Evde Sağlık Hizmetleri Yaygınlaştırılıyor
Sağlık, 08 Kasım 2024 03:03Evde Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Komisyonu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yrd. Sedat Özdemir, Büyükşehir Genel Sekreter Yrd. Mustafa Katipoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yrd. Mehmet Noyan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Halime Akyüz, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, SGK İl Müdürü Tekin Kutlu, SYDV İl Müdürü Bülent Hancı ve diğer sağlık temsilcileri katıldı.
Toplantıda Vali Yavuz, evde sağlık hizmetlerinin toplum sağlığı üzerindeki önemini vurguladı. “Evde sağlık hizmetleri sayesinde vatandaşlarımız hastaneye gitmeden evlerinde sağlık desteği alabiliyor. Bu hizmetler, yalnızca hastalarımız için değil, yakınları için de önemli bir kolaylık sağlamaktadır.” dedi.
Ayrıca, Evde Sağlık İletişim Merkezi (ESHİM) hakkında bilgi verildi. 444 38 33 numaralı telefondan hizmet sunan ESHİM, evde muayene, tedavi, rehabilitasyon, psikolojik destek ve sağlık eğitimi gibi kapsamlı hizmetler ile vatandaşlara destek sağlamaktadır. ESHİM'in, gelen talepler doğrultusunda ev ziyaretleri planlayarak hastalara ihtiyaç duydukları sağlık desteğini sunduğu ve bu hizmetlerin, hastaların yaşam kalitesini artırma, hastane yatış sürelerini azaltma ve sağlık maliyetlerini düşürme gibi amaçlarla sunulduğu ifade edildi.
Vali Yavuz, Malatya’da evde sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması için yapılan çalışmaların süreceğini belirterek, toplantıya katılan kurum temsilcilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Sağlık, 08 Kasım 2024 03:03
Yorumlar (0)

Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı

Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu

Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'

'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI

Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu

Nemrut Dağında Kitap Okudular

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
