Başkan Sami Er Kitap Fuarını Değerlendirdi
Kültür & Sanat, 03 Kasım 2024 18:13Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın son gününde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, fuar alanını ziyaret ederek yazarlar, katılımcılar ve stant görevlileriyle bir araya geldi.
10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın son gününde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, fuar alanını ziyaret ederek yazarlar, katılımcılar ve stant görevlileriyle bir araya geldi.
Başkan Er, şehrin depremin ardından yeniden ayağa kalkarken, sosyal ve kültürel etkinliklere olan ihtiyaca dikkat çekti ve fuarla ilgili görüşlerini paylaştı.
Başkan Er, pandemi ve depremin etkisiyle iki yıl ara verilen fuarın yeniden hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaparak, önceliklerinin Malatya halkını kalıcı konutlara kavuşturmak olduğunu belirtti. Başkan, "Bizim öncelikli amacımız, halkımızın kalıcı konutlarına, kalıcı iş yerlerine bir an önce kavuşması. Bu süreçte kültürel etkinlikler de halkımızın moral kaynağı olmaya devam edecek," dedi. Başkan Er, fuar gibi etkinliklerin sosyal hayatı canlandırmaya katkı sağladığını ifade etti.
Başkan Er, fuarın organizasyon sürecinde yaşanan bazı eksikliklere de değinerek, halkın bu konudaki yapıcı eleştirilerini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. "Eksiklerimiz var, bunun farkındayız. Aydınlatmalar, alan düzenlemeleri gibi geri bildirimler aldık. Bu eleştiriler, bizim için bir kazanım. Seneye çok daha görkemli, eksiksiz bir fuar düzenlemek için çalışacağız," dedi.
Merkezden uzakta olan fuar alanının ziyaretçi sayısına etkisi üzerine görüş bildiren Başkan Er, halkın fuara daha rahat ulaşabilmesi için ulaşım imkanları sağladıklarını belirtti ve gelecek yıllarda bu tür detayların daha titizlikle ele alınacağını ifade etti.
Er, konuşmasının sonunda, şehrin geleceğe olan bağlılığını simgeleyen fuarın, pandemi ve deprem sonrası yeni bir başlangıç olduğunu dile getirdi:
Sami Er: "Bu fuar, Malatya’nın yeniden hayata tutunduğunun bir göstergesi. Gelecek yıl Kültür Yolu Festivali’ni de şehrimize getirmeyi planlıyoruz. Malatya halkı daha iyisini, en güzelini hak ediyor." şeklinde konuştu.
Haber: İbrahim Yoldaş
Kültür & Sanat, 03 Kasım 2024 18:13
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
