Özel: Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülmez
Siyaset, 23 Ekim 2024 03:22CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da açıklama yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır'da STK'larla bir araya geldiği toplantıda konuştu.
Özel'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:
"Cumhuriyet Halk Partisi barışa giden bu sürecin tamamlanması için, terör örgütünün ortadan kalması için atılacak her adımı önemsiyor ve engel olmayacak, kimin sözü varsa söylesin.
Ancak Türkiye'de Kürt sorunu yoktur sözü söylenmesin. Türkiye'de 26 milyon Kürdün sorununu yok sayıyorsunuz. Kürt sorunu vardır tam da şuradadır. Kürdün sorunu olup olmadığına Kürtler karar verir, devlet karar vermez. Kürtler, sorunumuz kalmadı diyene kadar sorun vardır.
Terörün varlığı tüm Türkiye'nin sorunudur. Ama Kürtlerin sorunları da sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye'nin sorunudur. Bu iki sorun eş zamanlı çözülmedikten sonra sorun doğurmaya devam eder.
Sorun bir kişinin Meclis'te konuşmasıyla çözülmez. Bu sorun 86 milyonun iradesiyle çözülecektir. Bir yandan bir sorunu çözeceğiz derken Kürt sorunu yoktur deyip Erdoğan'ın sorununu çözme şüpheleri bertaraf edilmelidir.
Mevcut anayasaya harfiyen uyulmadıkça antidemokratik uygulamalardan vazgeçilmedikçe, AİHM kararlarına uyulmadıkça biz yeni anasaya çalışmalarında yokuz. Anayasa çiğneyenlerle anayasa yapmayız.
Cinayetin kimin işlediği iddianamede yok. Bu cinayetin işlenme sebebi, 8 yaşındaki sabi neden katledildi bu yok. Yasama, yürütme, yargı topluma bilmediğimiz hiçbir şeyi söylememeye devam ediyor.
İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması devleti kadınların arkasından çekmiştir. Bu kadar kadın cinayetinin artmasının nedeni iradenin ortaya konuluş biçimdeki aksaklıktır.
Kapalı kapılar ardında biz yaptık oldu diyen anlayışı değil. Kürtlerin yaşadığı sorunları gören çözme iradesi gösteren önerileri ortaya koyan ve zeminini 86 milyonun temsilcilerin olduğu mecliste kuran bir anlayışı savunuyoruz.
Bu ülkede yaşayan herkesin Türklerin de Kürtlerin de geleceği yalnızca sivil demokratik siyasetten geçer, doğru yol budur. Biz bu noktada üzerimize düşen ne varsa bunu yapacağız. Buna katkı koymak, risk almak haklı haksız tüm eleştirilere muhatap olmak daha iyidir.
Dün ifade ettiğimiz sözü bir daha ifade edelim Devlet Bey beklenmedik bir şey söyleyince beklenmedik bir şeyi de ben söyleyeyim size. Kürtlere devlet vaat ediyorum dedim. Cümlenin buraya kadar kısmından bile medet uman bir kötücül akıl var. Ben Türklere Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin eşit ayrımsız kendilerini tamamen mensubu ve sahibi hissettikleri, 86 milyonla birlikte eşit vatandaşlığı iliklerine kemiklerine kadar hissettikleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bizlerle birlikte sahibi olmalarını teklif ediyorum."
Hibya Haber Ajansı
Siyaset, 23 Ekim 2024 03:22
Yorumlar (0)
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi
Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi
Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu
ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI
Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor
Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor
Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin
Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın
Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1
Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2
Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0
Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3
KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU
Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor
BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ
Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır
Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil
MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor
Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi
Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı
