YEŞİLYURTTA Kİ FIRIN VE UNLU MAMÜLLER SATIŞ NOKTALARINDA DENETİMLER YOĞUNLAŞTI
Sağlık, 13 Nisan 2020 05:39Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşler Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini yapılabilmesi amacıyla fırın ve unlu mamuller satış noktalarında hijyen ve gramaj denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
FIRIN VE UNLU MAMULLER SATIŞ NOKTALARINDA HİJYEN, GRAMAJ VE EVRAK DENETİMİ
Denetlenen iş yerlerinde; hijyen kontrolü, ürünlerin tazeliği, ürün ve malzemeleri saklama koşulları, kişisel hijyen, alet ve ekipmanların uygunluğu, ekmek gramajları ve evrak kontrolleri gibi konularda denetimler yapıldı.
“HALKIMIZIN TAZE VE SAĞLIKLI ÜRÜNLER TÜKETMESİ İÇİN DENETİMLERİ YOĞUNLAŞTIRDIK”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların her gün tükettiği ekmeklerin sağlıklı ve temiz fırınlarda üretiminin yanı sıra eksiksiz tam gramajlı tüketimin sağlanması amacıyla ekmek fırınlarına yönelik denetimlerin devam ettiğini söyledi.
“TOPLUM VE İNSAN SAĞLIĞINA YÖNELİK HİZMETLER ÖNCELİKLİ GÖREVLERİMİZ ARASINDA”
Küresel bir tehdit haline dönüşen yeni tip koronavirüs ( KOVİD-19) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla her türlü alanda önlemleri sıklaştırdıklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, halk sağlığının korunmasına yönelik hizmetlerin öncelikli görevleri arasında yer aldığına işaret etti.
Vatandaşların gönül rahatlığı ile ekmek alabilmeleri için fırın ve unlu mamuller satış noktalarında hijyen ve gramaj denetimlerini aralıksız sürdüğünü belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak toplum ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurları ortadan kaldırmak ve halk sağlığını muhafaza etmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. İlçemizde faaliyetlerini sürdüren market, kasap, lokanta, fırın ve unlu mamuller satış noktalarında belirli aralıklar yaptığımız hijyen ve temizlik denetimlerini koronavirüs salgını nedeniyle yoğunlaştırdık. Zabıta İşler Müdürlüğümüz ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz, ilçemizin farklı bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren fırın ve unlu mamuller satış noktalarındaki denetimlerini bu dönemde artırdılar. Burada amacımız; fırıncılarımızın hijyenik ortamda ekmeklerini üretmeleri ve halkımızın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamaktır. Vatandaşımız sofrasına gelen ekmeği gönül rahatlığı ile tüketebilmelidir. Vatandaşın sağlığını düşünerek kurallara uyan esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz. Eksikleri bulunan fırınlar uyarılmış olup, eksiklerini gidermeleri için belli bir süre tanınmıştır. Bu süre zarfında eksiklerini gidermeyenler hakkında cezai işlemler başlatılacaktır. Halkımızın taze, sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketmesi için denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sağlık, 13 Nisan 2020 05:39
Yorumlar (0)
Malatya'da 545 İşletme 173 Milyon TL KOSGEB Kredisi Alacak
Mehmet Arıkan: Kırılmalar (Brekaing) Sergisi
Arapgir de Bilim Şenliği Başladı
Deprem Çalıştayı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SÜMER PARK'A VEFA KONAĞI YAPILIYOR
Yeşilyurt Asfaltlama Çalışmalarına Hız Verdi
Sadıkoğlu: Dördüncü geçici vergi dönemini yeniden getirmeyin
Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı Yenileniyor
AĞBABA: ÇOK SAYIDA MÜKELLEF HAK KAYBINA UĞRAYACAK
Babacan: Terörsüz Türkiye Sürecini Adım Adım İlerletiyoruz
Arguvan Belediyesi Cumhuriyet Konseri Düzenliyor
ÜCRETSİZ LGS VE YKS KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP Malatya İl Yönetimi Görev Bölümü Yaptı
Hayvan Yetiştiricilerine 50 Ton Arpa Desteği!
Malatya'da 11. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açılıyor
Cumhuriyetin Kuruluşunun 102. Yılı Kutlanacak
Malatya'da Yapılan Kırsal Konutların Sorunları Ele Alındı
Konak Düzdaşı Konutları Tamamlanıyor
Darende'deki Evini Müzeye Dönüştürdü
Darende Ağılbaşı Hizmete Kavuştu
Ziraat Bankkart, Malatya’da 5. Şampiyonlar Kupası’nı kazandı
Bakan Bak, Malatya’nın Fahri Hemşerisi Oldu
Bakan Bak: 'Malatya'ya Spor Köyü Yapacağız'
'SAHNE SENİN' ENGELSİZ YETENEK YARIŞMASI
Yaşlı Şahıs Evinde Ölü Bulundu
Nemrut Dağında Kitap Okudular
Hasançelebi de Ağaç Dikme Seferberliği
Bir Şahıs binlerce Uyuşturucu Hapla Yakalandı
Dr. Şahin: Sultansuyu'nun Atları İstanbul'da Neden Satılıyor?
Deprem Konutu Müteahhitleri Uyarıldı
CHP MALATYA İL YÖNETİMİ MAZBATASINI ALDI
Şotik Köyü Derneği Genel Kurulu Yapıldı
'Savaşta ve Afette Gazetecilik Eğitimi” Projesi’
Google işbirliğiyle 'Dijital ve Yapay Zeka Okuryazarlığı' eğitimi verilecek
Ölmeztoprak: Kira Yardımlarındaki Aksaklıklar Çözülüyor
ZİRAİ DON ÖDEMELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI
LİSELER ARASI 80’LER VE 90’LAR NOSTALJİ SES YARIŞMASI
Keskin, AVM’deki Yöresel Ürünler Satışına Tepki Gösterdi
Turgut Özal Üniversitesi 109. Sıraya Yükseldi
