillerimize kadim medeniyet değerlerimizi aktarmaktır. Yöresel değerlere sahip çıkmaktır. Bugün insanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu şey, dostluk ve sevgi bağlarını güçlendirmektir. Bu etkinlikler, dayanışmamızı artırmaya ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeye vesile oluyor. Malatya Günlerinin başarılı geçmesini bekliyoruz” dedi.
İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri, 4 gün boyunca Arnavutköy Şehir Parkı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Hafta sonund ayoğun katılım bekleniyor.





Kültür & Sanat, 15 Kasım 2024 20:34
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
