Erdoğan: Vatandaşımızın sağlığının tehlikeye atılmasına göz yummayacağız

Siyaset, 14 Ekim 2024 07:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

Erdoğan: Vatandaşımızın sağlığının tehlikeye atılmasına göz yummayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Daha adil bir dünya, daha müreffeh bir Türkiye idealine ulaşıncaya kadar durmadan dinlenmeden çalışacağız.1 Ekim Salı günü TBMM'de 28. dönem 3. yasama yılının açılışını yaptık.

Meclis hitabımızda Türk demokrasisini darbe anayasasından bir an önce kurtararak yeni ve sivil anayasa ile buluşturma talebimizi teyid ettik. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz.

Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili partimizin ve Cumhur ittifakının herhangi sorununun olmadığını ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkısı olmadığını ifade etmek istiyorum.

İsrail'in Gazze'de durmayacağını, gözünü bölgedeki diğer ülkelere dikeceğini her fırsatta ifade ettik. Bu ikazlarımızdan dolayı bazı dostlarımızın ve ülkemiz içindeki malum kesimlerinin haksız eleştirilerine maruz kaldık.

İsrail'in BM Geçici Barış Gücü'ne saldıracak, tehdit edecek küstahlaşması konunun ciddiyetini ispata kafidir. Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir.

Güvenlik Konseyi'nin İsrail'i durdurmak için daha neyi beklediğini açıkçası biz de merak ediyoruz. İsrail tankları Barış Gücü askerlerine saldırıyor, bir kısmını yaralıyor, BMGK tüm bu haydutlukları sadece seyrediyor. Bunun için yıllardır 'dünya beşten büyüktür' diyoruz.

Gelinen noktada şu gerçeği hepimiz görmekteyiz. Siyonist emeller peşinde koşan İsrail hükümeti, Amerika ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini aldığı müddetçe saldırılarını durdurmayacak.

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlarımız kapalı oturumda asıl planı ifade etmişlerdir. Bugün İsrail'in gönüllü sözcülüğünü üstlenenlerin geçmişte bölücü terör örgütünün Suriye uzantısı için aynı cümleleri kurduklarını unutmadık.

Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarımıza en fazla tepki gösterenler yine bunlardı. FETÖ ihanet çetesine karşı mücadelemizi dinamitlemeye çalışanların aynı kesimden olması elbette şaşırtıcı değildir.

Öyle bir hayal dünyasına yaşıyorlar ki hem Türkiye'nin gerçeklerinden kopuklar hem de bölgemizi ve dünyayı takip etmekten acizdirler. Savunma ve Dışişleri Bakanlarımız karşımızdaki tabloyu çok net biçimde ortaya koymuşlardır.

Ülkenin ve milletin güvenliğine dair meseleleri polemik konusu yapanları milletimizin takdirine bırakıyorum. Biz onlara itibar etmeden gereken tüm tedbirleri alıyoruz ve alacağız. Caydırıcı gücümüz ne kadar fazla olursa ülkemizi koruma imkanının o derece artacağının farkındayız.

Refah Sınır Kapısı'nın İsrail güçleri tarafından işgaliyle birlikte Gazze'ye ulaştırılan yardım miktarında ciddi düşüş oldu. İsrail, Filistin mültecilerine yardım ajansını terörize ederek yardımı engellemeye çalışıyor.

Kış gelmeden ihtiyaç sahibi Gazze halkına yardımlarımızı ulaştırmamızın gayretindeyiz. Lübnan'daki vatandaşlarımızın tahliyesini de gerçekleştiriyoruz.

İhtiyaç ve talep olması halinde tahliye operasyonlarımız sürecektir. Böylesi insani meselede dahi ırkçı atak geçiren, yalan ve iftiralarla tahliye operasyonumuza kara çalan gazeteci ve siyasetçi kılıklı insanlık müsvettelerini de milletimizin vicdanına havale ediyorum.

Türkiye'nin artık bir markası haline dönüşen TEKNOFEST'in 9.sunu Adana'da gerçekleştirdik. TEKNOFEST Adana ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı güçlendirmiştir. Savunma sanayinde gizli açık pekçok ambargoya rağmen nereden nereye geldiğimizi aziz milletimiz çok iyi biliyor.

