Yerlikaya: Malatya Depreminde 187 Kişi Etkilendi
Gündem, 16 Ekim 2024 22:55İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da yaptığı açıklamada, 187 kişinin depremden etkilendiğini, 43 kişinin de tedavi altında olduğunu söyledi.

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:
"Değerli arkadaşlar AFAD’tan 55 araç, 210 personelimiz ile jandarma emniyet teşkilatımızdan 3 İHA ile 1 insanlı keşif uçağımız çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz gelişmeleri takip ediyor. Şu ana kadar 112 Çağrı Merkezimize saat 15:00 itibari ile 1112 ihbar geldi.
Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ’da birer olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Şükürler olsun herhangi bir can kaybımız bulunmuyor. Değerli arkadaşlar Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre; Malatya’da 33, Elazığ’da 32, Adıyaman’da 18, Diyarbakır’da 17, Kahramanmaraş’ta 3 ve Şanlıurfa’da 2 üzere toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi.
43 vatandaşımız şu ana kadar gözetim altında tutuluyor. Diğerleri tedavi ile taburcu edildikleri bilgilerini buradaki arkadaşlarımız da bize arz ettiler.
Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman ve Batman illerimizde eğitime 1 gün ara verildi.
Malatya ile Pötürge ilçesinde an itibarıyla kapanan yollarımız bulunmamaktadır. Depremde etkilenen illerimizde enerji kesintisi, altyapı hasar yoktur. Su kesintisi ihbarı yoktur. Hastanelerimizin binalarında da şu ana kadar arkadaşlarımızın yapmış olduğu tespitlerle ilgili en ufak bir olumsuzluk olmadığını da dikkatlerinize sunuyorum.
Her zaman ifade ediyoruz, Rabbim bildiğimiz bilmediğimiz tüm afetlerden şehirlerimizi, ülkemizi korusun diyoruz; ve bizi ekranları başındayız izleyen başta Malatyalı hemşerilerimiz olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
Yerlikaya daha sonra yaptığı paylaşımda "Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya AFAD Koordinasyon Merkezinde Basın Açıklamamızı gerçekleştirdik. Depremin hemen ardından, Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ı gelişmelerden an be an bilgilendirdik. Valilerimiz, AFAD Teşkilatımız, Jandarmamız, Güvenlik birimlerimiz ve Belediyelerimizce ilgili yerleşim yerlerinde köy köy, mahalle mahalle başlatılan saha taramasında sona gelindi. AFAD’dan 55 araç ve 210 personelimizle Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımızdan 3 İHA ile 1 insanlı keşif uçağımız çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar 112 Çağrı Merkezimize 1.112 ihbar geldi. Bu ihbarların 963’ü bilgi, 149’u da yardım amaçlıdır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.
Gündem, 16 Ekim 2024 22:55
Yorumlar (0)

Yeşilyurtspor Teknik Direktörünü Belirledi

Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti

Ağbaba Ailesinin İşyerinde çıkan Yangın Hasara Yol Açtı

Kurum: 300 Bininci Konutu Malatya'da Teslim Edeceğiz

Doğru Tercih İçin 5 Altın Kural

Altan Öymen hayatını kaybetti

Yeni Malatyaspor Menejerliğine Fatih İlek Getirildi

Malatya'da Makaron ve Etil Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Yaralı leylek korumaya Alındı

Kamyonetle çarpışan Traktör Sürücüsü Öldü

Taşkın: Battalgazi'de 10 Taziye Evi Daha Yapacağız

Eşi tarafından Öldürülen Kadının Koruma İstediği Ortaya Çıktı

Yetimler Kervanı'ndan Geleneksel Aşure İkramı

'Oku-Yaz' Projesi İle Kitap Serüveni Başlıyor

Doç. Dr. Fatih Gönültaş Başhekim Olarak Atandı

Olimpik Açık Yüzme Havuzu Hizmete Açıldı

İkizce’de dört ayrı kavşak düzenlemesi yapılıyor

Malatya'da 24 Bin 275 Kişi İş Arıyor

ARSLANTEPE’DE BİYOARKEOLOJİ ÇALIŞTAYI

MASKİ’DEN OLUKLU’YA İÇME SUYU YATIRIMI

TÜRKİYE’DE VE ALMANYA’DA, MAAŞ VE ÜCRET DENGELERİ

Baskilliler Demiryoluna Karayolu Yapılmasını İstedi

Taşkın: 15 Temmuz Milletin Uyanık Kalma Melesidir

Geçit: 15 Temmuz Yazılan Bir Destandır

HAVALİMANI’NDA 74 BİN YOLCU UÇTU

Battalgazi Belediyesinden Bayrak Seferberliği

Vali Yavuz 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri ile Buluştu

Malatya Arapgir'li Aşık Yoksuli...

Eren: Tüm Türkü Severleri Arguvan'a Bekliyoruz

Malatya'da FETÖ Operasyonu

GAZETECİ KERİM HOŞFİKİRER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Zeynel Abidin Vakfı'nda Aşure Etkinliği Düzenlendi

Vali Yavuz: Depremin ardından Ayağa Kalktık

Başkan Er: 15 Temmuz Şanlı Bir Direnişin Adıdır

Darende Yıkılhan’da Binlerce Kişi Halaylarla Buluştu

Samanköy Konteyner Kent'te Cinayet

Dünyanın Gençleri Darende’de Buluştu

17. Arguvan Türkü Festivali Programı Belli Oldu

Yeni Malatyaspor Cafer Aydın'la Sözleşme İmzaladı
