24 Derslikli İlkokul Törenle Eğitime Açıldı
Eğitim, 11 Ekim 2024 15:20Malatya Valiliği ile Hayırsever Fatma Demirbilek işbirliğinde Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu’nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Tolunay Başer, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, MHP MYK Üyesi Mesut Samanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kurum müdürleri, hayırsever Fatma Demirbilek, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Seddar Yavuz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “ Her zaman ifade ettiğimiz gibi, eğitim, ulusların bağımsızlığını, refahını ve huzurunu belirleyen en önemli stratejik alandır. Bu yüzden, dünyada hem eğitim sistemleri hem de fiziki altyapılar en çok tartışılan alanlar arasındadır. Eğer bu dünyada güçlü, huzurlu ve refah içinde yaşamak istiyorsanız, evlatlarınızı daha iyi eğitmelisiniz. Sadece bunun için mi? Hayır. Teşekkür eden, özür dileyen, iyi insan yetiştirmek için de eğitim şarttır. Dikkat ederseniz hep “eğitim kurumu” diyoruz, “öğretim kurumu” demiyoruz. Çünkü biz eğitimi, sadece bilgi aktaran kurumlar olarak görmüyoruz; bunun yanında insan davranışlarındaki olumlu değişiklikleri de eğitimin bir parçası olarak nitelendiriyoruz.
Gördük ki; refah arttıkça, gelir düzeyi ve teknoloji yükseldikçe, insanın vahşeti de artmaya başlıyor. İşte, bugün Ortadoğu'da, Irak'ın işgaliyle başlayan ve 90'lı yıllardan itibaren İslam dünyasında akan kanın ve gözyaşının müsebbibi yine bu dünyanın en zenginleri, en iyi eğitim almışları, en yüksek teknolojiye sahip olanlarıdır. Demek ki eğitim bizi vahşileştiriyorsa, bunu tekrar sorgulamak gerekir"dedi.
"Biz, insanları eğitirken, haksızlık karşısında her ne olursa olsun dimdik duran, hakkı ve hukuku haykıran, başkalarının hak ve hukukuna saygı gösteren, hak etmediği hiçbir işe talip olmayan ve hakkı gözeten nesiller yetiştirmek istiyoruz" diyen Vali Seddar Yavuz şöyle devam etti:
"Bu güzel eğitim kurumunun yapımını üstlenen hayırsever Fatma Demirbilek hanımefendiyi, diğer hayırseverlerden biraz daha ayrı tutarak tebrik etmek istiyorum. Yurt dışına gidip, orada bir hanımefendi olarak tutunup, daha sonra biriktirdiklerini ülkesini, milletini ve şehrini unutmadan bağışlayan bu koca yürekli, cömert hanımefendiyi alkışlamanızı rica ediyorum. Allah kendisinden razı olsun.
Değerli kardeşlerim, zengin olabilirsiniz ama hayır yapmak herkese nasip olmaz. Mevki sahibi olursunuz ama hizmet etmek nasip olmaz. O yüzden, hepimizin buradaki çalışma arkadaşlarımın da şiarı, aziz milletimizin hizmetkarı olmak ve sadece devletimize hizmet etmektir. Bunun dışındaki anlayışları, tarihimizde gördüğümüz gibi reddetmemiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve milletimize sadakatle bağlı olup, işimizi ibadet ruhuyla yapmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Büyük fedakarlıklar içerisinde çocuklarımıza eğitim veren tüm öğretmenlerimize ve Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamlayıp, ikinci yüzyıla evrildiğimiz bu dönemde, devletimizin ve milletimizin geldiği seviyeye katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize huzurlarınızda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 6 Şubat depreminden etkilenen illerimizde olduğu gibi Malatya’mızı da yeniden inşa etmek için hep birlikte yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Deprem konutlarını inşa ederken, şehrimizi afetlere dirençli hale getirecek yapı stokunun yenilenmesine de büyük önem veriyoruz. Malatya'nın önünde tarihi bir fırsat var. 50-70 yıllık binaların bizi koruyamayacağını artık hepimizin idrak etmesi gerekiyor. Bu yüzden, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız tarafından ortaya konan muazzam projelere hep beraber sahip çıkalım.
Şehrimizi, enkazlar altında ağlayan değil, afet anında huzurla evinden çıkabilen bir yer haline getirmek için büyük bir fırsatımız var. Unutmayalım ki, afetler değil, binalar öldürür. Bu düşüncelerle, Fatma Demirbilek Hanımefendi'ye yaptırdığı bu güzel eğitim kurumu için çok teşekkür ediyor ve İbrahim Özoğlu okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Rahmet-i Rahman'a kavuşmuş büyüklerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”
Vali Yavuz, hayırsever Fatma Demirbilek’e okulun yapımındaki katkılarından dolayı plaket takdim ettikten sonra, İlimizde hayırsever hemşehrilerimizin yapımını üstlendiği eğitim kurumları hakkında basın mensuplarına demeç verdi.
Tören, okulun kurdele kesimi ve protokol üyelerinin sınıfları gezmesiyle son buldu.
Eğitim, 11 Ekim 2024 15:20
Yorumlar (0)