İHA'larda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer alıyoruz. Geçen yıl bu alanda dünya genelinde satışların yüzde 65'i Türk savunma sanayi şirketleri tarafından gerçekleştirildi.

Savunma ihracatımız 5.6 milyar dolar rakamını yakaladı. 2024 yılında 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek ciddi bir rekora imza attık. Savunma sanayimizi seferberlik ruhuyla desteklemeyi sürdüreceğiz.

Dünyadaki gelişmeleri doğru okuyacak, çığır açmış teknolojilerin kuluçka dönemlerini çok iyi analiz edecek, bugünü kurtarmayı kafi görmeyerek yarınları doğru planlayacağız.

2024-2025 akademik yıl açılışında bilimsel araştırmalarda üniversitelerden beklentilerimizi vurguladık. 5 Ekim Cumartesi günü sismik araştırma gemimiz Oruç Reis'i İstanbul Boğazı'ndan Somali'ye yolcu ettik. Oruç Reis, Somali denizlerinde 3 sahada sismik faaliyet icra edecek.

Bölgemizin içinde bulunduğu kesif ve karanlık atmosferde dışarıdaki meselelerle yakından ilgilenirken evimizin içini toparlamamız yani iç cephemizi tahkim ve takviye etmemiz fevkalade önemlidir. Bunun yolu da evvelemirde siyasette diyalog zeminini güçlendirmekten geçiyor.

Sınırlarımızın hemen ötesinde her gün yeni çatışma patlak verirken siyaset kurumunun eski alışkanlıklarla yoluna devam etmesi mümkün değildir. Bu noktada yapmamız gereken bellidir; Türkiye'nin umutsuzluk girdabına sürüklenmesine bekleyenlerin onların içindeki lejyonerlerin gerilimi körüklemesine müsaade etmemeliyiz.

Türkiye'yi iç dinamikleri üzerinden köşeye kıstırarak denklem dışına atma girişimlerine rıza gösteremeyiz. Her kim siyasetten topluma yayılan yumuşama iklimini baltalamak için hamle yapıyorsa kesinlikle Türkiye'nin iyiliğini istemiyor demektir.

Her kim ülkemizin güvenlik kuşağını güçlendirmeye hedefleyen çabaları sureti haktan görünerek hedef alıyorsa, acı hatıraları tekrar deşiyorsa apaçık ihanet içinde demektir. Türkiye son dönemde siyasette bir yumuşama iklimine girdi.

Siyasi aktörler arasında bilhassa milli meselelerde ortak paydada buluşma arayışları artmaya başladı. Siyaset kurumunu 3 seçimin sürüklediği yüksek gerilimden çıkarma iradesi siyasi partilerle ve toplumumuzda makes buldu. Hüsnüniyet göstergesi olan bazı adımlar atıldı.

Bu atmosferi henüz meyveye durmadan zehirlemeye dönük girişimler de yoğunlaştı. Partisi tarafından dışlanmış hatta istenmeyen adam ilan edilmiş, kimi eski siyasetçilerin ekran ekran dolaşıp, kutuplaştırıcı söylemlerle sağa sola sataşması, yumuşama atmosferini provokatif sözlerle hedef tahtasına koymasını asla iyi niyetli bilmiyoruz.

Girdiği her seçimi kaybeden son olarak partideki seçim yarışını kaybederek rekor kıran zatın, Türkiye'yi birlikte yönetmeye talip olduğu eski ortaklarıyla ilgili hakaretamiz ifadelere cevap vermeyi zul addediyoruz.

Terörle ve şiddetle arasına mesafe koyması beklenenlerin tam tersine terör diline sarılması samimiyetsizliğin işaretidir. Bölgemizin tamamında Türk, Türkmen, Arap, Kürt demeden herkesi kucaklayan bir kardeşlik ekseni kurmaya çalışıyoruz. Birileri hemen bu kardeşlik eksenini sabote edecek hal ve hareketlere girişiyor. Uzatılan elin sıkıca tutulmak yerine kopartılmaya çalışılmasına izin vermeyiz. Buna kayıtsız da kalmayız.

