Yerlikaya: Malatya Depreminde 187 Kişi Etkilendi
Gündem, 17 Ekim 2024 18:46İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da yaptığı açıklamada, 187 kişinin depremden etkilendiğini, 43 kişinin de tedavi altında olduğunu söyledi.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:
"Değerli arkadaşlar AFAD’tan 55 araç, 210 personelimiz ile jandarma emniyet teşkilatımızdan 3 İHA ile 1 insanlı keşif uçağımız çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz gelişmeleri takip ediyor. Şu ana kadar 112 Çağrı Merkezimize saat 15:00 itibari ile 1112 ihbar geldi.
Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ’da birer olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Şükürler olsun herhangi bir can kaybımız bulunmuyor. Değerli arkadaşlar Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre; Malatya’da 33, Elazığ’da 32, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 17, Kahramanmaraş’ta 3 ve Şanlıurfa’da 2 üzere toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi.
43 vatandaşımız şu ana kadar gözetim altında tutuluyor. Diğerleri tedavi ile taburcu edildikleri bilgilerini buradaki arkadaşlarımız da bize arz ettiler.
Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman illerimizde eğitime 1 gün ara verildi.
Malatya ile Pötürge ilçesinde an itibarıyla kapanan yollarımız bulunmamaktadır. Depremde etkilenen illerimizde enerji kesintisi, altyapı hasar yoktur. Su kesintisi ihbarı yoktur. Hastanelerimizin binalarında da şu ana kadar arkadaşlarımızın yapmış olduğu tespitlerle ilgili en ufak bir olumsuzluk olmadığını da dikkatlerinize sunuyorum.
Her zaman ifade ediyoruz, Rabbim bildiğimiz bilmediğimiz tüm afetlerden şehirlerimizi, ülkemizi korusun diyoruz; ve bizi ekranları başındayız izleyen başta Malatyalı hemşerilerimiz olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
Yerlikaya daha sonra yaptığı paylaşımda "Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya AFAD Koordinasyon Merkezinde Basın Açıklamamızı gerçekleştirdik. Depremin hemen ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ı gelişmelerden an be an bilgilendirdik. Valilerimiz, AFAD Teşkilatımız, Jandarmamız, Güvenlik birimlerimiz ve Belediyelerimizce ilgili yerleşim yerlerinde köy köy, mahalle mahalle başlatılan saha taramasında sona gelindi. AFAD’dan 55 araç ve 210 personelimizle Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımızdan 3 İHA ile 1 insanlı keşif uçağımız çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar 112 Çağrı Merkezimize 1.112 ihbar geldi. Bu ihbarların 963’ü bilgi, 149’u da yardım amaçlıdır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.
Gündem, 17 Ekim 2024 18:46
Yorumlar (0)

Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği

Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı

Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?

Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı

CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI

Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı

'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’

Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek

Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor

ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI

Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi

Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi

Turgut Özal Üniversitesi’nde Cerrahi Kursu Gerçekleştirildi

Suluköy’deki Mezarlık Alanı Yenilendi

Alper Karakurt İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Oldu

ARAPGİR’DE DOĞA VE KÜLTÜR BULUŞMASI

Malatyalılar Bodrum'da Buluşuyor

Battalgazi Belediyesi Hayvan Barınağı Yapıyor

Keskin: Kayısıyı Siyasete Alet Etmeyin

Doğanşehir Erkenek 'te Korkutan Yangın

Yeni Malatyspor Yine Mağlup Oldu: 3-1

Yeşilyurtspor Diyarbakır'da yine Berabere Kaldı: 2-2

Battalgazi Belediyespor, Viranşehir'e boyun eğdi: 1-0

Malatyaspor Kendi Evinde Mağlup: 2-3

KARAKUCAK GÜREŞLERİ BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Tekirdağ Büyükşehir Emeklilere 14.000 TL Pazar Desteği Veriyor

BATTALGAZİ ZABITASI, MARKETLERİ DENETLEDİ

Sadıkoğlu: Malatya Kayısısı Türkiye’nin markasıdır

Ağbaba: Bizim Rakibimiz Baskil Değil

MASKİ Şotik Köyünü İçme Suyuna Kavuşturuyor

Vali Yavuz, İkizce’de Tamamlanan Projeleri İnceledi

Hayvan Islahı Projesi Tanıtımı Toplantısı Yapıldı

TSO Başkanlı Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı Yapıldı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdülkadir Çay atandı

MASKİ Kayıp Kaçak Su Peşinde

Geçit: Malatya’yı Türkiye’ye Tanıtmak Gurur Verici

Malatya Tanıtım Günleri İstanbul'da Başladı

Kalegöl Otel Öğretmen Akademisi Oluyor