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Başkan Taşkın Çevreyolu Esnafıyla Buluştu

Vitamin Cafe Cinayetlerinde Karar Çıktı

HINCA HINÇ DOLAN CEZAEVLERİ NEYİ ANLATIYOR?

Arguvanlılar Sinop'u Gezdi

Eskişehir'e Malatya'dan 26 Bin Kişi Gitti

Darende Günpınar Şelalesi Sezonu Açtı

Türk Mutfağı Haftası, Tanıtım Etkinliği Başladı

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuarı Açılıyor

Bağımlılıkla İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Pütürge ve Doğanşehir ilçelerinde kazı yapan defineciler ile tütün bulunduran şahıslar gözaltına alındı.

AK Parti İl Başkanı Bakan Görevine Başladı

İzzetiye'de Yapılan Konut ve İşyerleri 2026'da Teslim Edilecek

Malatya'da Partilerin Son Oy Oranları:

Hüseyin Doğan Dede Vefatının 42. Yıldönümünde Anıldı

İzmir Veli Ağbaba'yı Dinliyor

Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın Öğrencilerle Buluştu

Malatyalı Öğrenci Ödül Kazandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 7 Yaşında

19 Mayıs Malatya'da Coşku İle Kutlanıyor

Malatya'da Sulama Yatırımları DSİ'de Ele Alındı

1.Yeşilyurt Gençlik ve Spor Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu!

CHP 19 Mayıs'ı Kutladı

BATTALGAZİ DE GENÇLERE SINAV MOTİVASYONU

7 Yaşına Giren Turgut Özal Üniversitesinde Emeğimiz Vardır

Malatya'da Pinhani Gençleri Coşturdu

BELEDİYESPOR FUTSAL TAKIMI AVRUPA YOLUNDA

Kapadokya’da Bisiklet Festivali heyecanı

Başkan Er: Geleceğin Malatya'sını Kuruyoruz

Yavuz: Beton Mikseri ve Kamyonlara Verilen Ceza Miktarını Açıkladı

SELÇUKLU MAHALLESİ’NE TAZİYE EVİ YAPILACAK

Geçit: Hayatımın Merkezinde Çalışmak Var

Niloya, 'Yürüyen Çalı' ile Kağıt İsrafına Dikkat Çekiyor

Engelli Bireylere Yönelik Resim Kursu

Sadıkoğlu: Ticari alanların teslim sürecini hızlandırın

Gazeteci Eray Özer, Google News’in algoritma değişikliğini anlattı

Gazeteciler Medya'nın Sorunlarını Tartışıyor

'Dijital Tekeller, Tehditler ve Arayışlar' konferansı sona erdi