Bölgemizde bunca ateş varken, her geçen gün ülkemize yaklaşırken herkes aklını başına almalıdır. Yumuşama iklimi ülkemiz ve milletimizin güvenliğinden taviz vereceğimiz provokasyonlara göz yumacağımız anlamına asla gelmiyor. Her türlü tehdidi bertaraf etme irademiz tamdır. Milletimizin hafızasında yer edinmiş kötü sahnelerin tekrar yaşanmasına müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz.

Ülkemizin ve etrafının bir barış ve istikrar adasına dönüşmesi için dış temaslarımıza hız kazandırdık. Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretimiz çok önemli mesajlar içeriyordu. Her iki ülkeyle toplam 15 anlaşmayla ikili münasebetlerimizi daha da ilerlettik.

Ziyaretimiz boyunca çok farklı kesimlerle bir araya geldik. Balkanların en büyük camisi olan Namazgah Camii'nin açılışını yapmak benim için ayrı bir bahtiyarlıktı.

Muhteşem mimarisiyle Tiran'ın tam kalbindeki merkezi konumuyla, 8 bin kişilik cemaat kapasitesiyle, diğer özellikleriyle Namazgah Camii gurur ve ilham verici bir eser olmuştur. Sayın Edi Rama'ya ve camimizin açılışında emeği geçen herkese, kurumlarımıza teşekkür ediyorum.

Sırbistan Cumhurbaşkanı sayın Vucic'le çok verimli geçen görüşmelerimizin olumlu yansımalarını yakında göreceğiz. Dilde, fikirde, işde birlik diyen merhum Gaspıralı İsmail Bey'in hayalini gerçeğe dönüştürmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Gündemdeki diğer konuları da etraflıca değerlendirdik. Milletimizde serzenişlere sebep olan cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için gereken kanuni düzenlemeleri mutlaka hayata geçireceğiz.

Bununla ilgili genel çerçeveyi zaten çizmiştik. Bugün kabine üyelerimize gerekli talimatları verdik. İlgili bakanlarımız, cumhur ittifakındaki ortaklarımızla beraber çalışarak hukuki adımların atılmasını sağlayacak.

Aile Bakanlığımız bağımlılık, dijital bağımlılık, intihar, çocuk istismarı için sosyal risk haritaları oluşturacak. Aile rehberi sistemiyle çok erken safhada müdahale etme imkanı bulacağız. Özellikle suçun önlenmesine yönelik çalışmalara daha fazla ağırlık vereceğiz.

Devletin görevi vatandaşın sağlıklı güvenilir gıdaya erişimini temin etmektir. Tarım Bakanlığımızın yaptığı denetimlerin gayesi budur. Gıda Kontrol ekiplerimiz 990 bin denetim yapmıştır. Bu denetimleri arttırarak devam ettirecek, vatandaşımızın sağlığının tehlikeye atılmasına asla göz yummayacağız.

Her türlü sıkıntılı durumu adil, hızlı ve şeffaf şekilde kamuoyumuzun bilgisine sunacağız. 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan Ekonomist Daron Acemoğlu'nu tebrik ediyoruz, A milli futbol takımımıza başarılar diliyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Siyaset, 14 Ekim 2024 07:08

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi

Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı

Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı

Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu

Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor

TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor

TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı

TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı

Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında

Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor

İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak

İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli

Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli

TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır

TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır

Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret

Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret

Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi

Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor

Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi

Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi

Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı

Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı

Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi

Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi

Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı

Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı

Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz

Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz

Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz

Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz

Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0

Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0

Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0

Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0

Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi

Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi

Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi

Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi

Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi

Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi

Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü

Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü

Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti

Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti

Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi

Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi

AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı

AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı

Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı

Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı

Banazı’da eski bir köy odası

Banazı’da eski bir köy odası

DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU

Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi

Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi

Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret

Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret

Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık

Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık

Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor

Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor

Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü

Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü

MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI

MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI

Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti

Bakan Bayraktar 2026'yı İşaret Etti