Mesut Özdemir 10. Kitap Fuarını Değerlendirdi
Kültür & Sanat, 02 Kasım 2024 19:18Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı, bir yıl önce yaşanan depremin ardından tekrar ev sahipliği yaparak kitapseverleri buluşturdu.

Malatya, yaşadığı zorlu süreçlerin ardından kültürel hayatına 10. Kitap Fuarı ile yeniden kavuştu.
Şehirde yıllardır kırtasiye ve yayıncılık alanında hizmet veren Mesut Özdemir, fuarın halkla buluşmasının, kültürel açıdan derin bir ihtiyaca yanıt verdiğini belirtti. “Bir şehrin en önemli mihenk taşı kültürdür,” diyen Özdemir, fuarın sadece bir ticari etkinlik değil, toplumsal hafızayı tazeleyen bir platform olduğunu söyledi.
Mesut Özdemir
Özdemir, iki yıl süren pandemi ve ardından gelen depremle sarsılan Malatya’nın kültür hayatını yeniden canlandırmak adına fuarın büyük bir değer taşıdığını vurguladı.
Pandemi döneminin sosyal izolasyon getirdiğini ve depremin ardından birçok insanın kültürel alanlardan uzaklaştığını hatırlatan Özdemir, “Pandemi döneminde herkes evlerdeydi, çıkmak istiyorduk ama deprem sonrasında evlere giremez hale geldik. Bu günleri artık konuşmak istemiyoruz; normal yaşama dönüp kültürel etkinliklerle hayatı yeniden kucaklamamız lazım,” dedi. Fuarın gerçekleşmesini sağlayan Valilik ve Büyükşehire teşekkür eden Özdemir, "Büyükşehir Belediyemiz önemli bir görev üstleniyor, kültürel eksikler zamanla giderilecek ama bu buluşma bile başlı başına büyük bir adım" ifadelerini kullandı.
Özdemir, Malatya’nın köklü kültürel geçmişine atıfta bulunarak, “Niyazi Mısri ve Cemaleddin Efendi gibi kültürel değerlerimiz var. Bu atalarımızdan aldığımız mirası gençlere aktarmak bizim sorumluluğumuz,” dedi. Fuarın genç yazarlarla tanışmak, yeni nesilleri kitapla buluşturmak için önemli bir fırsat sunduğunu belirten Özdemir, anne ve babaların da bu süreçte rol model olmaları gerektiğini söyledi. “Gelin, çocuklarımıza sadece interneti ya da ekranı değil, kitabı da sevdirelim. Günde 20 dakika bile olsa anne babalar kitap okusun ki, çocuklar da aynı yolu izlesin,” diye ekledi.
Özdemir, tarihçi İlber Ortaylı'nın Malatya ziyaretinde dile getirdiği bir anıyı paylaşarak, ailelerin çocuklarını kitapla tanıştırmalarının önemine vurgu yaptı. Ortaylı’nın, “Çocuklarınız AVM’lerde yürüyen merdivenleri, lavaboların nerede olduğunu biliyor ama bir kitapçıya gitmeyi bilmiyorlar. Absürt bir kitap bile alsınlar, sahiplensinler. Aidiyet duygusu geliştirsinler, doğru kitabı bulmaları zamanla olacaktır,” sözünü hatırlatan Özdemir, çocukların bu şekilde kitaba ve bilgiye daha güçlü bağlarla tutunacağını ifade etti.
Kurtlar Vadisi ve Ekmek Teknesi gibi yapımların senaristlerinden olan Malatyalı yazar Ahmet Turgut’un fuarda imza gününde sık sık söylediği “Allah kitaptan ayırmasın” cümlesini paylaşan Özdemir, “Bizim kültürel mirasımız ve geleceğimiz bu kitaplarda saklı,” diyerek sözlerini tamamladı.
Röportaj:İbrahim Yoldaş
Kültür & Sanat, 02 Kasım 2024 19:18
Yorumlar (0)

Arguvan Türkü Festivali Hazırlıkları Başladı

Ağbaba; Malatya’da yıllardır çevre felaketi yaşanıyor

Arapgir'de 'Hayır Çarşısı' Etkinliği

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AİLE YILI ETKİNLİĞİ

Başkan Geçit, ‘Dost Meclisi’ Programına Katıldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm destekleri yeniden değerlendirilsin

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor
