ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ ENGELLİLERE UMUT OLDU
Yaşam, 09 Ekim 2024 16:06• Engellilerin toplumla bütünleşmesini amaçlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi ile engelli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.
Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi yarı olimpik yüzme havuzu, alanında uzman yüzme hocaları ile bir yandan engelli vatandaşlara hizmet verirken bir yandan da fizik tedavi gören engelli vatandaşların yeniden sağlığına kavuşması, normal hayatlarına devam etmeleri hususunda yardımcı oluyor.
Yarı olimpik yüzme havuzuna kayıtlı yüzlerce engelli ve bugüne kadar yüzme kurslarına devam eden binlerce engelli vatandaşın, Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetinden son derece memnun olduğu ifade edildi.
Hidroterapi hizmetinin de verildiği merkezde, yeniden sağlığına kavuşmak için 30 vatandaşımız da hidroterapi hizmeti alıyor.
Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’ne gelme imkânı olmayan engelli vatandaşların, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bizzat evlerinden alınarak, merkezdeki aktivitelere katılmaları sağlanıyor. Daha sonra engelli vatandaşlar, tekrardan evlerine bırakılıyor.
“Çocuklarımızı Eve Bağımlı Yapmayalım”
Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi’ne 4 yıldır çocuğunu getiren Hilal Konak memnuniyetini dile getirerek yaptığı açıklamada, “ Yaklaşık olarak 4 yıldır oğlumu suda fizik tedavi hizmeti olan hidroterapi alması için bu merkeze getiriyorum. Oğlum 22 yaşında tek başına yürüyemiyordu. Şu anda su içerisinde yürümeye başladı. Bizlere bu imkânı sağlayan devletimizden Allah razı olsun. İnşallah birçok engelli ailesine de ulaşma imkânımız olur. Çocuklarınızı eve bağımlı etmeyin. Onlara özgürlüklerini kazanabilmeleri için fırsat tanıyın. Çocuklarımıza eğitim verme noktasında engelli aileleri olarak çok büyük zorluklar çekmekteyiz. Sabır, emek ve devletimizin bizlere verdiği imkânlardan da faydalanarak çocuklarımızı topluma kazandırabiliriz. Devletimizin bize sunduğu bu tarz merkezleri tam anlamıyla kullanırsak gerçekten çocuklarımız iyi yerlere gelebilir. Çünkü ben bunu 4 yıl içerisinde gördüm. İnşallah bir gün çocuğum suyun dışında da yürümeye başlayacak. Ben bu inançla devam ediyorum. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e, bu güzel merkezin idarecilerine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Yaşam, 09 Ekim 2024 16:06
Yorumlar (0)
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Evi Açtı
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenledi
Malatya Sonsöz Gazetesi 26. Yaşını Kutladı
Basın İş Kolunda Medya-İş Liderliğini Korudu
TGC Gazetecinin Güvenliği Panelini düzenliyor
TGC’nin düzenlediği toplantıda işsizlik krizi tartışıldı
Gazeteciler Cemiyeti 80. Yaşında
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular devam ediyor
İnönü Üniversitesinde Hedef; Araştırma Üniversitesi Olmak
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Yapay Zekâ Tartışıldı
Malatya'da 10 Ocak Gazeteciler Günü Paneli
TGK: 10 Ocak Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalıdır
Gazeteciler Cemiyetinden Emniyet Müdürü'ne Ziyaret
Malatya’da Kar Mesaisi: 22 Üst Geçit Yayalar İçin Güvenli Hale Getirildi
TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başlıyor
Malatya'da Okullar Bir Gün Tatil Edildi
Başkan Sami Er, Kızı Berna Nur'un Nikahını Kıydı
Yeşilyurt'ta Öğrenciler Müzeleri Gezdi
Yusuf Efe Ataş, Futsal Millî Takımına Çağrıldı
Yavuz: Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz
Ağbaba: Bu Seçimleri Kazanarak Sizi Yıkmak İstiyoruz
Yeşilyurtspor, Kilis'ten Puansız Dönüyor: 1-0
Battalgazi Belediyespor Farklı Kazandı: 3-0
Dalaman Malatyalılar Derneği Başkanlığına Demirhan Seçildi
Malatya Atmalılar Derneği 'Federasyon' Önerdi
Malatya’da inşa çalışmalarında sona gelindi
Kahtalı ve Ergün Ailelerinin Mutlu Günü
Ziraat Odaları Başkanları CHP'yi Ziyaret Etti
Malatya'da Sahte Alkol Ele Geçirildi
AK Partinin Terörsüz Türkiye Raporunu Babacan Yazdı
Trenin Çarptığı Buğrahan Kurtarılamadı
Banazı’da eski bir köy odası
DOĞANŞEHİR'DE TARİHİ ESER OPERASYONU
Darende Ağılbaşı'nda Konutlar Teslim Edildi
Pütürge Doğanyol Vakfı'ndan Firmaları Ziyaret
Doğalgazla Isındık ama Şifadan Uzaklaştık
Sultansuyu'nda Yurtdışına Boğa Sperması İhraç Ediliyor
Malatyalı Prof. Dr. Fahri Işık, büyük ödüle layık görüldü
MASKİ, HEKİMHAN’DA ALTYAPI YATIRIMLARINI TAMAMLADI
