Aile Hekimleri Hastane Hekimleriyle Buluştu
Sağlık, 19 Ekim 2024 19:02Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Aile Hekimleri ve Hastane Buluşması" toplantılarının ilki İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk başkanlığında yapıldı.
Hekimlerin buluşmasında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk, Sağlık Bakanı Prof.Dr. Kemal Memişoğlu'nun birinci, ikinci ve üçüncü basamak hekimlerin iletişimine verdiği önemi hatırlatarak " Aile Hekimliği ve Hastane Hekimleri, sağlık sisteminin birbirini tamamlayan iki önemli saç ayağını oluşturur. Bu iki Sağlık Hizmeti toplum sağlığının korunması, hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilömesi açısından büyük rol oynamaktadır. Hekimler arasındaki etkili iş birliği, bireylerin sağlık sorunlarının hızlı şekilde çözülmesini sağlar. Ayhı zamanda sağlık sisteminin daha verimli çalışmasına ve kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkıda bulunur" dedi.
Sistemdeki eksiklilerin giderilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Berk, "Aile Hekimliği sisteminin istenilen hedefe ulaşmasını sağlamak için elimizden geleni yapıp Aile Hekimlerinin huzurlu be ortamda çalışmalarını sağlamak amacımızdır. Ayrıca birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından yapılan Koruyucu Sağlık Hizmetlerine (Ketem, Aşılama, NTP, vb) hastane hekimlerimizden bekliyoruz. Aşılarla ilgili olarak da herkesin ulaşabileceği ve barkodlu olarak herhangi bir soru işareti bırakmadan güvenli bir şekilde üretilip kullanılmaktadır" diye belirtti.
Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk "İlimizde 2. ve 3. Basamak Hastaneleri ile ilgili olarak poliklinik başvuru sayısı performans göstergesi olmamalı. Eğitim ve Araştırma Hastanelerimizin baktığı hasta sayısı değil yaptığı nitelikli ameliyat ve hizmet bizi ilgilendiriyor. Butür buluşma tpoplantılaraına devam edeceğiz" ifadelerini kulllandı.

Sağlık, 19 Ekim 2024 19:02
Yorumlar (0)
Savaş Çocuklarına Mektup Yarışmasını Kazananlar Açıklandı
BIK Yönetmelik Değişiklikleri Yürürlüğe Girdi
Esen: Yıkılan Binaların Yüzde 95’i Eski Yapılar
BAŞKAN GEÇİT, SANAYİ ESNAFININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ
TMMOB : Müteahhit yeterlilik belgeleri şeffaf biçimde açıklansın
Solo Keman Konseri Dinleyicilerden Tam Not Aldı
Alevilik Araştırmaları Enstitüsü, Topalcengiz'i Ağırladı
Malatya’nın Kültür ve Sanat Vizyonu Tartışıldı
Battalgazi de 'Deprem Anı ve Hafıza Müzesi' Kurulacak
Malatya'da 11 Ayda 780 Bin Yolcu Uçtu
Sadıkoğlu: İşletmelerin uygun koşullu kredilere ihtiyacı var
Kuluncak, Sarıca'dan Getirilecek İçme Suyuna Kavuşuyor
Doğanşehir Güzelköy'e Çocuk Parkı Yapıldı
Battalgazi'de Çalışmalar Yoğunlaştırıldı
Malatya'da 453 Araç Trafikten Men Edildi
Akar: 'Üretim yapısının temeli, güçlü bir koordinasyondur'
Darende de Yaşlı Şahıs Ölü Bulundu
Darende de İki Kardeşe Kına Gecesi Düzenlendi
Malatya'da Tabela Kirliğine Karşı Tedbir Alınmalıdır
Yeşilyurtspor, Silifke Belediyespor'u Devirdi:1-0
Akçadağ'da 15 Milyon Dolarlık Mermer İhraç Ediliyor
Yeni Malatyaspor 2. Lige Havlu Attı
Dr. Bülent Topaloğlu'nun Oğlu Vefat Etti
Dijital ve Yapay Zekâ Okuryazarlığı Eğitimi İlgi Gördü
Babacan: Ortak Metin İçin Çalışmalar Sona Yaklaştı
Av. Deniz Çakır CHP, YDK Sekreteri Oldu
Veli Ağbaba TBMM’nin En Çalışkan Milletvekili Seçildi
'Malatya'da Raylı Sistem Projesine Onay Çıktı'
Yeşilyurt Belediyesi 2. Beton Santralini Açtı
50 Yıl Sonra Malatya’ya Çimento Fabrikası Kuruluyor...
ARAPGİR'DE YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
Başkan Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Yeşilyurt Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi Yapıyor
Öğrenciler Belediye Meclisi Toplantısını İzledi
TOKİ’den Sosyal Konut Aldılar, Bin Pişman Oldular
Battalgazi İlçesinde Sera da 40 Ton Salatalık Üretti
Basın Kartları Komisyonu Toplandı
Büyükşehir Belediye Binası Depremde Hasar Almış
Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanlığına Tursun Seçildi
